Wikipedia:Fokusmåned/August 2018

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

I august 2018 fokuserer vi på oprydning i artikler med afskrift.

Der er et meget stort antal atikler der indeholder afskrift fra Salmonsens Konversationsleksikon og Dansk Biografisk Leksikon, og desværre er der en del af disse, hvor forfatteren ikke har været død i 70 år.

Finde artikler med afskrift[rediger kildetekst]

Få indsat {{Salmonsens}}, {{DBL}} eller {{DBL2}} i relevante artikler.

Her er en tjekliste, som kan bruges til at finde artikler, som ikke er markeret med overnævnte skabeloner, men som muligvis burde være det. Når en artikel er kontrolleret, og enten fået indsat en af skabelonerne, eller der ikke kan findes afskrift i den, så kan artiklen slettes fra listen.

Tjekliste over artikler der måske indeholder afskrift.

Sikre at forfatteren fremgår af artiklen[rediger kildetekst]

Når der skal henvises til Salmonsens Konversationsleksikon og Dansk Biografisk Leksikon, er det praktisk at bruge skabelonen {{runeberg.org}}. Det er værd at bemærke, at forfatteren kan angives som fjerde parameter, fx

{{runeberg.org|dbl|9|0235.html Kloppenborg, Hans Diderik|[[H.R. Hiort-Lorenzen]]}}
hvilket giver
Kloppenborg, Hans Diderik i Dansk Biografisk Leksikon (1. udgave, bind 9, 1895), forfattet af H.R. Hiort-Lorenzen

Wikipedia:Ressourcebibliotek/Forfattere i DBL og SK er der en oversigt over forfattere til Salmonsens Konversationsleksikon og Dansk Biografisk Leksikon. Listen er ikke komplet, så udvid gerne listen.

Tilføje på huskelisten[rediger kildetekst]

huskelisten tilføjes artikler med afskrift.

Prioritere huskelisten[rediger kildetekst]

Hvis forfatteren har været død i 70 år, tilføjes prioriteten "Lav". Hvis værket er mere end 70 år gammelt, men forfatter ikke har været død i 70 år, så tilføjes prioriteten "Medium". Prioriteterne kan evt. gøres mere detaljeret iht. antal visninger.

Omskrive artikler[rediger kildetekst]

Artikler med afskrift omskrives, og den pågældende skabelon fjernes. På huskelisten markeres omskrivningen med {{25%}} til {{100%}}.

Skjule indholdet af ophavsretsovertrædende versioner[rediger kildetekst]

Når fokusmåneden er overstået, fås en administrator til at skjule indholdet af de ophavsretsovertrædende versioner af artiklerne, som er markeret med {{100%}}.