Wikipedia:Dagens tip/12. juli

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hvordan man bruger røde links

Når et link i Wikipedia ikke fører nogen vegne vises det med rødt for at signalere, at det kræver opmærksomhed. Et rødt link kan betyde en af to ting:

  1. Linket er i stykker og fører ikke længere til en artikel (måske fordi den bagvedliggende artikel er slettet). I et sådant tilfælde skal linket fjernes eller omdøbes så det peger på en eksisterende artikel.
  2. En ny artikel skal bruges. Når en wikipedianer skriver en artikel, er det normalt at gøre vigtige emner relateret til forståelsen af emnet til links, selvom disse emner endnu ikke har artikler på Wikipedia endnu. Dette har to funktioner:
    1. Fra inden i en liste forbereder et sådant link artiklen til fuld understøttelse. På et hvilket som helst tidspunkt kan en Wikipedianer uafhængigt skrive en artikel om det "røde emne", og når dette sker, er der allerede et link klar til det. Det røde link giver også mulighed for læsere til at trykke på det og oprette artiklen på stedet.
    2. I lister er det brugbart at linke til hvert enkelt emne, så man hurtigt kan danne sig et overblik over, hvor Wikipedias "artikel-huller" er i det emne. På denne måde er det nemt at udvikle specifikke områder.

Forrige tip - Næste tip