Wikipedia:Ansøgning om administratorstatus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Solicit-Reference.svg Gnome-system-run.svg Monobook icon.svg Incomplete-document.svg Wiki-name.svg Wiki-newadmin.svg Bookmark-new.svg RCPatroller Badge.png
Anmodning om
administratorassistance
Requests for administrator attention
Anmodning om botstatus
Bot approval requests
Anmodning om botassistance Anmodninger om
forbud
Anmodning om ændring af brugernavn
Rename requests
Ansøgning om
administratorstatus
Ansøgning om
bureaukratstatus
Ansøgning om
patruljantstatus

Genvej:
WP:ADM/A

Vil du ansøge om administratorstatus, er du kommet til det rigtige sted. Den nuværende politik på den danske Wikipedia er at give administratoradgang til ansøgere som generelt er kendt for at være aktive bidragydere på Wikipedia, samt har vist forståelse for Wikipedias politikker og normer. Administratoradgang tildeles af bureaukrater efter almindelig konsensus blandt registrerede brugere. Bureaukraten kan nægte administratoradgang, hvis det vurderes at afstemningsreglerne er blevet misbrugt.

Overvejelser før du søger[redigér wikikode]

Før du ansøger om at opnå administratorstatus, bør du overveje, hvorfor du ønsker administratorstatus og din baggrund for dette. Her er en række overvejelser du bør læse før du tilføjer din ansøgning:

 • Nogle tror at det kræver administratorstatus for at bidrage med nye artikler eller rettelser til artikler på Wikipedia. Dette er ikke tilfældet, og du bør læse reglerne igen. Det er de færreste ting på Wikipedia der kræver en administrator.
 • Andre tror, at en administrator er noget særligt og at vedkommendes mening vægter højere end andre brugeres. Sådan er det ikke – se også Wikipedia:Administratorer.
 • Til gengæld kan administratorer slette artikler og blokere brugere, hvis de ikke skønnes at overholde politikker og normer samt skrivebeskytte sider. Det er imidlertid her vigtigt, at man både kan vise omtanke, så man ikke skaber unødige konflikter, men samtidig også kan handle hurtigt og hårdt overfor brugere, der udøver gentagent hærværk eller ikke er modtagelige for fornuft.
 • Nogle har ansøgt om administratorstatus på grundlag af ganske få redigeringer, men med henvisning til at vedkommende i forvejen har kendskab til wiki-konceptet, fx gennem interne firma-wikier. Dette er ikke et grundlag for administratorstatus på Wikipedia. Det er ikke kendskabet til konceptet, men din praksis her på Wikipedia.
 • Den nok hyppigste grund til at ansøge om administratorstatus her på Wikipedia er ønsket om at være med til at stoppe hærværk. Men du skal være opmærksom på at det ikke kun er administratorer der kan håndtere hærværk. Det kan du også som ganske almindelig bruger. Til dette findes der bl.a. en række skabeloner som kan bruges til at henlede administratorernes opmærksomhed på problematiske artikler.
 • Generelt kan det siges til administratoraspiranter: Din ansøgning bliver vurderet på baggrund af dine redigeringer. Du bliver ikke admin på grundlag af andet end det, der foregår her på Wikipedia. Der er ingen faste regler for hvor længe du skal have været her, eller hvor mange redigeringer du skal have lavet, men har du for eksempel været her mindre end 6 måneder eller har færre end 1.000 redigeringer, så skal du ikke regne med at blive administrator. Denne praksis er simpelthen for at sikre at du har lært Wikipedias opbygning, funktioner, normer, praksis og medbrugere at kende, og for at vi andre har noget at bedømme dig på. Det er heller ikke nok blot at skrive og rette stavefejl, du skal have demonstreret at du forstår principperne ved for eksempel at fjerne hærværk, indsætte relevante velkomster og påsætte relevante skabeloner (som {{notabilitet}}, {{copyvio}}, {{nonsens}}, {{POV}} osv). Endelig værdsættes det at du også deltager i diskussioner, og helst med mere end bare "Det synes jeg også", så vi andre kan få bedre indtryk af dig, og for at du selv kan vise, at du kan begrunde dine holdninger og handlinger. Det sidste sætter navnlig nybegyndere pris på, og det er ikke mindst dem, man som administrator bruger tid på at yde hjælp og forklaringer.

