Wikipedia:Fejlrapporter/Arkiv1

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
ArkivDette er en side med arkiverede diskussioner fra Wikipedia:Fejlrapporter.
Ønsker du at genoptage en arkiveret diskussion, skal du flytte den til teknisk forum.

Problem med videnskabelig klassifikation?[rediger kildetekst]

Det ser ud til, at der er en fejl i skabelonen for taksoboksene. Der står "divison" i stedet for "division", selvom ordet er korrekt stavet i redigeringssiden. Det ser ud til at være en generel fejl, der findes i alle artikler om planter (se fx på kartoffel, lind, tomat og soja). Kan fejlen rettes? --Khpd 6. jul 2008, 17:07 (CEST)


Problem med Kategorioversigt[rediger kildetekst]

Et problem med én (eller flere?) katagorier i Wikipedia.

Kategori: Biblioteks- og informationsvidenskab


Lige nu: 22-05-2008 11:30:05 er der i kategorioversigten 24 artikler og 3 underkategorier.

I går var der et helt andet antal i denne kategori (hovedsageligt ting, jeg har tilføjet i løbet af de seneste dage). Der var over 50 artikler og 21 underkategorier.

De manglende underkategorier kan ses ved at gå op i hierarkiet til Kategori: Videnskab og klikke på + udfor kategorien Biblioteks- og informationsvidenskab, hvorved underkategorierne udfoldes. De er

    [+] Bibliografier

[+] Biblioteker [+] Boghistorie [+] Bogvæsen og boghåndværk [+] Forfattere [+] Hypertekst [+] Informationsteknologi [+] Katalogisering [+] Klassifikation [+] Kodninger [+] Kommunikation [+] Leksika [+] Litteratur [+] Opslagsværker [+] Ordbøger [+] Publikationer [+] Sprogteknologi [+] Tekster [+] Viden [+] Videnskab [+] World Wide Web

Hvorfor optræder disse underkategorier ikke på oversigten Kategori: Biblioteks- og informationsvidenskab?

De manglende artikler har jeg svært ved at lave en tilsvarende fuldstændig oversigt over. De mangler fx cand.scient. bibl, Dokument, Dokumentation, Genre, Genre (litteratur), Information, Metaanalyse, . . .osv


Disse ting mangler som sagt lige nu, (og de seneste tre timer) men i de senere dage har jeg været ude for at de snart manglede, snart dukkede op.

Det er som om at når jeg går ind i dette kategori (Biblioteks- og informationsvidenskab) fx ved at klikke på en artikel som har denne kategori (fx Metaanalyse) så henter systemet nogle gange en gammel version af filen og nogle gange en ny version. (Jeg har mange gange trykket på knappen ”OPDATER”) uden effekt.

For en ordens skyld har jeg lige nu 22-05-2008 11:47:08 genstartet maskinen, og de nævnte artikler og underkategorier mangler stadigvæk.

Hvad er forklaringen, og kan problemet afhjælpes. (Det er ret afgørende for motivationen med at bidrage).

Venlig hilsen

Birger Hjørland --130.226.186.100 22. maj 2008, 11:55 (CEST)[svar]

Jeg søger på tal (331 fx) og får henvisninger til 331 f. kr. Fx Antipater, hvis slag mod Agila III af Sparta er linket til år 331 selv om det foregår i 331 f. Kr. Venlig hilsen Chresten

Jeg har fixet årstalsreferencen i starten af Antipater, se her hvordan jeg gjorde det, så kan du selv lave tilsvarende ændringer senere hen. --Morten LJ 1. aug 2007, 12:49 (CEST)

Danske bogstaver[rediger kildetekst]

 • På siden Alle sider efter titel bliver de danske bogstaver sorteret ÅÆØ, de skulle have været sorteret ÆØÅ. Christian List 9. Okt 2002 kl.01:19 (CEST)
  • Udviklerne er klar over dette problem, det vides dog endnu ikke hvornår en løsning kan forventes.
 • ÆØÅ og æøå "knækker" links: I honninghøst ([[honning]]høst) er det kun honningh, der er et link. --Palnatoke 21. apr 2005 kl. 18:36 (CEST)
  • Problemet er så vidt jeg kan finde ud af, at MediaWiki:Linktrail er et regexp der skulle sørge for at inkludere de danske bogstaver i ovenstående eksempel. Men jeg er ikke god nok til regexp til at jeg kan gennemskue om der er fejl i MediaWiki:Linktrail. Hvis nogen ved hvad der skal stå, så sig endelig til. --Christian List 21. apr 2005 kl. 19:01 (CEST)
   • Se på den tyske udgave de:MediaWiki:Linktrail. Den virker. Jeg lavede en enkelt stikprøve. Den ligner den danske til forveksling :-( --Rune Magnussen 21. apr 2005 kl. 20:20 (CEST)
    • Det ser ud til /^([a-zæøå]+)(.*)$/sDu er den rigtige udformning, nu ser problemet i hvert fald ud til at være væk. --Christian List 7. jul 2005 kl. 01:39 (CEST)
Problemet forsvandt allerede ved skiftet til MediaWiki 1.5 så vidt jeg har observeret. Byrial 7. jul 2005 kl. 02:53 (CEST)

