Wikipedia:Ansøgning om administratorstatus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Solicit-Reference.svg Gnome-system-run.svg Monobook icon.svg Incomplete-document.svg Wiki-name.svg Wiki-newadmin.svg Bookmark-new.svg RCPatroller Badge.png
Anmodning om
administratorassistance
Requests for administrator attention
Anmodning om botstatus
Bot approval requests
Anmodning om botassistance Anmodninger om
forbud
Anmodning om ændring af brugernavn
Rename requests
Ansøgning om
administratorstatus
Ansøgning om
bureaukratstatus
Ansøgning om
patruljantstatus

Genvej:
WP:ADM/A

Vil du ansøge om administratorstatus, er du kommet til det rigtige sted. Den nuværende politik på den danske Wikipedia er at give administratoradgang til ansøgere som generelt er kendt for at være aktive bidragydere på Wikipedia, samt har vist forståelse for Wikipedias politikker og normer. Administratoradgang tildeles af bureaukrater efter almindelig konsensus blandt registrerede brugere. Bureaukraten kan nægte administratoradgang, hvis det vurderes at afstemningsreglerne er blevet misbrugt.

Overvejelser før du søger[redigér wikikode]

Før du ansøger om at opnå administratorstatus, bør du overveje, hvorfor du ønsker administratorstatus, og din baggrund for dette. Her er en række overvejelser du bør læse før du tilføjer din ansøgning:

 • Nogle tror, at det kræver administratorstatus for at bidrage med nye artikler eller rettelser til artikler på Wikipedia. Dette er ikke tilfældet, og du bør læse reglerne igen. Det er de færreste ting på Wikipedia, der kræver en administrator.
 • Andre tror, at en administrator er noget særligt, og at vedkommendes mening vægter højere end andre brugeres. Sådan er det ikke. Se også Wikipedia:Administratorer.
 • Til gengæld kan administratorer slette artikler og blokere brugere, hvis disse ikke skønnes at overholde politikker og normer, samt skrivebeskytte sider. Det er imidlertid her vigtigt, at man både kan vise omtanke, så man ikke skaber unødige konflikter, men samtidig også kan handle hurtigt og hårdt overfor brugere, der udøver gentagent hærværk eller ikke er modtagelige for fornuft.
 • Nogle har ansøgt om administratorstatus på grundlag af ganske få redigeringer, men med henvisning til, at vedkommende i forvejen har kendskab til wiki-konceptet, fx gennem interne firma-wikier. Dette er ikke et grundlag for administratorstatus på Wikipedia. Det er ikke kendskabet til konceptet, men din praksis her på Wikipedia.
 • Den nok hyppigste grund til at ansøge om administratorstatus her på Wikipedia er ønsket om at være med til at stoppe hærværk. Men du skal være opmærksom på, at det ikke kun er administratorer, der kan håndtere hærværk. Det kan du også som ganske almindelig bruger. Til dette findes der bl.a. en række skabeloner, som kan bruges til at henlede administratorernes opmærksomhed på problematiske artikler.
 • Generelt kan det siges til administratoraspiranter: Din ansøgning bliver vurderet på baggrund af dine redigeringer. Du bliver ikke admin på grundlag af andet end det, der foregår her på Wikipedia. Der er ingen faste regler for, hvor længe du skal have været her, eller hvor mange redigeringer du skal have lavet, men har du for eksempel været her mindre end 6 måneder eller har færre end 1.000 redigeringer, så skal du ikke regne med at blive administrator. Denne praksis er simpelthen for at sikre, at du har lært Wikipedias opbygning, funktioner, normer, praksis og medbrugere at kende, og for at vi andre har noget at bedømme dig på. Det er heller ikke nok blot at skrive og rette stavefejl; du skal have demonstreret, at du forstår principperne ved for eksempel at fjerne hærværk, indsætte relevante velkomster og påsætte relevante skabeloner (som {{notabilitet}}, {{copyvio}}, {{nonsens}}, {{POV}} osv.). Endelig værdsættes det, at du også deltager i diskussioner, og helst med mere end bare "Det synes jeg også", så vi andre kan få bedre indtryk af dig, og for at du selv kan vise, at du kan begrunde dine holdninger og handlinger. Det sidste sætter navnlig nybegyndere pris på – og det er ikke mindst dem, man som administrator bruger tid på at yde hjælp og forklaringer.

