Wikipedia:Flytteforslag/Einar Wegener

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Det foreslås, at siden Einar Wegener flyttes til Lili Elbe, ligesom med den engelske artikel om den transseksuelle maler.

  •  Flyt Lili Elbe er det navn, hun er kendt for siden sin transition, hvilket også står på hendes gravsten.[1][2] Einar Wegener er blot fødselsnavnet, og bør ikke være titlen på artiklen om Lili Elbe, men i stedet videredirigere dertil. Desuden er hendes juridiske navn ikke Einar Wegener, men Lili Ilse Elvenes. Lili Elbe er navnet, hun ønskede sig kendt som. Det synes jeg bør respekteres. - MellowMurmur (diskussion | bidrag) 1. jan 2015, 16:34 (CET)
  •  Flyt Chelsea Manning har også fået flyttet sin artikel. Einar er vel ikke flyttet endnu, fordi Lili Elbe-artiklen allerede er oprettet og det derfor kun kan gøres af en admin, desuden næsten kun udelukkende den danske artikel som ikke har hendes navn. TherasTaneel (diskussion) 10. feb 2015, 22:57 (CET)
Lige præcis. Jeg ville have flyttet siden med det samme, hvis det ikke var en sag med behov for en administrator. Det er lidt pinligt, at den danske artikel er den eneste, der bruger det forkerte navn, så jeg håber på en snarlig konklusion. - MellowMurmur (diskussion | bidrag) 11. feb 2015, 15:40 (CET)
Hvad er det rigtige navn, når de fleste af hans værkerne i krediteret Einar Wegener og have et andet liv som hende efter ankomst til Paris (hvor det er muligt). Det er 2 vigtige perioder hans/hendes liv, hvor det kunstneriske liv som maler nok kun mest er interessant i dansk perspektiv. --Steen Th (diskussion) 14. feb 2015, 16:08 (CET)
Selvom de fleste af hendes værker er krediteret Einar, vil du vel ikke have Chelsea tilbage til Bradley, da det var det navn hun blev kendt under som whistleblower, at det er anakronistisk at bruge navnene i artikler omhandlende emner fra før det blev benyttet - som f.eks. Lana Wachowski, er så en anden sag. Men det er vel derfor omdirigering og uddybelse af artikler eksistere. TherasTaneel (diskussion) 14. feb 2015, 18:58 (CET)
Jeg var ikke vildt med at Bradley Manning blev flyttet til Chelsea Manning, da det skete. De vigtigste aktiviteter for Manning lå før navne- og kønsskiftet. Her er jeg mere i tvivl. --Steen Th (diskussion) 14. feb 2015, 22:51 (CET)
Hvorfor er fastholdelse af gamle navne efter navneændring overhovedet op til personlige meninger, er det ikke kutyme at flytte en artikel når f.eks. en kvinde bliver gift og tager dele af sin mands navn, eller skilt og igen benytter sit gamle navn. Kan derfor slet ikke se hvorfor der er nogen tvivl, når en person tager navneskifte på anden måde. TherasTaneel (diskussion) 15. feb 2015, 11:59 (CET)
Mannings's advokat udsendte på dagen efter Mannings domsfældelse en pressemeddelelse om, at hun er kvinde og gerne vil kaldes Chelsea Manning. Det er et resultat af benægtelse af navneskiftet fra pressen og de politiske kræfter for og imod Manning, at hun ikke er blevet kendt som Chelsea under "[hendes] vigtigste aktiviteter". Jeg undrer mig ligesom TherasTaneel over, at der blandes personlige holdninger ind i, om den danske Wikipedia skal kalde transpersoner ved deres senest gældende navne og pronomener. (Især for Manning's vedkommende, taget i betragtning, at hun er en nulevende person.) I den engelske Wikipedia's regi er der allerede politikker omkring repræsentationen af transkønnede. - MellowMurmur (diskussion | bidrag) 15. feb 2015, 21:00 (CET)
Lili Elbe er vist mest af alt kendt for at være den første opererede transperson i verden og dernæst for sine malerier, så jeg synes, det er et underligt argument, at det gamle navn skulle være mere gældende på grund af signaturerne på billederne. Lili har jo lejlighedsvis gået under det navn også i lang tid, inden hun for alvor sprang ud. At blive ved med at kalde hende Einar, svarer til at benægte hendes identitet, og det kan ingen transperson være tjent med. Navnet Einar kan jo give et indtryk af, at hun er mand, og det er jo sandsynligvis netop derfor, hun har ønsket at skaffe sig af med det. - MellowMurmur (diskussion | bidrag) 15. feb 2015, 21:00 (CET)
  •  Flyt Jeg ser ingen grund til ikke at flytte artiklen. --Palnatoke (diskussion) 16. feb 2015, 14:55 (CET)

Kilder[rediger kildetekst]

Konklusion:
Flyttet. --Palnatoke (diskussion) 21. feb 2015, 09:24 (CET)