Paranteser i søgefeltet[rediger kildetekst]

Jeg forsøgte at søge på "marsvin (hval)" og fik følgende fejlbesked:

Database fejl For query "marsvin (hval)"

Der er sket en database query syntax fejl. Dette kan være på grund af en illegal søge query (se Søgning på Wikipedia), eller det kan betyde en fejl i softwaren. Den sidst forsøgte database query var:

SELECT cur_id,cur_namespace,cur_title,cur_text FROM cur,searchindex WHERE cur_id=si_page AND ( (MATCH (si_title) AGAINST ('marsvin')) ( (MATCH (si_title) AGAINST ('hval')) ) ) AND cur_namespace IN (0) LIMIT 0, 20 fra funktionen "SearchEngine::showResults". MySQL returnerede fejlen "1064: You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '( (MATCH (si_title) AGAINST ('hval')) ) ) AND cur_namespace IN ".

Malene 6. Jun 2003 kl.10:54 (CEST)

Problemet er paranteserne, hvis du fjerner dem så virker det. Men det er selvfølgelig ikke nogen undskyldning, det bør virke både med og uden paranteser. Der er allerede udfyldt adskillige fejlrapporter mod søgefunktionen (se bug reports), og de nævner at man vil ændre søgefunktionen til at bruge MySQLs interne søgefunktion i stedet for sådan en lang SQL sætning, dette kan dog først gøres effektivt når vi har opdateret til MySQL 4, så der går lidt tid før det bliver en realitet. -- Christian List 6. Jun 2003 kl.16:10 (CEST)

Videnskablige navne[rediger kildetekst]

Videnskablige navne, som opslagsord kan ikke skrive med skråskrift, sådan som man plejer at gøre.

Nej, det lader sig ikke gøre med den nuværende software. -- Christian List 6. jan 2004 kl. 16:49 (CET)

Bruger bidrag[rediger kildetekst]

hmm jeg tror der er en fejl i listen her. Hvis jeg forsøger at se mine bidrag, der går ud over de første 500, påstår Wikipedia at:

"Ingen ændringer er fundet som matcher disse kriterier."

Det kan selvfølgelig være jeg lige præcis har lavet 500 bidrag i alt i dag, men jeg tror nu ikke rigtigt på det. Under alle omstændigheder burde der være 501 bidrag når denne kommentar er postet.

Malene 18. jul 2003 kl.00:47 (CEST)

Jeg er enig med dig i at det ser pudsigt ud at du har nøjagtig 500 bidrag. Men når jeg bruger funktionen på mine, virker der OK. De ældste bidrag man ser på dig, er din egen side "Bruger:Malene", så det kan jo godt være, rent tilfældigt, at du netop har 500 bidrag. Prøv at bruge funktionen igen når du har lavet et par bidrag mere.JøhP 18. jul 2003 kl.09:40 (CEST)

Hmm i dag har jeg lavet 5 nye artikler + min kommentar på denne side i går og kommentaren nu. Det bliver til i alt 507 artikler i forhold til i går da jeg tjekkede mine bidrag. Men jeg får samme fejlbesked når jeg forsøger at se mine bidrag ud over de første 500 ? Malene 18. jul 2003 kl.10:23 (CEST)

Du har helt ret. Der er noget galt (eller måske skal det være sådan) med offset funktionen. Prøv følgende eksperiment. Slå op på bruger bidrag, rediger så browserens adresselinie fra offset=0 til offset=1. Den vil nu vise de linier der kommer efter det seneste bidrag, men der vil mangle 1 linie. Den linie som mangler kan være en dublet af et andet bidrag eller en artikel som man er den sidste der har rettet (der er muligvis flere kriterier). Retter man nu offset til 2, vil der mangle 2 linier. Hvis man vil se alle linier er man nødt til selv at sætte limit og bevare offset på 0. Om dette er en fejl eller det er meningen ved jeg ikke.JøhP 18. jul 2003 kl.11:39 (CEST)
Så vidt jeg kan finde ud af, så har du kun lavet 404 bidrag, så jeg kan ikke se der er nogen problemer? -- Christian List 18. jul 2003 kl.17:47 (CEST)
Næ, du har jo ret, du har mere end 500 bidrag, der er noget galt. -- Christian List 18. jul 2003 kl.17:52 (CEST)
Hmm når jeg forsøger at se mine bidrag med 100 bidrag ad gangen får jeg ca. 408 bidrag i alt, der går tilbage til den 5. januar. Det passer meget fint med tidspunktet hvor jeg startede på Wikipedia. Sidste bidrag er på denne måde "Hel".
Men hvis jeg ser mine bidrag med 500 bidrag ad gangen får jeg præcis 500 bidrag i alt, men de går i øjeblikket kun tilbage til den 26. februar. Nogle bidrag må altså forsvinde "underud" ad denne liste.
Hvis jeg herefter leger lidt med urlen og sætter limit til f.eks. 5000 får jeg i alt 635 bidrag. Tidligste bidrag er "Einherjer" fra den 5. januar 2003:

http://da.wikipedia.org/w/wiki.phtml?title=Speciel:Contributions&limit=5000&offset=0&target=Malene Offsetparameteren må gå galt på en eller anden måde? Hvis jeg sætter limit til 634 og offset til 0 vises netop de første 634 bidrag, men når jeg trykker "næste 634", hvor det sidste bidrag "Einherjer" burde dukke op får jeg fejlbeskeden.

