Wikipedia:Forbud/Anmodninger

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Solicit-Reference.svg Gnome-system-run.svg Monobook icon.svg Incomplete-document.svg Wiki-name.svg Wiki-newadmin.svg Bookmark-new.svg RCPatroller Badge.png
Anmodning om
administratorassistance
Requests for administrator attention
Anmodning om botstatus
Bot approval requests
Anmodning om botassistance Anmodninger om
forbud
Anmodning om ændring af brugernavn
Rename requests
Ansøgning om
administratorstatus
Ansøgning om
bureaukratstatus
Ansøgning om
patruljantstatus

Genveje:
WP:F/A
WP:FB/A

Indholdsfortegnelse

På denne side kan du se alle aktive og nyligt afsluttede anmodninger om forbud. Forbud er restriktioner der indskrænker hvilke handlinger en bruger må foretage sig på Wikipedia. Du kan læse mere om hvordan disse anmodninger fungerer på WP:Forbud#Udstedelse af forbud.

Hvis du vil oprette en ny anmodning skal du skrive overskriften (uden specialtegn) efter den sidste skråstreg i indtastningsfeltet herunder og trykke på knappen neden under indtastningsfeltet. Der kommer så er ny side frem, hvor du skal skrive dit ønske i redigeringsvinduet og gemme på den sædvanlige måde ved at trykke på "Gem side"-knappen.


Herefter skal du indsætte {{Forbud|overskrift=''din overskrift''}} her, under alle de tidligere opslag.

Efter mindst 3 dage vil en administrator konkludere anmodningen og tilføje parametren status=lukket, efter et par dage vil den blive arkiveret. Alle nuværende og forrige forbud kan findes på WP:Forbud/Aktive forbud.

Steenth & Tøndemageren

Denne drøftelse om et forbud mod en eller flere brugere er åben for diskussion. Du kan redigere i teksten.

Hvilke(n) bruger(e) vil blive berørt af et evt. forbud?:

Hvilke brugere er involveret i den pågældende problemstilling?:

  • Ingen

Forslag til blokeringstype:

  • Kommunikationsforbud

Hvorfor skal der nedlægges et forbud mod de(n) pågældende bruger(e)?:

  • Jeg ønsker ikke at bidrage til den dårlige stemning mere end højst nødvendigt. Da det ikke er muligt at skabe en forsoning mellem Steenth og jeg, ser jeg desværre ikke andre udveje, end at få lavet et kommunikationsforbud mellem os to. Det vil sige, vi afholder os fra at kommenterer på diskussioner en af os har oprettet/er en del af, med mindre det er højst nødvendigt. Skulle det være nødvendigt, bedes kommentaren kun handle om holdningen til en given problematik (stemmeafgivning, argument i slettediskussioner m.fl.) og ikke mere. Det er ikke tilladt at nævne hinanden, kommenterer på hinandens holdninger med mere. I andre må selvfølgelig gerne rette i denne tekst, sådan at forbuddet bliver praktisk bedst muligt. Tøndemageren (diskussion) 4. dec 2019, 08:47 (CET)

Svar fra brugeren/brugerne der vil blive berørt af forbuddet:

Korte kommentarer fra andre involverede brugere:

Korte kommentarer fra uinvolverede brugere:

Diskussion af forslaget:

Nej Tøndemageren, det er udelukkende din opførsel, der er et problem her. Du har været involveret i en stribe uenigheder og konflikter de sidste måneder. Og mønstret er det samme hver gang. Du er overbevist om, at du har ret, at dine fortolkninger er de eneste rigtige, og at det er modparten, det er galt med. Dine indlæg på Brugerdiskussion:Steenth er typiske eksempler på det. Steenth peger helt korrekt på sager, hvor din adfærd har medvirket til konflikter, men du er overbevist om, at skylden udelukkende ligger hos de respektive modparter. Du taler om forsoning, men det handler udelukkende om, at Steenth skal give undskyldninger og indrømmelser. Selv gør du det ikke.
Så nej, jeg synes hellere, du skulle tage at sætte dine egne administratorrettigheder til afstemning. For godt nok har andre også haft del i de sidste måneders konflikter, men de har i høj grad haft dig som omdrejningspunkt. --Dannebrog Spy (diskussion) 4. dec 2019, 12:24 (CET)
  • Symbol oppose vote.svg Støtter ikke – Generelt er et kommunikationsforbud mellem administratorer yderst uhensigtsmæssigt, da administratorerne skal kunne udøve deres ansvar i fællesskab. Der må derfor stilles krav om, at der skal foreligge tungtvejende grunde til at tilsidesætte dette udgangspunkt. Dette ses ikke at være tilfældet i nærværende anmodning. Derimod ses det, at Tøndemageren i flere diskussioner udviser en mangel på situationsfornemmelse til fordel for insisteren på fastholdelse af egne synspunkter og fortolkninger. Det er beklageligt, da jeg flere gange har haft et godt samarbejde med Tøndemageren på flere områder, som jeg selvfølgelig stadig ser frem til at have. Jeg kan derfor ikke på det foreliggende grundlag støtte forslaget. --Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 4. dec 2019, 13:13 (CET)
Kan kun beklage at min forespørgsel om forsoning opfattes som om jeg ikke vil give indrømmelser eller undskyldninger - for det vil jeg faktisk meget gerne gøre. Men vil selvfølgelig ikke sige det kun er min skyld, for det mener jeg helt oprigtigt ikke det er - men kan selvfølgelig stå alene med den opfattelse. Men det sagt, så handler det ikke om at jeg har ret, at mine "fortolkninger er de eneste rigtige, og at det er modparten, det er galt med" - og beklager selvfølgelig at det er opfattelsen. Jeg er derimod stor fortaler for at man diskuterer og argumenterer og det giver desværre knubs, da det kan se ud som om man kun er interesseret i at have ret. Hvad angår admin-rettigheder, så undrer jeg mig over at det bliver nævnt her. Men tak for jeres input. Tøndemageren (diskussion) 4. dec 2019, 13:49 (CET)
  • Symbol point of order.svg Formalia : Jeg bemærker, at Steenth ikke er orienteret af anmoder om nærværende diskussion på sin brugerdiskussionsside, jf. Wikipedia:Forbud#Gennem konsensus: "Den/de bruger(e) som vil blive ramt af forbuddet skal informeres om den verserende diskussion på deres diskussionsside." --Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 4. dec 2019, 16:39 (CET)
  • Symbol oppose vote.svg Støtter ikke – Jeg synes det er dybt problematisk, hvis man er der, at to administratorer på siden ikke kan sammen og man er ude i at lave et kontaktforbud. Hvis det vitterligt står så grelt til, så er dialog løsningen - og ellers må man jo overveje, hvorvidt man er administratorrollen værdig. Jeg må indrømme, at jeg synes det virker som noget der burde forgå i de lavere trin i folkeskolen det her og ikke på en side som Wikipedia med - må man formode - rimeligt modne brugere. -- Mgir88 (diskussion) 4. dec 2019, 16:51 (CET)
"Jeg er derimod stor fortaler for at man diskuterer og argumenterer...", skriver du på siden, hvor du anmoder om et kommunikationsforbud mellem dig selv og en anden bruger? 94.191.137.41 4. dec 2019, 17:45 (CET)
  • Symbol oppose vote.svg Støtter ikke - Problematisk, hvis to administratorer har et kommunikationsforbud. Og jeg synes at Tøndemageren er lidt dobbeltmoralsk, idet som 94.191.137.41 siger, at han er kæmpe fortaler for at diskuterer og argumenterer - og så opretter han et forbud mod ham og en anden administrator. I'm sorry to say it, men dette forslag skaber bare splid, og ingen ønsker splid her på Wikipedia. Det her bliver desværre en lille smule barnligt og useriøst i mine øjne. Den modenhed i det her forbud passer meget godt til en konflikt mellem to folkeskoleelever, hvor den ene er ret konfliktsky. Steenth udpeger bare reglerne - og det ender i et regulært forbud mod ham og Tøndemageren. I don't get it. Jeg har ikke noget imod det som Dannebrog Spy siger, at vi skal til afstemning om Tøndemagerens rettigheder. Sorry mate. Løs det med dialog i stedet for forbud. Med så venlige hilsner som overhovedet muligt :-) ‎‎‎‎Zelrin (DiskussionBidrag) 4. dec 2019, 18:08 (CET)
  • Symbol oppose vote.svg Støtter ikke - De mange konflikter og trøstesløse diskussioner de sidste 3 år har sat sig mange spor, og et af dem er at nogen er blevet mere rå i tonen - formentlig uden at de selv rigtigt er opmærksomme på det. Disse mange konflikter der ofte har været centreret om ganske få personer, har gjort enorm skade her på da-wiki, og det vi ser her er en af konsekvenserne. Jeg kan dog, af de samme grunde som mange har anført ovenfor, ikke støtte forslaget - mest fordi kommunikationsforbud bare ikke duer for admins.--Honymand (diskussion) 4. dec 2019, 18:54 (CET)
  • Symbol oppose vote.svg Støtter ikke - I lighed med de andre indlæg ovenfor mener jeg, at et kommunikationsforbud mellem to administratorer virker som en uhensigtsmæssig, unødigt omstændelig og formentlig også utilstrækkelig løsning på problemet. Hvis en eller flere brugere generelt har svært ved at skrive pænt til hinanden, er der jo til gengæld ingenting, der forhindrer dem i selv at holde sig væk, helt uden forbud eller lignende. Mvh. SorenRK (diskussion) 5. dec 2019, 18:12 (CET)