Wikipedia:Anmodning om administratorassistance/Rimelig blokering af IP-område?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hej,

Jeg stødte på en blokering af IP-området 94.191.128.0/17 da jeg forsøgte at redigere efter fejlagtigt at have logget ud. Blokeringen udløber først 3. december 2017 og har følgende begrundelse: "En uindlogget bruger benytter 3's netværk til chikane - hvis du ønsker at redigere, må du logge dig ind."

Det var sådan set meget heldigt at blokeringen i dette tilfælde forhindrede mig i ved en fejl at redigere uindlogget, men jeg synes ikke at det er rimeligt at blokere alle brugere af 3's netværk i et år på grund af én brugers chikane. Wikipedia skal i princippet kunne redigeres af alle og vi har ikke noget generelt krav om indlogning. Blokeringen er udført af Bruger:Palnatoke. Da han ikke længere er aktiv på Wikipedia, bringer jeg min anmodning om fjernelse af blokeringen her i stedet for til ham. Mvh. Kartebolle (diskussion) 13. jan 2017, 11:58 (CET)

Det er ved at være et stykke tid siden at personen har være her så tænker godt at vi kan fjerne blokeringen igen. Hvis han så derefter kommer tilbage, så må folk på 3's netværk nøjes med at opret sig som bruger. --SimmeD (diskussion, bidrag) 13. jan 2017, 12:08 (CET)
Baggrunden for blokeringen kan findes i Wikipedia:Anmodning om administratorassistance/Bandlysning. Kort fortalt så har Royal Export foretaget gentagne angreb på andre, men da vedkommende har benyttet sig af dynamiske IP-adresser, har en almindelig blokering ikke været tilstrækkeligt. Det er selvfølgelig ærgerligt, hvis det er gået udover uskyldige brugere. Men her har vi altså stået med en person, der stadighed har svinet andre til, og når nogen har forsøgt at stoppe det med en blokering, er vedkommende bare fortsat fra en anden IP-adresse. Derfor det lidt mere drastiske tiltag. --Dannebrog Spy (diskussion) 13. jan 2017, 12:51 (CET)
Jeg formoder at varigheden af blokeringen var gennemtænkt, da den blev lavet. Det forhold, at Palnatoke har trukket sig, er ikke i sig selv et argument for at ophæve den. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 13. jan 2017, 13:30 (CET)
Lige til orientering, med "ham" mente jeg "Royal Export". --SimmeD (diskussion, bidrag) 15. jan 2017, 20:05 (CET)
Ifølge de sidste dages nyheder er der omkring 1,1 millioner kunder på 3's netværk. Er det virkelig rimeligt at forhindre så mange brugere i at redigere anonymt på Wikipedia på grund en af én persons chikaner? Jeg synes at 1,1 millioner brugeres interesse må prioriteres højt idet det er et grundlæggende brud med Wikipedias principper at forhindre anonym redigering. Derfor foreslår jeg stadig en afkortning af blokeringsperioden. Og hvis chikanen i så fald genoptages, brug venligst også kortere perioder i fremtiden. Jeg synes én måned er den absolut længste acceptable periode ved gentagelser. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 19. jan 2017, 13:41 (CET)
Efter min mening, så bør den heller ikke være så lang. Hellere små perioder af gangen. --SimmeD (diskussion, bidrag) 19. jan 2017, 13:54 (CET)
Problemet er bare at ikke vi ikke taler om en tilfældig hærværksmand, der hurtig mister interessen, men en person der kom med gentagne angreb i månedsvis. Ydermere gik vedkommende fuldt bevidst over til at bruge dynamiske IP-adresser, så gængse blokeringer af brugerkonto og enkelte IP-adresser blev meningsløse. Så nej, jeg har meget svært ved at tro på, at en opblødning hjælper. --Dannebrog Spy (diskussion) 19. jan 2017, 14:09 (CET)
Man kan jo stadig godt tage det i små perioder af gange i stedet for næsten et år af gangen. --SimmeD (diskussion, bidrag) 19. jan 2017, 14:20 (CET)