Kan det have noget at gøre med den nye måde at tælle artikler på?
Malene 21. jul 2003 kl.20:53 (CEST)
Efter lidt SQL hacking har jeg fundet ud af at du har ret i at du har præcis 635 bidrag, så der er altså noget galt. Jeg tror ikke det har noget at gøre med den nye artikel tæller. Jan Pedersen har udfyldt en bug report på problemet, du kan se den her, så forhåbentligt løser nogen problemet før eller senere. -- Christian List 21. jul 2003 kl.21:20 (CEST)
Der er et smart redskab her: http://kohl.wikimedia.org/~kate/cgi-bin/count_edits
vh. - Nico 21. apr 2005 kl. 19:56 (CEST)

Billeder påstås ikke at være brugt i nogen artikel[rediger kildetekst]

Ved et tilfælde ser jeg på siden for billedet Billede:Refraktion.jpeg - og ser til min undren under "Billedhenvisninger", at "Der er ingen sider der henviser til dette billede.". Jeg lavede selv både artikel og billede, så jeg ved at billedet bruges som minimum i artiklen om refraktion.
Jeg har endnu ikke set efter om der er andre billeder der har samme problem, men fejlen er potentielt farlig, i fald nogen beslutter sig for at rydde op i billedsamlingen...!

Du har helt ret i at det er en lidt farlig fejl. Problemet kan dog rettes op ved at bruge wiki syntaks i stedet for html syntaks når man indsætter billeder, så virker det efter hensigten. Jeg har rettet refraktion artiklen, så du kan se hvad jeg mener. --Christian List 16. jun 2004 kl. 21:37 (CEST)

Du skal bruge linjeskift foran billedet.

Det er også noget som man skal gætte sig til.

16. jun 2004 kl. 20:50 (CEST)~

Problemet omfatter kun ca. 859 sider!

16. jun 2004 kl. 21:12 (CEST)16. jun 2004 kl. 21:12 (CEST)

Problemet omfatter alle gamle sider, som skal åbenes og gemmes for at fejlen rettes.

20. jun 2004 kl. 22:26 (CEST)pok 20. jun 2004 kl. 22:26 (CEST)


Søgefunktion ude af drift ?[rediger kildetekst]

Set fra min maskine får man en tom hvid side når man bruger søgefunktionen - hvis siden man søger ekisterer kommer man frem. Det er tilsyneladende kun på den danske wiki. - er der nogen der har et bud? og-eller er det kun på min maskine ? vh. Nico 2. aug 2004 kl. 11:56 (CEST)

For mig virker søgningen som den skal. Jeg har desværre ikke nogen forslag, der med sikkerhed vil løse problemet, men prøv fx at tømme din browsers cache. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 2. aug 2004 kl. 12:03 (CEST)
Virker stadig ikke - cache tømt, scandisk, diverse genstarter , af og på logget, fjernet kategori-script - virus scanning, stadig hvid søgeside , og stadig kun på den danske ???
- må indtil videre klare mig med Google site-search - suk - Nico 2. aug 2004 kl. 14:23 (CEST)
Har du prøvet om det virker i en anden browser eller på en anden computer? - Kåre Thor Olsen (Kaare) 2. aug 2004 kl. 15:31 (CEST)
Jeg er lige kommet hjem fra arbejde, hvor søgefunktionen virkede fint. Men her er samme problem som Nico beskriver. Men det virkede i går og intet er ændret... Jørgen 2. aug 2004 kl. 17:36 (CEST)
Mysikken breder sig - jeg testede på Opera og Mozilla, og på begge browsere virkede den én gang, hvorpå den også gik i hvidt ! - Jeg er bange for noget grimt på min maskine, men en fuld virusscanning viste ikke noget. - !?! -vhNico 2. aug 2004 kl. 17:48 (CEST)
Hos mig virker det hvis jeg trykker "enter" men det virker ikke hvis jeg trykker på en af knapperne "Udfør" eller "Søg". Er det det samme hos jer? --Christian List 2. aug 2004 kl. 17:55 (CEST)
Det virker til sider der eksisterer, men ikke som ordsøgning hvis navnet ikke eksisterer som sidetitel. --Nico 2. aug 2004 kl. 18:02 (CEST)
Også min oplevelse. Findes artiklen, kommer den frem både med enter og knap(udfør), men knap(søg) og søgning med enter virker ikke Jørgen 2. aug 2004 kl. 18:12 (CEST)
Nu lykkedes det også mig at få en hvid side frem når og en af udviklerne oplever det også - der kigges på problemet. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 2. aug 2004 kl. 19:11 (CEST)
JeLuF fandt og rettede fejlen. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 2. aug 2004 kl. 20:26 (CEST)
Jeps - så virker det igen - tak for hjælpen Nico 2. aug 2004 kl. 21:11 (CEST)

