Wikipedia:Brugerfladeredaktører

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Genvej:
WP:BR

Brugerfladeredaktører er brugere, der har mulighed for at redigere .js-sider og .css-sider, der har effekt for alle Wikipedias læsere og/eller skribenter. Blandt disse sider er MediaWiki:Common.js og MediaWiki:Common.css. Brugerfladeredaktører kan også redigere andre brugeres personlige .js- og .css-sider. Derudover har de adgang til at redigere sider i mediawiki-navnerummet og siderne under Speciel:Gadgets. Man skal både være administrator og brugerfladeredaktør for at kunne slette fælles .css- og .js-sider. Administratorer kan slette andres personlige .css- og .js-sider, men ikke redigere dem.

Tidligere havde administratorerne disse muligheder, men mistede dem 27. august 2018. Administratorer kan dog fortsat redigere sider i mediawiki-navnerummet, der ikke er .js eller .css-sider. Brugergrupperettigheden brugerfladeredaktører var blevet oprettet fire uger forinden og i mellemtiden havde begge brugergrupper i en overgangsperiode disse adgange.

Bemærk:Ifølge m:Interface administrators (på engelsk) kræver Wikimedia Foundation, at man aktiverer m:Help:Two-factor authentication (på engelsk), hvis man skal have denne rettighed.

Rettigheden kan tildeles af bureaukrater jf. nedenstående retningslinjer:

  • Administratorer kan tildeles rettigheden efter mindst 24 timer, hvis der ikke indløber ikke-støtter. Hvis der indløber ikke-støtter, fortsættes efter nedenstående regel. Tidligere administratorer og tidligere brugerfladeredaktører, hvis fratagelse er sket frivilligt, er også dækket af denne regel. Det samme gælder, hvis fratagelsen skyldes inaktivitet, men dog først efter tre måneders aktivitet.
  • Andre brugere kan tildeles rettigheden, hvis der er konsensus herom blandt registrerede brugere (ligesom med administratorer). Tidligere administratorer og tidligere brugerfladeredaktører, der har mistet rettigheden efter afstemning er også dækket af denne regel.

Tildeling af rettigheden[redigér wikikode]

Genvej:
WP:BR/A

Hvis du ønsker at blive brugerfladeredaktør, kan du skrive en begrundet ansøgning nedenfor. Indled ansøgningen med ==== {{bruger links|BRUGERNAVN}} ====.

Tidligere ansøgninger kan ses i arkivet.

Ansøgning[redigér wikikode]

Weblars (diskussion | bidrag | logliste | slettede brugerbidrag | blokeringslog | håndtering af brugerrettigheder)[redigér wikikode]

Jeg ansøger om at blive brugerfladeredaktør, fordi jeg en gang imellem har brug for at kunne ændre i de såkaldte systemmeddelelser i MediaWiki-navnerummet, når oversættelse på tranlatewiki.net ikke rækker. Jeg har hidtil bedt om hjælp i Wikipedia:Anmodning om administratorassistance eller hos bruger:Steenth, der desværre er den eneste aktive brugerfladeredaktør i øjeblikket. Jeg har indtryk af, at de færreste administratorer føler sig trygge ved at arbejde med noget som de ikke er helt fortrolige med. Det ville derfor være nemmere, hvis jeg selv kunne redigere i disse sider. Der er en aktuel anledning til at jeg søger lige nu. Det er dette indlæg på landsbybrønden som jeg i øjeblikket er ved at undersøge på mediawiki, hvordan eventuelt kunne virkeliggøres rent teknisk. Min viden om de andre felter som brugerfladeredaktører har rettigheder til, nemlig CSS og Javascript, begrænser sig til, at jeg kan læse koden. Jeg har kun lidt erfaring i at skrive kode fra grunden (jeg ejer dog et LærDetSelv-hæfte).--Weblars (diskussion) 26. mar 2019, 18:45 (CET)

  • Symbol support vote.svg Støtter Godt at du vil påtage dig det - Nico (diskussion) 26. mar 2019, 18:57 (CET)
  • Symbol support vote.svg Støtter Det giver god mening, at én af de brugere, der har størst indsigt i wikisystemet, får rettigheden, når der er brug for det. Vh. SorenRK (diskussion) 26. mar 2019, 20:04 (CET)
  • Symbol support vote.svg Støtter Det vigtigste her er tillid - at en ansøger kan varetag opgaven. Det er klar her. Jeg har set gode redigering af skabeloner og der har været et godt forarbejde til de ændringer, som WebLars har blevet foreslået. Det er ret godt kandidatur. --Steen Th (diskussion) 26. mar 2019, 21:41 (CET)
  • Symbol support vote.svg Støtter Weblars er en erfaren bruger som jeg har tillid til kun vil bruge brugerfladeredaktør-værktøjerne på god og betryggende vis. Sagen som der refereres til i indledningen kan løses med CSS og JS. Det grundlæggende arbejde med dette bør nok gøres af en brugerfladeredaktør som kan mere end blot "læse koden", men når der først er defineret nogle passende CSS-klasser, skulle det være ret ligetil at bruge for alle brugerfladeredaktører. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 30. mar 2019, 05:37 (CET)
  • Symbol support vote.svg Støtter Stabil og teknisk kyndig bruger. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 5. apr 2019, 18:56 (CEST)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Weblars er hermed brugerfladeredaktør efter fuld enighed ovenfor.
- Sarrus (db) d. 7. apr 2019, 10:07 (CEST)

Fratagelse af rettigheder[redigér wikikode]

Der bruges samme regler som ved fratagelse af administratorrettigheder, se Wikipedia:Administratorer#Administratorfejl. Både hvad angår inaktivitet og ved fjernelse efter afstemning. I begge tilfælde fjernes både administratorrettigheder og rettigheden som brugerfladeredaktør samtidigt.

Frivillig fratagelse af rettigheden[redigér wikikode]

Hvis du ønsker at få fjernet brugerfladeredaktør-rettighederne, kan du lægge en anmodning om dette herunder. Rettigheden fjernes efterfølgende af en bureaukrat.

Anmodning om brugerfladeredaktør-assistance[redigér wikikode]

Genvej:
WP:ABRA

I dette afsnit kan du bede en brugerfladeredaktør om assistance efter opnået konsensus andetsteds.

Brugerfladeredaktører[redigér wikikode]

Den dansksprogede Wikipedia har i øjeblikket 3 brugerfladeredaktører, markeret med "(brugerfladeredaktør)" i listen over registrerede brugere.

Aktive brugerfladeredaktører[redigér wikikode]

  1. Dipsacus fullonum (disk | bidrag | e-mail | verificer) (patruljant)
  2. Steenth (disk | bidrag | e-mail | verificer) (administrator)
  3. Weblars (disk | bidrag | e-mail | verificer) (autopatruljeret)

Brugerfladeredaktører på deltid eller pause[redigér wikikode]

Inaktive brugerfladeredaktører[redigér wikikode]

Se også[redigér wikikode]