Hvis du får afslag[redigér wikikode]

Først og fremmest: lad være med at blive sur, fornærmet eller ked af det hvis du får afslag. De andre afslår ikke af ond vilje. Men som kandidat stiller man sig selv til offentlig skue og vurdering, og så kan man ikke uden videre forvente, at alle andre automatisk kommer med støtte og ros. Tværtimod sker det af og til, at nogle påpeger svagheder og problemer. Det kan være manglende tålmodighed, uigennemtænkte handlinger eller unødig ophidselse. Ting som man måske ikke altid selv er opmærksom på, men som udenforstående ofte ser noget klarere – og ikke mindst skal leve med.

Så når du har sundet dig, så læs diskussionen igennem i ro og mag. De andre vil typisk påpege nogle ting, du kan gøre bedre, f.eks. gøre mere for hærværksbekæmpelsen, vise mere tålmodighed eller deltage aktivt i diskussioner. Hvis du så i de følgende måneder viser forbedringer, så øger du også chancen for, at en eventuel ny ansøgning går igennem. Det er normalt en god idé at vente mindst et halvt år med at søge på ny; søger du hurtigere end dét vil der næppe være meget nyt at bedømme din ansøgning ud fra, hvorfor det er usandsynligt at stemmerne falder anderledes ud. Vis hellere lidt mere tålmodighed og brug tiden på at gøre en konstruktiv indsats. Så bliver de andre også mere positivt stemt overfor dig.

Ansøgningsvejledning[redigér wikikode]

Du ansøger om administratorstatus ved at skrive {{Ansøgning om administratorstatus|bruger=DITBRUGERNAVN}}. Hvis du har oprettet en ansøgning flere gange, skriver du nummer efter alle ansøgninger bortset fra den første, således at der ved nummer to kommer til at stå: {{Ansøgning om administratorstatus|bruger=DITBRUGERNAVN|nummer=ANTAL}}. Herefter gemmer du og trykker på det røde link i skabelonen. Herinde skriver du din ansøgning, gemmer og krydser ben og tæer.

Når ansøgningen er blevet behandlet, vil en guru sørge for at den bliver ordentligt arkiveret.

Denne diskussionsside indeholder et eller flere forslag, hvor en bruger ønsker yderligere kommentarer fra andre brugere først.

Om du støtter eller ikke støtter forslaget kan du vise således:
*{{støtter}} (''begrundelse'') --~~~~ vil blive Symbol support vote.svg Støtter (begrundelse) --din signatur
*{{neutral}} (''begrundelse'') --~~~~ vil blive Symbol neutral vote.svg Neutral (begrundelse) --din signatur
*{{støtter ikke}} (''begrundelse'') --~~~~ vil blive Symbol oppose vote.svg Støtter ikke (begrundelse) --din signatur

Denne skabelon bør fjernes efter forslaget er gennemført/droppet.

Tidligere ansøgninger kan findes i:

Aktive ansøgninger[redigér wikikode]

Bruger:EeveeSylveon

Denne ansøgning om administratorstatus er åben. Afgiv venligst din mening.

Jeg regner ikke med nogen konsensus med denne ansøgning, men det har noget at gøre, at jeg gerne vil komme mit ønske om flere aktive admins jf. min AOA til livs. Jeg føler mig nok moden til at kunne forstå, hvor forsigtig og hvornår man skal anvende værktøjet. Udover hærværksbekæmpelse, vil jeg også håndtere reklame, copyvio, tætpå-brugere osv. Igen, jeg forventer ingen konsensus med denne ansøgning, og i må meget gerne komme med positive og kritiske spørgsmål eller svar. Mvh. EeveeSylveon 8. mar 2018, 14:32 (CET)