Manglende side i historik[rediger kildetekst]

Flere sider i historik på Jean d'Arc giver følgende melding:

Databasen fandt ikke teksten på en side, som den skulle have fundet, med navnet "Jeanne d'Arc,oldid=145165".
Dette er ikke en databasefejl, men sandsynligvis en fejl i softwaren.
Send venligst en rapport om dette til en administrator, hvor du også nævner URL'en.

hvilket hermed er gjort (opdagede det tilfældigt - mangler dem ikke lige ;-) . vh. - Nico 4. dec 2004 kl. 13:25 (CET)

Jeg går ud fra det må være denne side du snakker om [1] men den virker fint for mig?
Det må vist have været et midlertidigt problem. --Christian List 4. dec 2004 kl. 19:08 (CET)
Ja- de virker også her igen :-> Nico 4. dec 2004 kl. 20:50 (CET)
Jeg var ude for samme fejltekst for 2-3 dage siden da jeg forsøgte at se nogle gamle udgaver af en anden artikel som netop var opdateret (har nu glemt hvilken). Problemet forsvandt af sig selv efter en halv times tid.


Resultat efter karaktergivning[rediger kildetekst]

Der opstår en SQL-fejl, hvis der er ' i titlen. Svend Grønlund 2005-01-12 00:05

Ønskede sider[rediger kildetekst]

Hvis man vil prøve at skrive en af de ønskede artikler er det umuligt at gennemskue hvilke der rent faktisk er ikke allerede er oprettet, da siden fører en hen til redigeringssiden. Hvis nu "ønskede sider"-siden linkede direkte til artiklen, så vil linket blive blåt når artiklen er oprettet, og dermed kan man se at denne side er oprettet. --Maitch 21. apr 2005 kl. 18:28 (CEST)

Ja, siden ønskede artikler bliver desværre ikke opdateret så ofte for øjeblikket, på grund af konstante problemer med serverkapaciteten. Ind i mellem opdateringerne vil jeg foreslå at benytte Wikipedia:Efterspurgte artikler i stedet. --Christian List 21. apr 2005 kl. 19:07 (CEST)
Men poiten er, at hvis de linker direkte til siden i stedet for redigeringssiden, vil man kunne se at det er ændret i mellem opdateringerne. Sådan foregår det på den engelske side, så hvorfor ikke på den danske? --Maitch 27. apr 2005 kl. 12:20 (CEST)
Det kunne vi selvfølgelig godt, den engelske er en manuelt opdateret liste, så du må da gerne lave en dansk. Men problemet er nu ikke så stort at jeg vil bruge mere tid på det. I den nuværende liste er det kun disse få stykker der er oprettet Polis, Hud, Glostrup Kommune, Imaginære tal og Kage, så listen er allerede tæt på opdateret. --Christian List 27. apr 2005 kl. 16:21 (CEST)

Link til AD-konverter "forsvinder"[rediger kildetekst]

Jeg sidder lige og skriver på en artikel om drejespoleinstrumenter. Et sted i teksten vil jeg lave et link til den artikel der hedder AD-konverter. Men når jeg sætter kantede dobbeltparenteser om, forsvinder det linkede ord helt fra den viste artikeltekst. Efter denne sætning har jeg forsøgt at lave et link til AD-konverter: AD-konverter.
Er der andre der er stødt på det problem? – Peo 24. jun 2005 kl. 23:37 (CEST)

Jeg har ikke oplevet det, og kan også se dit link uden problemer. Virker det stadig ikke for dig? Måske har din browser problemer med et stylesheet. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 24. jun 2005 kl. 23:50 (CEST)
Det skal nok passe det er min browser der har "fis i kasketten". Jeg lod AD-konverter stå uden at linke det i artiklen om drejespoleinstrumenter, så jeg går lige ind og laver det til at link igen... – Peo 24. jun 2005 kl. 23:55 (CEST)

Oplevelser omkring Ø[rediger kildetekst]

Ø blev en fejl flyttet til Ø ( som derefter blev slettet.

Jeg gjorde følgende for at redde den historik som derved var blevet slettet:

 1. Slettede den nyoprettede Ø
 2. Genetablerede den slettede Ø (
 3. Flyttede Ø ( til Ø
 4. Genetablerede den slettede Ø

Men historikken syntes alligevel i første omgang at være forsvundet:

 • Historik-oversigten viste en overgang derefter kun 3 versioner fra i dag som alle stammede fra Ø (.
 • Men en af diff-henvisningerne fra historik-siden gav alligevel den ældste version fra 2002 - og derfra kunne jeg gå gennem alle ændringerne op til i dag, og gendanne den rigtige version.
 • Først derefter kom den rigtige gendannede historik frem på historiksiden, og tingene syntes igen at virke normalt.