Hvis du får afslag[redigér wikikode]

Først og fremmest: lad være med at blive sur, fornærmet eller ked af det hvis du får afslag. De andre afslår ikke af ond vilje. Men som kandidat stiller man sig selv til offentlig skue og vurdering, og så kan man ikke uden videre forvente, at alle andre automatisk kommer med støtte og ros. Tværtimod sker det af og til, at nogle påpeger svagheder og problemer. Det kan være manglende tålmodighed, uigennemtænkte handlinger eller unødig ophidselse. Ting som man måske ikke altid selv er opmærksom på, men som udenforstående ofte ser noget klarere – og ikke mindst skal leve med.

Så når du har sundet dig, så læs diskussionen igennem i ro og mag. De andre vil typisk påpege nogle ting, du kan gøre bedre, f.eks. gøre mere for hærværksbekæmpelsen, vise mere tålmodighed eller deltage aktivt i diskussioner. Hvis du så i de følgende måneder viser forbedringer, så øger du også chancen for, at en eventuel ny ansøgning går igennem. Det er normalt en god idé at vente mindst et halvt år med at søge på ny; søger du hurtigere end dét vil der næppe være meget nyt at bedømme din ansøgning ud fra, hvorfor det er usandsynligt at stemmerne falder anderledes ud. Vis hellere lidt mere tålmodighed og brug tiden på at gøre en konstruktiv indsats. Så bliver de andre også mere positivt stemt overfor dig.

Ansøgningsvejledning[redigér wikikode]

Du ansøger om administratorstatus ved at skrive {{Ansøgning om administratorstatus|bruger=DITBRUGERNAVN}}. Hvis du har oprettet en ansøgning flere gange, skriver du nummer efter alle ansøgninger bortset fra den første, således at der ved nummer to kommer til at stå: {{Ansøgning om administratorstatus|bruger=DITBRUGERNAVN|nummer=ANTAL}}. Herefter gemmer du og trykker på det røde link i skabelonen. Herinde skriver du din ansøgning, gemmer og krydser ben og tæer.

Når ansøgningen er blevet behandlet, vil en guru sørge for at den bliver ordentligt arkiveret.

Denne diskussionsside indeholder et eller flere forslag, hvor en bruger ønsker yderligere kommentarer fra andre brugere først.

Om du støtter eller ikke støtter forslaget kan du vise således:
*{{støtter}} (''begrundelse'') --~~~~ vil blive Symbol support vote.svg Støtter (begrundelse) --din signatur
*{{neutral}} (''begrundelse'') --~~~~ vil blive Symbol neutral vote.svg Neutral (begrundelse) --din signatur
*{{støtter ikke}} (''begrundelse'') --~~~~ vil blive Symbol oppose vote.svg Støtter ikke (begrundelse) --din signatur

Denne skabelon bør fjernes efter forslaget er gennemført/droppet.

Tidligere ansøgninger kan findes i:

Aktive ansøgninger[redigér wikikode]

Bruger:EPO

Denne ansøgning er lukket. Rediger venligst ikke mere i teksten.

Nu er jeg vendt tilbage til projektet i et vist omfang. Og det generer mig, at jeg ikke selv kan slette, når jeg ser hærværk og konkluderer på sletningsforslag. Jeg er ikke tilbage på fuld tid, men kigger forbi med (u)jævne mellemrum. --|EPO| COM: 7. feb 2020, 11:37 (CET)