 • Symbol support vote.svg Støtter Som du siger vil det være dejligt med flere og mere aktive hænder. Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 8. mar 2018, 14:43 (CET)
 • Symbol oppose vote.svg Støtter ikke (endnu) Tror at det stadig er for tidlig at gøre dig til administrator. Selvom du allerede gøre et godt stykke arbejde, er du trods alt stadig lidt af en nybegynder. Jeg tror at et halvt år mere ved hærværkbekæmpelsen ville gøre dig godt. Du har stadig en del der skal læres om tror jeg. I mellemtiden kan du godt allerede angive ved de forskellige momenter hvad du synes en admin skulle gøre, eller hvad du mener du ville have gjort, hvormed vi får mere indsigt. Tag det ikke personligt, men tage lige et halv år mere.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 8. mar 2018, 15:42 (CET)
 • Symbol oppose vote.svg Støtter ikke - De ting du lister op, kan du også sagtens klare uden admin-flaget. Jeg kunne godt tænke mig, at der var en mere gennemtænkt ansøgning - hvad er det præcis du tænker gør, at du skal have flaget? mvh Tøndemageren (diskussion) 8. mar 2018, 16:04 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar til Rodejong og Tøndemageren: Jeg tror jeg skrev for lidt til min ansøgning, fordi jeg skulle hurtigt ud af døren, så nu giver jeg en uddybet forklaring på jeres spørgsmål. Jeg ved godt, at det måske er lidt tidligt at ansøge. Derfor forventer jeg heller ikke det store. Men grunden til, at jeg har ansøgt er fordi at jeg synes, at der er mangel på aktive admins på dawiki. For når KnudW ikke er aktiv, føler jeg en konstant mangel på administratorer. Jeg tænkte derfor tidligere i dag, om at ansøge, med det formål, at anvende værktøjerne, hvis ikke en admin var til stede. På IRC-kanalen #wikipedia-da, udpegede jeg tidligere i dag nogle ting, der kræver en admin. Her nævner jeg en copyvio-side og et uacceptabelt brugernavn. Meget kunne være nemmere, hvis jeg selv var admin. Samtidig kunne jeg oprette en del AOA'er om en evt. blokering el. sletning af en side, men det ville bare være spild af tid og arbejdskraft. Hvis administratorene var mere aktive, vil jeg ikke ansøge om status. Men nu mener jeg desværre, at det er et stort problem. @Tøndemageren: Ja, jeg ved godt, at sådan noget sagtens kan klares uden disse værktøjer, men det vil gøre stor gavn for mit arbejde at bruge disse værktøjer. Specielt hvis en admin ikke er til stede. Mit motto er: "Hærværk og reklame må aldrig vinde på Wikipedia". Spørg mig endelig igen, hvis i vil vide mere. Med venlig hilsen EeveeSylveon 8. mar 2018, 17:25 (CET)
 • Symbol question green.svg Spørgsmål - Her kommer 3 standardspørgsmål tyvstjålet fra en:WP:RfA samt mit eget:
 1. Hvilke administrative opgaver regner du med at tage del i? Du har allerede redegjort lidt for det i din ansøgning, men jeg kunne godt tænke mig en uddybning af hvilke situationer du føler du ikke har de tilstrækkelige værktøjer at håndtere de problemstillinger du nævner.
 2. Hvad mener du har været dit bedste bidrag til Wikipedia? Hvorfor?
 3. Har du nogensinde været part i en Wikipedia-relateret konflikt eller blevet stresset/oprørt pga. andre brugeres handlinger? Hvordan håndterede du det, og hvordan vil du håndtere det hvis lignende situationer opstår i fremtiden?
 4. Det er ikke så længe siden du startede med at bidrage til projektet/blev patruljant. Historisk set har administratorer været her lidt længere tid før de får tildelt sysop-flaget (hvorvidt det giver mening er vel en smagssag). Føler du dig tryg nok ved Wikipedias interne procedurer til at håndtere rollen som administrator?
Tak fordi du tilbyder at hjælpe med arbejdet. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 8. mar 2018, 16:56 (CET)
Symbol comment vote.svg Kommentar Jeg vil gerne besvare spørgsmålene ovenfor:
 1. Jeg vil ikke kun bruge værktøjerne til hærværksbekæmpelsen. Som sagt vil jeg også bruge det til at fjerne reklame og copyvio (Hvis det altså er en artikeloprettelse, evt. en blokering af bruger, der gentagne gange indtaster spam/reklame/copyvio; resten kan klares som normal bruger)
 2. Kan du komme med en uddybning til det spørgsmål? Hvilken slags type redigeringer tæller for spørgsmålet?
 3. Jeg bliver ikke mere oprørt af andres konflikter (engang kun fordi de ikke kunne lade være med at "spamme" Seneste ændringer; var ikke så moden dengang). Dog har jeg været udsat for flere personangreb. Var engang meget oprørt over et angreb rettet mod mig tilbage i midten af juli (er siden da blevet mere moden). Seneste 2 personangreb + fremtidige rettet mod mig, ignorerer jeg bare. Personangreb håndterer jeg, nu til dags, ret mildt ift. dengang jeg startede på Wikipedia.