Et eller andet var tilsyneladende ved at gå galt, men jeg ved ikke hvad eller hvorfor. Byrial 2. jul 2005 kl. 12:45 (CEST)

Og det illustrerer meget godt farerne ved Det Store Viskelæder. Man skal huske at tjekke historikken inden man sletter. --Palnatoke 2. jul 2005 kl. 12:53 (CEST)

Fejl i "Hvad henviser hertil"[rediger kildetekst]

Både "Grøn frø og Rana esculenta er omdirigeringer til Grøn frø (Rana esculenta), men det vises ikke i Speciel:Whatlinkshere/Grøn frø (Rana esculenta). Byrial 6. jul 2005 kl. 07:22 (CEST)

Hvor er de aktuelle begivenheder på forsiden?[rediger kildetekst]

Øh ja jeg har jo holdt wikiferie, såee måske er det meningen? Men jeg har ikke lige kunnet finde en diskussion omkring fjernelse af dem på forsiden så hvor er de blevet af? Mvh Malene Thyssen 5. jul 2005 kl. 21:55 (CEST)

Øh, de er da vist, hvor de plejer at være. Eller er det kun på min skærm?--Heelgrasper 5. jul 2005 kl. 22:02 (CEST)
Jeg kan også godt se nyhederne på forsiden, som sædvanlig, men når jeg nu kikker nærmere på dem, så mangler deres punktopstilling. Det ser som resultat mere rodet ud end sædvanligt. Mærkøligt... --Anjoe (Anders) 5. jul 2005 kl. 23:14 (CEST)
Den mangler også på min skærm. Den er der dog stadig på selve siden med de aktuelle begivenheder. Sært...--Heelgrasper 5. jul 2005 kl. 23:21 (CEST)
Jeg har begivenhederne, men ingen punkter - men hvis man går ind på siden aktuelle begivenheder er de der stadigvæk . - Something's going on ! Nico 5. jul 2005 kl. 23:26 (CEST)
Det lyder som om i måske har nogle cache problemer. Jeg kan fint se de aktuelle begivenheder. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 5. jul 2005 kl. 23:28 (CEST)
Hm mystisk. Det var vist ikke cachen, men hvis jeg hakker "Vis indholdsfortegnelse" af under "Forskelligt" i mine indstillinger så du'r det??? Hvis jeg fjerner hakket igen forsvinder de seneste ændringer også igen. Underligt... det må være en bug af en art. Mvh Malene Thyssen 5. jul 2005 kl. 23:44 (CEST)
I øvrigt mangler jeg også punktopstillingen som Nico og Anjoeefterlyser. De påvirkes vist nok ikke af valgene i de personlige indstillinger. Mvh Malene Thyssen 5. jul 2005 kl. 23:49 (CEST)

Skabelonnavn med latin1[rediger kildetekst]

Hvis redigerer artiklen HTTP, kommer der neden for redigeringsvinduet en rød henvisning til [[Skabelon:OSI-model med kendte f� protokoller]]. Følger man henvisningen, kommer man til at redigere Skabelon:OSI-model med kendte få protokoller, men å'et er i URL'en kodet i latin1 som %E5. Vælger man nu "hvad henviser hertil" ses HTTP ikke. Byrial 9. jul 2005 kl. 22:53 (CEST)


Namvnerum - burde vel være Navnerum[rediger kildetekst]

Siden http://da.wiktionary.org/w/wiki.phtml?title=Speciel:Allpages&from=A bruger denne stavemåde 'Namvnerum' for namespace.
Google finder den fil der producerer denne stavemåde: http://da.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:LanguageDa.php
... snip

 1. Namespace form on various pages

'namespace' => 'Namvnerum:',
'invert' => 'Invert selection',
... snip slut     -- Mvh PHansen 29. jul 2005 kl. 08:27 (CEST)


Hjælp søges vedr. blokering[rediger kildetekst]

Jeg har brug for hjælp fra nogen som har en anelse hvad der er som sker vedr. blokering når man logger på. Brion Vibber og Kåre har været meget behjælpelige med dette problem, men den eksisterer stadigvæk.

Problemet er følgende: Når jeg logger på (cocies er slået til), efter ca. 10-15 minutter blokerer min firewall for IP 145.97.39.156 og specielt for 145.97.39.155 (som skulle være Wikipedia serveren). Efter blokeringen kan jeg ikke komme ind på Wikipedias sider, før jeg har skannet og fjernet log filerne. Jeg prøvede at lukke for firewallen og systemovervågningen, men historien er den same.

Det hele startede efter at jeg har fået Router. Selvom jeg derefter frakoblede Routeren, sker det samme.

Systemet er scannet for virus, der er ingen bug på systemet og forbindelsen til Wikipedia i firewallen er sat som tilladt. Er der nogen som ved hvad der er som sker og hvorfor denne blokering opstå?

mvh --Bobby 18. jun 2006 kl. 12:56 (CEST)

Statistik, hjælp[rediger kildetekst]

I den danske statistik for danske wikipedianere er jeg ikke registreret som bidragyder hvilket har været tilfældet tidligere. Er der nogen der kan hjælpe eller forklare--Ultraman 1. okt 2006 kl. 07:14 (CEST)

Tja, med 2300 redigeringer i artikler burde du bestemt være på listen. Jeg har desværre ikke nogen god forklaring på hvorfor du mangler. Du kan eventuelt sende en mail til Erik Zachte (det er hollænderen der laver/vedligeholder statistikken) og spørge ham. --Christian List 1. okt 2006 kl. 16:22 (CEST)