 • Symbol support vote.svg Støtter Du klarede det så flot sidste gang :-) Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 7. feb 2020, 11:39 (CET)
 • Klart Symbol support vote.svg Støtter - Selvfølgelig skal du have dit flag tilbage! --‎‎‎‎Zelrin (DiskussionBidrag) 7. feb 2020, 12:02 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Dejligt Du er tilbage :-) , der er vist ikke noget at udsætte på dine tidligere gerninger. - Nico (diskussion) 7. feb 2020, 12:06 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Det er befriende, når en af de "gamle" igen får tid og lyst til at være med. Jeg husker dig som en administrator der lægger vægt på grundighed og kvalitet og har fuld tillid til at du kan bestride erhvervet. - Savfisk (diskussion) 7. feb 2020, 12:28 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Jeg troede egentlig, du var det endnu .. Mvh. SorenRK (diskussion) 7. feb 2020, 12:53 (CET)
 • Vent - Jeg kan godt se at du har været aktiv i 2006 - 2014, men jeg vurderer på baggrund af dine redigeringer siden du er kommet tilbage i maj 2019. 1) Jeg ser gerne at du skriver lidt om dig selv på din brugerside, jeg ved godt det ikke er et krav, men for administrator syntes jeg at det burde være at krav at der blot stod lidt om hvem de er. 2) Du har ikke været specielt aktiv i diskussionerne, jeg kunne f.eks. godt tænke mig at høre din holdning til Wikipedia:Landsbybrønden#Tidsbegrænsning. 3) I artiklen Mikkel Hansen har du været aktiv med at tilbagerulle hærværk, men jeg savner at du henvente dig til brugeren, evt. blot ved at sætte et {{Test}} på vedkommendes diskussions-side. Kan du finde nogle eksempler hvor du tidligere har forsøgt at mægle i en strid eller irettesat en problematisk bruger.--Kjeldjoh (diskussion) 7. feb 2020, 13:26 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Glædeligt. --Pugilist (diskussion) 7. feb 2020, 14:08 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Velkommen tilbage! --Medic (Lindblad) (diskussion) 7. feb 2020, 20:11 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Dejlig at få dig tilbage igen. --Steen Th (diskussion) 8. feb 2020, 10:48 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Godt du ønsker at komme tilbage. --Glenn (diskussion) 8. feb 2020, 10:53 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Selvfølgelig. --Sorenhk (diskussion // projekter // bidrag) 8. feb 2020, 13:00 (CET)
 • Symbol oppose vote.svg Støtter ikke - Jeg kan ikke støtte tildeling af admin-rettigheder, på baggrund af at man tidligere har været det. Jeg mener heller ikke, at man skal være admin kun for at slette. Jeg mangler også en begrundelse for hvorfor brugeren frasagde sig disse rettigheder for knap tre år siden, og hvad der siden har ændret sig. Sidst mener jeg, at det taler imod, når brugeren skriver at denne kigger forbi med ujævne mellemrum. Tøndemageren 8. feb 2020, 21:48 (CET)
 • Symbol oppose vote.svg Støtter ikke - man behøver ikke at være administrator for at fjerne hærværk. Og selv om det er ok at tage en pause (også længere) synes jeg, at der er rigeligt med administratorer til at fjerne hærværksoprettelser. Rmir2 (diskussion) 8. feb 2020, 23:11 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Jeg byder dig gerne tilbage, uanset dit aktivitetsniveau. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 9. feb 2020, 00:14 (CET)
 • Symbol question green.svg Spørgsmål - @EPO: Vil du svare på de ovenfor nævnte spørgsmål? Hvorfor har du ikke skrevet lidt om dig selv på din brugerside? Hvad er din holdning til forslaget om tidsbegrænsning? Kan du finde nogle eksempler hvor du tidligere har forsøgt at mægle i en strid eller irettesat en problematisk bruger? Hvad var begrundelsen for at du frasagde dig disse rettigheder for knap tre år siden? Hvad mener du med "(u)jævne mellemrum", hvor ofte forventer du at man kan komme i kontakt med dig?--Kjeldjoh (diskussion) 11. feb 2020, 17:13 (CET)
  • Jeg har flyttet min tidligere beskrivelse væk fra brugersiden. Hvis jeg bliver administrator, flyttes den tilbage igen.
  • Forslag om tidsbegrænsning er fint med mig.
  • Arkivet på min brugerdikussionsside burde fint illustrere, at jeg har været aktiv på mange områder som administrator.
  • Jeg forlod projektet, fordi jeg fandt større interesse for andre steder.
  • Hvis jeg involverer mig i en diskussion, vil jeg løbende vende tilbage. Ellers vil jeg bare svinge forbi, når lysten melder sig. Og det vil variere. --|EPO| COM: 14. feb 2020, 15:26 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Du vil være en gevinst at have tilbage på holdet! Mvh. Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 16. feb 2020, 00:46 (CET)
 • Symbol neutral vote.svg Neutral - Jeg mener ikke at der er brug for endnu en admin, som ikke er tilstede, så derfor er jeg bekymret for en udmelding som "Ellers vil jeg bare svinge forbi, når lysten melder sig". Jeg ser ikke noget i dine redigeringer til at jeg vil sige {{støtter ikke}}, men omvendt jeg ser heller ikke noget inden for de seneste måneder, som viser at du vil deltage i de tungere konflikter.--Kjeldjoh (diskussion) 16. feb 2020, 10:47 (CET)
 • @Kjeldjoh:- det er faktisk en alvorlig sag, hvis der udnævnes administratorer, der ikke tager deres ansvar yderst alvorligt. Rmir2 (diskussion) 16. feb 2020, 16:43 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - Lad os lige huske, at administrator-hvervet ikke er et lønnet job, men en opgave vi påtager os frivilligt. Derfor er det en fordel, hvis vi er en større flok, for med en lille gruppe er vi mere sårbare, hvis nogle i perioder er optaget af opgaver IRL. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 17. feb 2020, 12:45 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter - De bedste hilsner Pelle Hansen 18. feb 2020, 10:18 (CET)
Med 11 for, 2 imod og en neutral er EPO hermed administrator igen.
- Sarrus (db) d. 22. feb 2020, 13:46 (CET)

