Wikipedia:Flytteforslag/Lyngby

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hvis folk søger efter Lyngby, skal de så komme til Kongens Lyngby (den nuværende situation) eller til Lyngby (flertydig) (flytteforslaget)?

  •  Flyt ikke - det er mit indtryk at folk mener Kongens Lyngby. Flertydigheden tilgodeses fint nok med {{redirflertydig}}; der er ingen grund til at sende folk på omveje. --Palnatoke (diskussion) 4. jul 2013, 07:46 (CEST)
  •  Flyt ikke - Jeg er helt enig: Nu om stunder bruges "Lyngby" helt overvejende i stedet for "Kongens Lyngby", der i min opfattelse mest bruges i højtidelige (læs: gammeldags) sammenhænge. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 4. jul 2013, 08:02 (CEST)
  •  Flyt ikke Jeg tror de fleste (herunder undertegnede, som dog bor i byen og derfor måske ikke er helt neutral) tænker på Kongens Lyngby som det første, når ordet "Lyngby" nævnes. Så behold status quo. Hilsen Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 4. jul 2013, 08:33 (CEST)
  •  Flyt - Kongens Lyngby er mest kendt under dobbeltnavnet. Lyngby forbinder jeg lige så meget med steder i Jylland. Hvis søgningen går på "Lyngby", bør flertydigheden være det, man ser. Så kan man altid vælge. hilsen Rmir2 (diskussion) 4. jul 2013, 08:58 (CEST)
  •  Flyt ikke - Det er min klare overbevisning at størstedelen af dem, som søger efter Lyngby leder efter Kongens Lyngby. Både pga. byens størrelse, men lige så meget som følge af byens placering tæt på landets hovedstad. Jeg tror temmelig sikkert, at der er flere der forbinder "Lyngby" med Kongens Lyngby, end med eksempelvis Lyngby (Aarhus Kommune). Jeg er enig med Palnatoke i at {{redirflertydig}} er fyldestgørende. Toxophilus (diskussion) 4. jul 2013, 09:36 (CEST)
  •  Flyt ikke - Vi havde en tilsvarende diskussion for noget tid siden om Nørrebro (hvor vi også kom forbi Søborg). Skal der være nogen konsistens, skal Lyngby være hovedbetydningen. Kgs. Lyngby har med sine ca. 53.000 indbyggere en størrelse, der er på niveau med Horsens og Vejle og er - uanset om man er lokalpatriot eller ej - et markant mere betydningsfuldt byområde end de mange landsbyer og bebyggelser spredt ud over landet. Jeg er helt uenig i, at området primært skulle være kendt under navnet Kgs. Lyngby. Pugilist (diskussion) 4. jul 2013, 09:51 (CEST)
Til synspunktet om, at området skulle være mere kendt under "Kgs. Lyngby" end "Lyngby" bemærkes, at det ikke hedder Retten i Kgs. Lyngby, Kgs. Lyngby Sø, Kgs. Lyngby boldklub, Kgs. Lyngby Station, Kgs. Lyngby Skole, Kgs. Lyngby-Taarbæk Kommune osv. Mon ikke vi kan lægge dét argument i graven .... Pugilist (diskussion) 4. jul 2013, 15:48 (CEST)
Jo da, specielt hvis turistforeningen, kommunen, det kongelige postvæsen, meterologerne, DTU og nordsjællændere i almindelighed ikke just brugte "Kgs Lyngby" for at skelne forstaden fra lokaliteten ved Arresø. Specielt er det naturligvis interessant, at postvæsenet bruger samme form i deres postnummer. hilsen Rmir2 (diskussion) 4. jul 2013, 16:30 (CEST)
Nu er turistforeningens domæne vist netop lyngbyturistinformation.dk og ikke kgslyngbyturistinformation.dk :-) Og skal vi se, hvem der har den længste, så tror jeg, at der med Lyngby Bio, Lyngby Storcenter, Lyngby Gymnasium, Lyngby Håndboldklub, Lyngby Bibliotek, Lyngby Campus, Lyngby Turistfart, Lyngby Tennisklub, Lyngby Svømmehal osv. osv. kan genereres en endog meget lang liste med navne, der dokumenterer, at området generelt opfattes som "Lyngby". Henvisningen til Lyngby-Taarbæk kommune er vel netop illustrativ af, at "Kgs." ikke benyttes i daglig omtale. Der har hidtil været etableret konsensus om, at et opslags primære betydning lægges på hovedartiklen. London, Paris m.fl. (uden sammenligning i øvrigt) ligger også på disse primære opslag uden, at der er nogen, der af den grund anser det som diskriminerende overfor indbyggerne i andre mindre London'er, Paris'er m.v. Pugilist (diskussion) 4. jul 2013, 17:53 (CEST)