Problemer i søgefunktionen[rediger kildetekst]

Når jeg klikker mig ind på wikipedia.dk hvor listen over sprog kommer frem, og jeg skriver et søgeord i søgeboksen og trykker på enter på tastaturet, opdateres siden bare - der kommer ingen søgeresultater frem. Oskar Herrik Nielsen 14. okt 2007, 10:03 (CEST

Anita Christensen[rediger kildetekst]

Under folketingskandidater valgt i 2007 står der, at Mogens Camre blev afløst af Anita Christensen, men linket går til bokseren Anita Christensen, som er en ganske anden. (Skrev Maraya (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Det er blot et forkert link og ikke en fejl, der hører til her på siden. Jeg har ændret linket til Anita Christensen (politiker). - Kåre Thor Olsen (Kaare) 3. apr 2008, 16:24 (CEST)

Browserfejl?[rediger kildetekst]

Jeg bruger internettet flittigt, og min browser crasher ikke . En entydig bug er der dog, idet jeg/browseren faktisk hverken kan indlæse

http://da.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Landsbybrønden

eller

http://da.wikipedia.org/wiki/WP:L Sechinsic 7. jun 2009, 12:16 (CEST)

Du bør fortælle, hvilken browser og hvilken version? I øvrigt kan jeg se, at du kunne i går. --Sir48 (Thyge) 7. jun 2009, 13:20 (CEST)
Sidste besøg uden crash CA. før 6. jun 2009, 10:38 (CEST)
Observeret crash CA. før 7. jun 2009, 12:16 (CEST)
Status i dag - Ingen crash :) CA 8. jun 2009, 21:10 (CEST)
Hvor morsomt, crash rimelig præcist 8. jun 2009, 21:38 (CEST) .


Kan det virkelig have en betydning hvilken browser-version jeg har ? Per almen 'support' plejer den slags informationsgivning som regel at ende med et eller andet som jeg skal gøre, klientside-mæssigt . Jeg kan godt se det er en ringe feedback, så hvis der kommer andre med samme fejl vil jeg ikke tøve med at angive min browser-type . Men status er altså at siden er ok nu . (Ups, det var faktisk et X-server crash, eller også var det både browser og X-server . Og min X-server har faktisk crashet før .. en eller anden gang ihvertfald .. )
Sechinsic 8. jun 2009, 21:38 (CEST)
Hvor morsomt, crash rimelig præcist 8. jun 2009, 21:38 (CEST) .
84.238.88.6 8. jun 2009, 21:44 (CEST)
Jeg har en succesfuld visning med browseren 'links', version 2.1 . Sechinsic 9. jun 2009, 19:00 (CEST)

Text-browser[rediger kildetekst]

På trods af klokker der lyser og lamper der ringer..
 • ADVARSEL: Din browser er ikke kompatibel med unicode, udskift den venligst før du redigerer en artkel.
Sml. med
Your browser is not Unicode compliant. This may cause some problems displaying particular   
letters and symbols. For information on what you might be able to do about this, see:     
Multilingual support              
To work around this problem, non-ASCII characters will appear in the edit box below as     
hexadecimal codes.  

Men jeg har nu testet på 'sandkassen', og det ser altså ud til at være ok . Se i øvrigt også (engelsk) WIKI:Lynx_(web_browser), som direkte nævner at den kan bruges til redigering på Wikipedia . Som med alle ting af den art, kan der fortælles en lang historie her.. Sechinsic 10. jun 2009, 01:43 (CEST)

Standard tekst på kategorier[rediger kildetekst]

Jeg ser pludselig der er en uklar sprogbrug for standard teksten på kategorier. Følgende eksempler:

Kategori:Artikler med sprogproblemer
Denne kategori indeholder følgende 197 sider, af i alt 374.

Meningen er der ingen tvivl om : Her vises 197 ud af 374 opslagsord . Men sprogligt set står der faktisk at der mangler 187 sider i kategorien . Hvor er de henne ? Der findes som standard layout en navigationsmulighed "(forrige 200) (næste 200)" og der må de resterende sider være . Men det er jo ikke en ny kategori . Endvidere også,

Denne kategori indeholder nedenstående 3 underkategorier, af i alt 5.

I øvrigt er jeg faldet over noget der måske er en teknisk fejl:

Kategori:16. Århundrede
Denne kategori indeholder nedenstående 100 underkategorier, af i alt 100.

Umiddelbart ok, hvis ikke det var fordi der faktisk er 13 underkategorier mere, som man problemfrit kan navigere sig frem til gennem standard layout.

Fra engelsk wiki er standard teksten,

The following ## pages are in this category, out of ## total.

, og jeg foreslår følgende oversættelse

Følgende "X antal" sider er i denne kategori, af i alt "Y antal" (sider)

, eller,

Følgende "X antal" sider, af i alt "Y antal", er i denne kategori.

, eller eventuelt en nyformulering,

Fra denne kategori ses her "X antal" af i alt "Y antal" sider.