 4. Jeg accepterer reglerne fuldt ud som administrator. Vil bruge dem sparsomt og vil tænke over om det er en god idé at anvende værktøjet til specifikke situationer.
Mvh. EeveeSylveon 8. mar 2018, 18:09 (CET)
Tak for dine svar. Der er dog, desværre, ingen af dine svar, der får mig til at ændre mit stemme. Derudover har jeg flere gange oplevet at du har reageret uhensigtsmæssigt, og jeg er usikker på hvordan du ville reagerer i en ophidset diskussion. Det skal ikke forstås som at jeg ikke synes du gør et godt job - jeg vil bare gerne se tiden mere an før jeg kan stemme for. mvh Tøndemageren (diskussion) 8. mar 2018, 19:38 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Hej ES. Jeg har set lidt på din redigeringshistorik. Den er meget koncentreret om patruljeringer, og det er jo også fint. Man beskæftiger sig med det man har lyst til på W. Men som administrator må man have et bredt perspektiv. Jeg gætter på at det vil være en god ide at deltage mere i diskussioner på Landsbybrønden og.lign., så du får mere erfaring i at argumentere i W-sammenhæng, og så folk får et bedre indblik i hvad du står for. Desuden har du meget få artikelredigeringer, det er måske også en idé at få mere erfaring der også. --Madglad (diskussion) 8. mar 2018, 20:39 (CET)
 • Symbol oppose vote.svg Støtter ikke - som Madglad er inde på, er dine redigeringer i høj grad koncentreret om at fjerne hærværk og at indsætte test-skabeloner. Praktisk arbejde med artiklerne er der derimod langt imellem. Og så vidt jeg kan se, har du kun oprettet fire. Nu er der ganske vist ikke nogen minimums krav til, hvor meget man skal lave, men det er nyttigt at have erfaring indenfor flere områder. Administratorer skal jo kunne håndtere mange forskellige sager, ikke kun hærværk. --Dannebrog Spy (diskussion) 8. mar 2018, 23:18 (CET)
 • Symbol neutral vote.svg Neutral - Jeg ser at EeveeSylveon udfører er rigtig godt arbejde som patruljant, og jeg er enig i ønsket om flere aktive admins, men jeg er usikker på om EeveeSylveon pt. har den ro, autoritet og erfaring, som jeg som jeg ønsker hos en admin. --Kjeldjoh (diskussion) 9. mar 2018, 07:44 (CET)
 • Symbol oppose vote.svg Støtter ikke - Desværre. EeveeSylveon har leveret et kæmpe bidrag til at bekæmpe hærværk og har været en flittig patruljant. Der har imidlertid også været en del indkøringsvanskeligheder, og jeg vil derfor gerne vente noget tid. Kan der over tid demonstreres ro og overblik, vil det være fint, men lad os vente og se. --Pugilist (diskussion) 9. mar 2018, 11:47 (CET)
 • Symbol oppose vote.svg Støtter ikke - Jeg glæder mig til, med tiden og en større modenhed og erfaring at byde dig velkommen som admin; - men, som de ovenstående skriver, mener jeg også at du bør øge dine erfaringer i andre aspekter af Wikipedia, før du er parat til at være admin, og få erfaring i at skrive, redigere, få kendskab til de mange for ikke at tale om de vanskelige ophavsretsregler. At få adminredskaber er lige så meget et spørgsmål om ikke at bruge dem (utilsigtet). Jeg sætter stor pris på dit arbejde, men mener blot at du bør udvide dit felt, før du bliver admin. - Nico (diskussion) 9. mar 2018, 12:05 (CET)
 • Symbol oppose vote.svg Støtter ikke Enig med de andre støtter ikke: flittig patruljant, men mangler endnu den fornødne modenhed og erfaring. Fortsæt endelig arbejdet. --Cgt (diskussion) 11. mar 2018, 17:42 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar @EeveeSylveon: Svar ang. spørgsmål 2: Alle redigeringer og handlinger tæller. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 12. mar 2018, 15:45 (CET)
 • Symbol neutral vote.svg Neutral – På den ene side er det måske lige tidligt nok, som flere andre også har givet udtryk for. På den anden side kunne det indimellem være rart med et par ekstra administratorhænder til at dæmme op for hærværksbølger og den slags, og på dette område gør EeveeSylveon allerede et prisværdigt arbejde. Så foreløbig bliver det en neutral-stemme herfra. Vh. SorenRK (diskussion) 14. mar 2018, 14:02 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - Jeg tror, at EeveeSylveon 1 har de rette kvaliteter, men det er ingen skade til at demonstrere det lidt yderligere. Rmir2 (diskussion) 14. mar 2018, 14:12 (CET)
Crystal Clear action apply.png Konklusion:
1 for, 2 neutrale og 6 imod. Jeg lukker selv anmodningen, da der bla. a. er gået en uge siden min anmodning blev oprettet, men også fordi jeg generelt bare ønsker det. Mvh. EeveeSylveon 15. mar 2018, 15:01 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Det er mit indtryk at du er mere end velkommen, når du har lidt bredere erfaring. --Madglad (diskussion) 15. mar 2018, 18:04 (CET)
Thumbup.svg  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 15. mar 2018, 19:28 (CET)
Thumbup.svg Happy face --Zoizit (diskussion) 15. mar 2018, 23:41 (CET)