Bruger:SteenthAdmBot

Denne ansøgning er lukket. Rediger venligst ikke mere i teksten.

Jeg vil gerne aflevere en specielt ansøgning, for at give administrator-status til min bot-konto Bruger:SteenthAdmBot. Jeg vil bruge kontoen til lejlighedsvis bot-jobs, som kræver både bot- og administrator-flag.

Mit forslag er at administrator-flaget tildeles op til en måned af gangen. Der vil være lange perioder uden der er opgaver til kontoen, så der er ingen grund til at kontoen skal have admin-flag hele tiden. Så mit forslag til procedure er, at flaget kan tildeles efter diskussion på bot-anmodningssiden for en periode, hvor det peges på, at netop den opgave kun håndteres med et bot med administrator-flag.

Det, som jeg aktuelt har på planen at bruge kontoen til, er sletning af nogle gamle landeskabeloner, som er blevet afviklet. Det er skabeloner i formen "Skabelon:Land (flag|alias|kortnavn|label alias) *" - antallet af skabeloner, som bør slettes, er 3236. Det vil tage lang tid at gøre det manuelt. Det system, som erstatter det, er det system af skabeloner som bruges af {{Flag}} og {{Lande visdata}}, hvor skabeloner som {{Lande data Danmark}} bruges til opsætning. Der også lidt 500 IOC-landeskabeloner, som på senere tidspunkt bør også afvikles og slettes.

Så jeg vil spørge om:

 • Må bot-kontoen SteenthAdmBot få administrator-flag i en måned til den aktuelle opgave og andre relevante opgaver, som evt. kan melde sig
 • At en bureaukrat på et senere tidspunkt kan tildele kontoen administrator-flag i kort periode, når der er en eller flere opgaver til den. Den kan have fast bot-flag.

Muligvis skal det diskuteres først inden der meldes ud, om man kan støtte ansøgningen. Men nu har jeg åbenet op.. --Steen Th (diskussion) 14. jul 2020, 16:10 (CEST)