Sechinsic 18. nov 2010, 14:18 (CET)

Stavefejl skabelon øverst "Nyeste artikler"[rediger kildetekst]

Jeg ville se, hvilke nye artikler, der var skrevet, og så en stavefejl i skabelonen øverst: "indikere" skal være: "indikerer";der mangler et "r" sidst.Bornsommer (diskussion) 20. dec 2013, 13:51 (CET)

Ja, jeg har ledt i to dage uden at finde det sted hvor det kan rettes - sidst her. På et tidspunkt støder det vel også øjet på en administrator. -- Mvh PHansen (diskussion) 20. dec 2013, 17:03 (CET)
Det var MediaWiki:Newpages-summary. Den er rettet. Jeg fandt den ved at se hvad siden hed ovre på den engelske WP og så lidt gætværk. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 20. dec 2013, 17:13 (CET)
Tak for det - men hvorfor ser jeg ingen gul farve, hverken med &hidepatrolled=0 eller &hidepatrolled=1 ?
I min svenske "common.css" har jeg .not-patrolled { border: 2px solid black } og det virker fint.
-- PHansen (diskussion) 20. dec 2013, 17:41 (CET)
Det er kun brugere med patruljeringsrettigheder, der kan se den gule farve. På dawiki er det administratorer og patruljanter. På svwiki har alle automatisk bekræftede brugere patruljeringsrettigheder.
- Sarrus (db) d. 20. dec 2013, 19:05 (CET)
Tak. Da skiltet så ikke kan have relevans for anslået 99% af brugerne - og administratorer og patruljanter må formodes at vide det allerede - kan skiltet vel undværes. Eller måske er der en eller anden 'nodisplay'-kode man kan indsætte i sin "common.css" så skiltet ikke vises ? -- Mvh PHansen (diskussion) 21. dec 2013, 07:15 (CET)

Link FA og Link GA[rediger kildetekst]

Er Link FA og Link GA til særligt gode artikler på andre sprog taget ud af drift ?

Se tidligere indlæg om emnet:

 1. 31. dec. 2013 : Forespørgsel på Nybegynderforum
 2. 13. jan. 2014 : Ved Steenths ansøgning da det nok kræver lidt teknisk indsigt at reparere
 3. 27. jan. 2014 : Indlæg på Landsbybrønden af Bruger:Murma174 : Wikipedia:Landsbybrønden/Link_FA-star

Man ser det let ved at sammenligne den engelske en:Physics med den danske Fysik
-- Mvh PHansen (diskussion) 2. feb 2014, 08:14 (CET)

Tak til Bruger:Steenth for rettelsen - det ser ud til at virke fint. (Wikipedia:Landsbybrønden/Link FA-star) -- Mvh PHansen (diskussion) 4. feb 2014, 07:46 (CET)


Citation plus url[rediger kildetekst]

Der er en bug i citation skabelonen. Se Bruger:Sechinsic/sandkasse. Beskrivelse: Ved angivelse af tekst som del af tekstsamling bliver 'url=' formateret som 'chapter-url='. Sechinsic (diskussion) 28. feb 2015, 10:11 (CET)

Du skal nok ikke regne med at nogen giver sig på en så indviklet skabelon. Prøv i stedet at nærlæse den engelske vejledning om brug af bl.a. 'chapter' og 'chapter-url' på en:Template:Citation#Chapter_URL og en:Template:Citation#Title
Det er muligt at du skal beslutte dig for enten bibliotekforlandbokulturogsoefart.dk eller archive.org ?
 • "chapter-url: URL of an individual chapter of online source. Should be at the same site as url, ..."
 • " chapter: The chapter heading of the source. May be wikilinked or may use chapter-url, but not both. Displays in quotes. ..."
chapter brugt uden chapter-url

Bidamon, Emma Smith (marts 27, 1876), "Letter to Emma S. Pilgrim", i Vogel, Dan (red.), Early Mormon Documents, vol. 1, Signature Books (udgivet 1996), ISBN 1-56085-072-8{{citation}}: CS1-vedligeholdelse: Dato automatisk oversat (link)

{{Citation
| last = Bidamon
| first = Emma Smith
| author-link = Emma Hale Smith
| chapter = Letter to Emma S. Pilgrim
| date = March 27, 1876

| editor-last = Vogel
| editor-first = Dan
| title = Early Mormon Documents
| volume = 1
| publisher = Signature Books
| publication-date = 1996
| isbn = 1-56085-072-8
}}
-- Mvh PHansen (diskussion) 28. feb 2015, 11:39 (CET)
Ups, det havde jeg slet ikke bidt mærke i. Men egentlig, skabelonen virker jo faktisk ok når man både angiver url og chapter-url - sikkert uanset om der linkes til samme site eller ej, men ihvertfald når der ikke linkes til samme site:
, så altså ...?!? Skabelonen fejler når der kun angives url. Engelsk wikipedia formaterer ok, men dansk wikipedia formaterer url som chapter-url:
 • URL:Olrik, Jørgen (1919), "De gamle danske landsbyer og bøndergårde", i Bruun, Daniel (red.), Danmark - Land og Folk, vol. 1, København: Gyldendal
Dansk Wikipedia bruger citation/core:
}}<!--
  CITATIONS FOR THINGS LIKE BOOKS AND PERIODICALS
-->
|{{Citation/core

