Wikipedia:Evaluering/Tyskland

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Tyskland[redigér wikikode]

Jeg har lavet ret meget om på Tyskland. Meget af det skrevne er taget fra andre wiki, egne opslagsværker og diverse søgning. Nu kunne jeg godt tænke mig at få lidt feedback fra andre wiki-brugere til hvordan vi kan gøre den bedre. --Rasmus81 28. maj 2007 kl. 01:04 (CEST)

Det er meget svært at sætte nogle fingre på artiklen efter du har haft fat i den =). Det eneste punkt er en gentagelse af det føderale princip under Politiske system så bundestag giver mere mening i det første delafsnit. --Broadbeer, Thomas 13. jun 2007, 16:51 (CEST)
Generelt: En rigtig flot artikel. Jeg har bare én lille ting: Denne artikel omhandler så vidt jeg kan se den moderne stat Tyskland, men historieafsnittet omhandler mest tysk historie overordnet set (som reelt indbefatter en del moderne stater), fremfor nationalstaten Tysklands historie - IMO er der en stor forskel på de to ting, lidt ligesom på Folkerepublikken Kina og Kina - smatidig henvises der til en hovedartikel Tysk historie der endda er kortere og mindre grundig end det historie denne artikel rummer. Mit forslag er derfor: At denne artikel (der specifikt omhandler BRD og dets umiddelbare forgængere) har et historieafsnit med fokus på de dele af tysk historie, der er relateret til det nuværende BRD (dvs. c. 1871 -> nu) og at det ellers meget informative og velskrevne historieafsnit skrives sammen med Tysk historie. mvh --Ktp72 21. jun 2007, 12:55 (CEST)
Det kan jeg godt se pointen i. Jeg har desværre ikke tid til at gøre noget ved det før eksamenstiden er forbi i starten af juli, men jeg skal se hvad jeg kan gøre ved det før den bliver sat på forsiden som ugens artikel. --Rasmus81 21. jun 2007, 15:17 (CEST)
Virkelig en flot artikel. Har nogen (lidt ligegyldige) meget små korrektioner:
  1. Infoboksen er en smule rodet, fordi titlerne ikke står ud for alle fakta.
  2. Skal titlen på artiklen ikke hedde Forbundsrepublikken Tyskland og bare redirecte fra Tyskland?
  3. Er enig i at historieafsnittet med fordel kunne flyttes og erstattes af et mindre, men en smule ==Forhistorie== el.lign.
  4. Virkelig mange flotte uddybende artikler. Minder: Tyske præsidenter og kanslere efter 1945 ikke en anelse om: Forbundspræsident og Tyske kanslere? Førstnævnte slettet. --Broadbeer, Thomas 28. jun 2007, 16:53 (CEST)

Synes virkelig det er en god artikel, som helt sikkert snart skal være anbefalet hvis du spørger mig.--MortenKristensen 21. jun 2007, 20:31 (CEST)

Ang 2. så er landet jo mest kendt under Tyskland (hører aldrig det andet brugt i TV/Radio). --Broadbeer, Thomas 21. jun 2007, 22:04 (CEST)

Meget er allerede sagt, men jeg hopper lige ind alligevel.

  • "Begrebsforklaringen" er rigtig god - og det er fint at have den i starten. Men oversigten kunne i mine øjne godt blive mere overskuelig. En tabel eller en form for tidslinje hvor man kan sammenhængen i årstal tror jeg ville øge overskueligheden
  • Historieafsnittet er godt, men nogle afsnit lidt til den lange side. Til gengæld savner jeg lidt mere om genforeningen og tiden efter genforeningen (det kunne godt bære et selvstændigt afsnit, udskilt fra 1945-afsnittet).
  • Delstatskortet kunne måske gøres klikbart (som det allerede er på Tysklands delstater).
  • Den uddybende artikel Tysklands flag bør skrives - alternativt kan man fjerne linket til den.
  • Turismeafsnittet er for kort pt. Det kan fjernes helt uden problemer, eller evt. udvides.

Selv om der er en række punkter herover, er det generelle indtryk af artiklen særdeles godt. Den bør uden problemer kunne bringes på AA-niveau. -- JGC 21. jun 2007, 23:44 (CEST)

Tak for jeres forslag, jeg skal nok kigge på det, når jeg har overstået mine eksamener :-) --Rasmus81 27. jun 2007, 00:32 (CEST)