Lige bortset fra, at turisforeningsopslaget har overskriften "KONGENS LYNGBY OG OMEGN". Sådan. Forøvrigt tror jeg, at de lægger vægt på det lille "Kongens" foran i navnet på de kanter, og det synes jeg, at de skal blive ved med at have lov til (men så er jeg også fra Virum). Rmir2 (diskussion) 4. jul 2013, 19:37 (CEST)
  •  Flyt ikke - Hovedbetydning for Lyngby er også i min verden Kongens Lyngby. --Steen Th (diskussion) 4. jul 2013, 11:01 (CEST)
  •  Kommentar Jeg mener at Lyngby kan fører til Kongens Lyngby, selv om folk vel nok kan tåle det ekstra klik fra Lyngby flertydig til Kongens Lyngby. Jeg har kigget lidt på hvordan "Lyngby" bliver brugt på information.dk: Jeg ser "Lyngby", "Lyngby ved København", "Kgs. Lyngby", "i Lyngby", "i Lyngby", "i Lyngby", "i Lyngby". Det er altså sjældent journalisterne finder det nødvendigt at skrive "Lyngby ved København" eller "Lyngby nord for København". På jp.dk [1] refererer "Lyngby" ofte til boldklubben og indgår ofte i Retten i Lyngby. Fnielsen (diskussion) 4. jul 2013, 11:13 (CEST)
  •  Flyt ikke - Jeg har vist klart givet udtryk for min mening her og har ikke yderligere at tilføje! mvh Per (PerV) (diskussion) 4. jul 2013, 15:37 (CEST)
  •  Flyt - For det meste når jeg snakker om Lyngby er det Lyngby (Rebild Kommune) jeg går ud fra (måske fordi jeg bor i Himmerland). Navnet Lyngby forbinder jeg også med Lyngby (Norddjurs Kommune) 338 indbyggere, Lyngby (Aarhus Kommune) 100 indbyggere og Store Lyngby med 832 indbyggere. Ikke alle gader, bydele og osv. bør henvise til København, det er nok landets største by, men jeg er ikke sikker på at alle i landet kun søger efter tingene i København. Vh--Søren1997 (diskussion // Projekter // bidrag) 4. jul 2013, 15:48 (CEST)
 Kommentar - Alle kan selvfølgelig have forskellige associationer, men generelt betyder størrelse rent faktisk noget. Og er man lidt på afstand fra lokalområdet, så går vores opslag på eksempelvis London til den by de fleste tænker på, selv om en indbygger i Midway måske tænker på London. Og når tanken falder på Midway er det vist også de færreste, der tænker på en flække i Ohio. Det har ikke noget med "københavneri" at gøre, men det er blot et simpelt faktum, at noget er mere kendt end andet. Pugilist (diskussion) 4. jul 2013, 16:00 (CEST)
  •  Flyt ikke - Lyngby i København er suverænt størst og mest kendt. Patchfinder (diskussion) 4. jul 2013, 17:01 (CEST)
  • * Flyt - Det primære navn for Lyngby ved København er Kongens Lyngby, så i betragtning af det store antal steder med navnet bør listen efter min mening ligge enten på Lyngby eller Lyngby (flertydig) og Lyngby bør ikke redirecte til Kongens Lyngby. Vi har mange læsere uden for Københavnsområdet. - Nico (diskussion) 4. jul 2013, 17:07 (CEST)

 Kommentar - Hvis vi ikke kan nå til enighed om at Palnatokes {{SFlytIkke}} er det vi har concensus om her på wikipedia, forudser jeg en håbløs gentagelse af denne diskussion om samtlige stenavne! Jeg kan helt sikkert fastslå, at vi i fremtiden vil stå overfor samme diskussion om Paris på grund af Paris (Lemvig Kommune). Der er helt sikkert nogen i Lemvig, der vil hævde at de tænker på Paris (Lemvig Kommune) når de skriver Paris på wikipedia, samtidigt vil den lange liste på Paris (flertydig) blive endnu et argument for ikke at have en entydning hovedbetydning med {{redirflertydig}} mvh Per (PerV) (diskussion) 4. jul 2013, 20:00 (CEST)

  •  Flyt ikke - Skulle netop til at skrive om Paris-argumentet, men du kom mig i forkøbet. ;-) --Hubertus (diskussion) 4. jul 2013, 20:08 (CEST)