 • Symbol support vote.svg Støtter - Speciel ansøgning, men det skal der for så vidt også være plads til. Jeg støtter ansøgningen, da den er indgivet af en yderst teknisk kyndig administrator og brugerfladeredaktør, som har foranlediget adskillige botkørsler på da.wikipedia, samt at ansøgningen er ledsaget af en saglig begrundelse. Mvh. Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 14. jul 2020, 18:50 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter Som ovenfor. Vi bør have tillid til bottens ejer, så der kan blive slettet overflødige sider. --|EPO| COM: 14. jul 2020, 19:25 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Som de øvrige. -Pugilist (diskussion) 14. jul 2020, 19:57 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Som de øvrige --Zoizit (diskussion) 14. jul 2020, 20:59 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter også og kan i øvrigt ikke se nogen grund til en tidsbegrænsning, så længe der kun foretages ændringer, der er vedtaget ved konsensus. Jeg synes at vi har set uheldige eksempler på dawiki og andre wiki'er, der har opereret ud fra enkeltpersoners "fikse idéer". --Madglad (diskussion) 14. jul 2020, 22:23 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Ser ikke nogen problemer, - godt med oprydning i overflødige sider. -- Nico (diskussion) 14. jul 2020, 22:49 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter - At du (og dermed din bot) har tilliden virker er der ikke tvivl om. Jeg er til gengæld svært taknemmelig for, at du og din bot tager opgaver som de beskrevne. Tak for indsatsen! Om flaget tildeles for en måned ad gangen, eller som pr. Madglads forslag gives på linje med "almindelige" admins, gør ingen forskel for mig; jeg kan se fordele i begge. --Medic (diskussion) 15. jul 2020, 01:18 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Måske kan der være konsensus om at du bare beder om at få admin-flaget sat på eller taget af som du vurderer det er bedst. Har du brug for at have det på i to måneder kan det være fint, og hvis du så ved at du ikke skal bruge bot'en til den slags opgaver de næste 12 måneder kan du bede om at få det taget af. Jeg forstår godt hvis man ikke ønsker at have admin-flag på en "sovende" bot eller konto, men tænker det er mest fleksibelt hvis du bare selv kan bede om at få det sat på eller taget af efter behov. Tidsbegrænsning kan hurtigt blive for ufleksibelt.--Honymand (diskussion) 16. jul 2020, 12:30 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - Min forventning er der er lange perioder, hvor der ikke er aktivitet på kontoen. Proceduren for at fjerne et administrator-flag går via en forvalter/steward. Det vil jeg helst undgå. Alternativ at det bliver tilføjet mulighed for at bureaukraterne selv kan fjerne administrator-flag. Men det er generelt ændring. Så jeg vil hellere gå efter en tidsbegrænsning. I interfacet er der valgmulighederne 1 dag, 1 uge, 1 måned, 3 måneder, 6 måneder mv. udover at man kan angive et bestemt tidspunkt for udløb. Så mit forslag at gøre det så let håndterlig som muligt. --Steen Th (diskussion) 20. jul 2020, 10:18 (CEST)
Ah, jeg troede at en bureaukrat også kunne fjerne flaget igen. Nemmest muligt lyder godt!--Honymand (diskussion) 20. jul 2020, 12:17 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Det burde i virkeligheden ikke tages op til diskussion. --Zelrin (DiskussionBidrag) 6. aug 2020, 18:01 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Beklager min meget forsinkede tilkendegivelse for ansøgningen. Ansøgningen er nødvendig, men ellers er jeg enig med EPO og Asger. Der bør snart konkluderes så Steen kan komme videre. - Savfisk (diskussion) 8. aug 2020, 12:28 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter at muligheden skal være der. Man kan faktisk godt bruge botten med sit administratornavn. Man skal blot i sin konfigurering anføre både sit bot-navn og sit administratorbrugernavn. Så hvis det bliver sat op vil botten først forsøge med botkontoen og hvis den ikke har rettighederne så vil den forsøge med Steen Th's konto og rette/slette det, hvis ellers den har administratorstatus. --MGA73 (diskussion) 9. aug 2020, 11:02 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter Jeg har stor tillid til bot-ejeren og dermed hans begrundelse. Økonom (diskussion) 9. aug 2020, 11:29 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter - At give en bot administrator-flag rummer visse perspektiver og risici. Men Steenth er en dygtig bot-operatør, der netop vil være opmærksom på den slags.
  Pinger lige bureaukraterne Kaare og Sarrus for nu må det vist være på tide med en konklusion. --Dannebrog Spy (diskussion) 17. aug 2020, 23:19 (CEST)

Bruger:SteenthAdmBot har nu fået midlertidigt administratorflag (1 måned) og permanent botflag.
- Sarrus (db) d. 18. aug 2020, 18:40 (CEST)