Wikipedia:Flytteforslag/Kategori:Programmer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Vi har en kategori kaldet Kategori:Programmer. Den omhandler ikke teaterprogrammer, tv-programmer, men derimod EDB-programmer. Min fornemmelse er, at "programmer" er lige så anvendt som fastpladelager, arbejdsstation, elektronhjerne, teledata m.fl. Der var i 2005 nogen, der overvejede en flytning af kategorien, men det gik i sig selv. At det er noget rod, ses af, at vi har en lang række kategorier indeholdende "software" (Kategori:Software fra Microsoft osv.) men også Kategori:Programmer fra Apple Inc.. Derfor:

  •  Flyt --Pugilist (diskussion) 4. jul 2016, 12:13 (CEST)
  •  Kommentar Jeg forstår forslaget sådan, at kategorien skal omdåbes til "Software". --Madglad (diskussion) 4. jul 2016, 12:21 (CEST)
  •  Flyt Mere entydigt. Desuden er "Software" bredere, da ikke alt software opfattes som programmer. --Madglad (diskussion) 4. jul 2016, 12:21 (CEST)
  •  Flyt Ja, allerede nu omhandler den jo andet og mere end bare "nogle programmer". --Honymand (diskussion) 4. jul 2016, 14:03 (CEST)
  • Neutral - Jeg er ikke enig i, at "program" er lige så forældet som (de i øvrigt herlige ord) fastpladelager, elektronhjerne osv.; betegnelsen "program" bruges f.eks. stadig mange steder i Windows 10, der har et punkt i Kontrolpanelet ved navn "Programmer og funktioner", hvor man kan finde: "Fjern eller rediger et program", "Hvis du vil fjerne et program...", "Programmer, der er installeret", "XXX programmer er installeret" osv. Men jeg er enig i, at det kunne gøres mere præcist, så det ses, at det netop ikke handler om teater- og tv-programmer m.m. --SorenRK (diskussion) 4. jul 2016, 14:24 (CEST)
  •  Flyt til Kategori:Software. Enig med SorenRK. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 4. jul 2016, 14:26 (CEST)
Konklusion:
Der synes at være enighed om flytning, hvilket effektueres. Og jeg er da i øvrigt enig med SørenRK i, at programmer nok fortsat anvendes lidt mere end fastpladelager - trods alt :-) Pugilist (diskussion) 7. aug 2016, 11:03 (CEST)