Wikipedia:Anmodning om administratorassistance/Bekræftelse af bruger til upload af billede

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi


DR SKUM (http://dr.dk/skum) lukker efter 10 år med unge aktive debattører og online venskaber, der formentlig i en eller anden grad vil vare for livet for mange af sidens brugere. Jeg har taget et billede af den sidste version af forsiden, som jeg ville dele på Wikipedia sammen med en udbyggelse af artiklen om SKUM. Desværre er jeg nyoprettet bruger og kan ikke bruge uploadingsværktøjet... Kan der gøres noget ved dette?

Mvh Kristian snart forhenværende Skum-moderator --Kristianselch 30. mar 2011, 20:29 (CEST)

Hvad angår billeder, herunder screenshots af hjemmesider, så gælder at hvis de skal uploades til Wikipedia, så skal det være under en fri licens. Det vil sige at billederne skal kunne bruges og redigeres frit i enhver sammenhæng både på og udenfor Wikipedia, herunder også kommercielt og uvedkommende. Den form for fri afbenyttelse er det imidlertid de færreste rettighedshavere, der er indforståede med og de fleste artikler om tv-programmer, hjemmesider osv. er da samme grund heller ikke illustrerede. Jeg tvivler da også stærkt på, at DR's jurister og de ansvarlige DR-folk i øvrigt vil sige god for det. Til nærmere studier vil jeg i øvrigt henvise til Hjælp:Valg af billedlicens.
Angående udbyggelse af artiklen bedes du lade være med at lave andet end at rette småting i den. Som moderator har du en tillidspost og dermed lidt for stor interesse i emnet til at kunne være helt neutral. Derudover er der risiko for at du kan benytte dig af insiderviden eller bare overser, at det du finder interessant måske ikke er det samme som det læserne gerne vil vide. Det er et generelt princip, der er beskrevet nærmere i Wikipedia:Selvbiografier. --Dannebrog Spy 30. mar 2011, 22:25 (CEST)
Jeg lukker diskussionen, for den er vist efterhånden død. Til opretterens orientering, så kan jeg tilføje, at billeder også kan tilføjes på Wikimedias medieside, Commons. Vær dog opmærksom på de ting, som Dannebrog Spy nævner. --Masz 5. jul 2011, 18:50 (CEST)