PS: Ja Søren, du har ret, som jeg skrev til dig er der flere steder med navnet Lyngby, men som du ser er det samlede indbyggertal for samtlige andre "Lyngby" under 2,5% af indbyggertallet i Kgs. Lyngby. mvh Per (PerV) (diskussion) 4. jul 2013, 20:11 (CEST)
  •  Kommentar - En fremtidig præcedens for ovenstående problemstilling om geografiske artikler kunne måske være, at den artikel der har flest besøgende i henhold til besøgsstatistikken, også er den artikel der får hovedbetydningen. Måske det giver en mere strømlinet løsning? Philaweb 4. jul 2013, 21:53 (CEST)
    •  Kommentar - Desværre ikke; det vil betyde at der altid er en hovedbetydning, og den ene side i denne diskussion hævder jo netop at der ikke er en hovedbetydning. --Palnatoke (diskussion) 4. jul 2013, 22:08 (CEST)
      •  Kommentar - Pointen var jo at det er statistikken der afgør om der findes en hovedbetydning. Hvis Lyngby (flertydig) besøges oftere end Lyngby eller Kongens Lyngby, så kan jeg godt følge dig, men er der tale om det? Philaweb 4. jul 2013, 22:18 (CEST)
  •  Kommentar - Der er en væsentlig forskel her, i forhold til Parisargumentet. Kongens Lyngby er det officielle navn i KMS, så ved at gøre Lyngby til hovedbetydningen for Kongens Lyngby gør vi, ud over at forbigå de øvrige lokaliteter med navnet, et lokalt slang til et navn. - Nico (diskussion) 4. jul 2013, 22:13 (CEST)
  •  Flyt ikke Jf. ovenstående argumenter --Cgtdk (diskussionbidrag) 4. jul 2013, 22:21 (CEST)
  •  Kommentar - Jeg må altså holde Nico, så der er ingen grund til at jeg gentager. Vh --Søren1997 (diskussion // Projekter // bidrag) 4. jul 2013, 22:24 (CEST)
  •  Kommentar til Nico - Fra Trap: "I Sognet Byerne: Lyngby (kaldet „Kongens Lyngby“, fordi det var Krongods fra gammel Tid)" - det er ikke slang, men det korte form af byens navn, der bruges i daglige - lige som vi Danmark i stedet for Kongeriget Danmark. --Steen Th (diskussion) 4. jul 2013, 23:10 (CEST)
  •  Kommentar - Har også lige en kommentar angående navnet. Jeg kørte i gennem Kongens Lyngby i dag, jeg bemærkede at der stod "Lyngby" på byskiltet og ikke Kongens Lyngby. Nu når de fleste ved at jeg bor i Jylland bliver jeg nok nød til at fortælle at jeg er på et kort ophold i København. Vh --Søren1997 (diskussion // Projekter // bidrag) 4. jul 2013, 23:18 (CEST)
  •  Kommentar - Nu står det så 10/3, og vi har spildt omkring 24 timer på en, total uacceptabel flytning af linkningen af et ord fra hovedbetydning til flertydig. Uacceptabelt fordi artikler, der kan være diskussion om skal diskuteres. Der er jo derfor vi har "flytteforslag". Begrundelsen for flytningen var: "Ikke alle, der skriver [Lyngby] mener [Kongens Lyngby]" (nej, totalt korrekt, derfor er øverste linie jo {{redirflertydig}}). Hvis vi ikke kan få en konklusion nu, gider jeg i hvert fald ikke at spilde mere tid på denne diskussion. Disse diskussioner medfører at adskillige artikler ikke bliver skrevet, blandt andet den vigtige om Protesterne i Egypten! mvh Per (PerV) (diskussion) 5. jul 2013, 01:08 (CEST)
  • Helt præcist så flytningen således ud: (3. jul 2013, 18:03 (forskel | historik) . . (+4)‎ . . Lyngby ‎ (Flytter til Lyngby (flertydig). Alle i landet søger ikke kun efter Kongens Lyngby.) Det var ordene - uden oprettelse af flytteforslag, det udløste denne kommentar fra mig! mvh Per (PerV) (diskussion) 5. jul 2013, 02:06 (CEST)
    •  Kommentar Du behøver ikke følge diskussionen, PerV - sandsynligheden taler for at der er konsensus om status quo eller i alt fald ikke konsensus om ændring. --Palnatoke (diskussion) 5. jul 2013, 02:09 (CEST)
  •  Flyt ikke - vi har netop Skabelonen {{Flertydigby}} til det samme. --Jørgen (diskussion) 5. jul 2013, 11:58 (CEST)
Konklusion:
Flyttes ikke. Hilsen Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 9. jul 2013, 17:33 (CEST)