Wikipedia:Flytteforslag/HUR Trafik

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
  •  Flyt HUR Trafik til HT. Sidstnævnte var det navn som organisationen bar i størstedelen af sin eksistensperiode, og den blev fortsat efter den officielle omdøbning til HUR Trafik i 2000 brugt i folkemunde ("HT-bus", jeg har ikke rigtig hørt nogen der sagde "HUR-bus") frem til indlemmelsen i Movia ved årsskiftet 2006/07. Så jeg vil mene at HT er det navn, de fleste (i hvert fald københavnere, som har levet den gang) "vil finde naturligt". Artiklen blev flyttet den anden vej i 2006 af Bruger:C960657. Begrebet "HT-bus" bruges selv den dag i dag stadigvæk af flere. Har jeg ret, eller er det helt ude i hampen? Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 14. aug 2021, 07:58 (CEST)
  •  Formalia @Dannebrog Spy: Med dine omfattende bidrag til artiklen har du måske en mening?
  • Selskabet hed Hovedstadsområdets Trafikselskab (HT) fra stiftelsen i 1973, og indtil det indgik i Hovedstadens Udviklingsråd (HUR) i 2000. Forkortelsen HT blev dog fortsat brugt om HUR's trafikdivision indtil 2003, hvor betegnelse HUR Trafik blev indført. Betegnelsen blev hovedsageligt brugt på tryk men ikke på busser og stoppesteder. Der stod der stadig HT mange steder, indtil Movia tog over i 2007. Så nej, selvom HUR Trafik var det seneste navn, så var det ikke det mest kendte. Det var HT, men det var en forkortelse, ikke selskabets navn. Så det er et spørgsmål, om man vil prioritere det korrekte navn, eller den kendte forkortelse. --Dannebrog Spy (diskussion) 14. aug 2021, 09:52 (CEST)
    •  Flyt Artiklen beskriver hele organisationens levetid, så begge navne er sådan set korrekte. Det er også mit gæt, at de fleste (københavnere) nok bedst vil huske navnet HT, ikke mindst pga. de meget indarbejdede begreber HT-bus og HT-området, som begge har overlevet navneskiftet. Så fint med mig at flytte. --C960657 (diskussion) 14. aug 2021, 16:32 (CEST)
  •  Kommentar @Dannebrog Spy og C960657: De fleste sagde da (i daglig tale) også HT, ikke Hovedstadens Trafikselskab eller Hovedstadsområdets Trafikselskab (begge disse lange former blev brugt, men jeg kan ikke lige huske hvilken som er (var) den korrekte). For eksempel ligger artiklen om USA også under forkortelsen, selv om det rigtige (officielle) navn er United States of America. Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 14. aug 2021, 18:56 (CEST)
Konklusion:
Efter knap et halvt års stilhed er artiklen hermed flyttet til HT. @Dannebrog Spy: Kan du være sød at lave de nødvendige rettelser, især i introen? Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 4. feb. 2022, 09:28 (CET)[svar]