, mens engelsk Wikipedia bruger et modul (som vist ikke er i brug på dansk wikipedia):

<!--
  CITATIONS FOR THINGS LIKE BOOKS AND PERIODICALS
-->
|{{#invoke:citation/CS1|citation
|CitationClass=citation
}}
men derfor ikke. Jeg må indrømme, efter at have kigget på skabelon koden, at den er svært gennemskuelig. Sechinsic (diskussion) 6. mar 2015, 17:24 (CET)
Efter nogen granskning -> en:Template talk:Citation/core/Archive 15#The "url" parameter
Pointen ser ud til at være 'forstyr ikke den begravede hund', eller hvordan nu frasen går, men sjovt nok også at 'porteringen' til lua-modulet citation/cs1 faktisk medgiver a posteori den ellers nedstemte (engelske) rfc fra archive 15.
Den tekniske løsning er - såvidt jeg kan se - utrolig enkel.
Nuværende (del af) citation/core:
 {{Link
   | 1={{
      #if: {{{IncludedWorkURL|}}}
      |{{{IncludedWorkURL}}}
      |{{
       #if: {{{URL|}}}
       |{{{URL}}}
<!-- Only link URL if to a free full text - as at PubMedCentral (PMC)-->
       |{{
         #if: {{{PMC|}}}
         |http://www.pubmedcentral.nih.gov/articlerender.fcgi?tool=pmcentrez&artid={{{PMC}}}
        }}
      }} 
     }}
   | 2={{
Løsning:
 {{Link
   | 1={{
      #if: {{{IncludedWorkURL|}}}
      |{{{IncludedWorkURL}}}
     }}
   | 2={{
Klokken er blevet lidt mange, så jeg venter til imorgen, eventuelt næste uge.Sechinsic (diskussion) 6. mar 2015, 21:30 (CET)
Varsling af redigering og yderligere diskussion på Skabelondiskussion:Citation/core.
Sechinsic (diskussion) 14. mar 2015, 10:00 (CET)

Citation bug nummer to[rediger kildetekst]

Hmm, det ser ud til skabelonen ikke er helt vedligeholdt. Tjek f.eks.

formateret ud fra

*{{Citation
|author-first=Jo
|author-last=Edkins
|title=Imperial Measures of Length
|work=Imperial Weights and Measures
|date=2009
|url=http://gwydir.demon.co.uk/jo/units/length.htm
|access-date=14. marts 2015
}}

Skabelonen 'spiser' både forfatter og "work=" parameteret. Jeg har tjekket den engelske version som formaterer ok. Den engelske version blev 'porteret' til et lua modul i april 2013, men kildekoden før denne portering giver enslydende dokumentation for citering af web kilder - dvs. specielt "work=" parameteret, men jeg ved så ikke om denne version egentlig fungerede. Tilsyneladende drejer det sig om at "work=" parameteret simpelthen er faldet ud i den danske version.

Den engelske version
|Periodical = {{{journal|{{{periodical|{{{newspaper|{{{magazine|{{{work|}}}}}}}}}}}}}}}
Den danske version
|Periodical = {{{journal|{{{periodical|{{{newspaper|{{{magazine|}}}}}}}}}}}}

Jeg kan så ikke gennemskue hvor forfatteren blev af. Varsling af redigering og yderligere diskussion på Skabelondiskussion:Citation. Sechinsic (diskussion) 14. mar 2015, 10:00 (CET)

Hovsa, author1-first/last er jo slet ikke et parameter (selvom det virker på den lua-porterede engelske version).

så forfatteren er fundet

Sechinsic (diskussion) 14. mar 2015, 10:38 (CET)

Testside: Skabelon, resume, testcase -> Skabelon:CitationTST/core. Interesserede opfordres til at teste {{CitationTST}}.
NBNBNB! Midlertidig skabelon.Sechinsic (diskussion) 21. mar 2015, 11:24 (CET)

Visuel redigering bug?[rediger kildetekst]

Jeg er faldet over Quintus Asconius Pedianus der overvejende er redigeret med tag visuel redigering

 • Links med namespace Fil har overflødigt link parameter

[[File:Wikipedesketch1.png|link=[[:Fil:Wikipedesketch1.png|Fil:Wikipedesketch1.png]]|thumb|alt=A cartoon centipede ... detailed description.|The Wikipede edits ''[[Myriapoda]]''.]]

 • class="wikitable" har indføjet href="etellerandet", som vist enten i position 1 eller 2

{| class="wikitable" href="POS1 Ab Urbe Condita (bog)" | href="POS2 Ab Urbe Condita (bog)" |Han blev pisket til døde [...] |Ille flagellis ad morten caesus [...] |} Den sidste er underlig, da href slet ikke hører hjemme i wikimarkup. Sechinsic (diskussion) 5. feb 2016, 19:40 (CET)

Hvis andre ikke allerede har gjort det, skal det nok rapporteres som en fejl: How to report a bug. - Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 6. feb 2016, 00:07 (CET)
Hvis det altså stammer fra visuel redigering. Jeg bruger ikke visuel redigering så jeg vil heller ikke bugrapportere : ) Sechinsic (diskussion) 6. feb 2016, 09:44 (CET)