Spring til indhold

Hjælp:Kontakt Wikipedia

Page semibeskyttet
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Wikipedia:Kontakt Wikipedia)

Ønsker du kontakt med nogen som er omtalt i en artikel i Wikipedia bedes du kontakte vedkommende direkte! Wikipedia formidler ikke kontakt.

Hvad omhandler henvendelsen?
Hvis henvendelsen ikke passer under nogen af de nedenstående punkter kan den sendes til info-da@wikimedia.org

Henvendelser fra pressen

For pressespørgsmål eller interviews vedrørende Wikipedia-projektet kan henvendelser sendes til presse@wikimedia.dk.

For mere information, se Wikipedia:Pressecenter.

Henvendelser vedrørende donationer

Hvis du er interesseret i at donere til Wikipedia, kan du gøre det her. Hvis du har spørgsmål om, hvor dine penge ender henne, hvad vi bruger dem på, eller hvad vores planer er for fremtiden, kan du finde ud af det her. Hvis du har problemer med at donere eller andre spørgsmål, bedes du sende en e-mail til donate@wikimedia.org.

Donationer går via Wikimedia Foundation, som står for indsamlingen, som ikke har Mobilepay og de giver ikke mulighed for fradrag i dansk skat.

Nogen har vandaliseret en artikel

Wikipedia er en wiki, hvilket indebærer at hvem som helst når som helst kan redigere en hvilken som helst artikel. Hvis du opdager en fejl, kan du selv rette den ved at trykke på redigér-knappen og rette det. Hvis du er ny anbefaler vi at du læser introduktionen først.

For at fjerne vandalisme på en hurtig måde, klik historik og vælg en tidligere version ved at klikke på datoen. Klik derefter redigér og gem for at tilbagestille til den tidligere version af artiklen. For mere information om fjernelse af vandalisme, se Hjælp:Genetablering og Wikipedia:Hærværk.

Fortsat vandalisme kan rapporteres på Wikipedia:Anmodning om administratorassistance så hærværksmanden kan blive blokeret.

Der er et problem med en artikel om mig eller nogen jeg repræsenterer

Hvis du har problemer med en artikel om dig selv eller nogen du repræsenterer er der flere måder du kan reagere på:

  1. Du kan redigere i artiklen. Normalt frarådes det dog stærkt (medmindre ændringerne er rent faktuelle), da andre skribenter vil anse dig for at have en interessekonflikt. Dine ændringer vil ofte blive slettet. (Læg mærke til at alle dine redigeringer vil være frit tilgængelige i al fremtid)
  2. Du kan kommentere på artiklen på artiklens diskussionsside. Hvis du opretter en konto og signerer dine indlæg vil andre skribenter nemmere kunne vurdere sagen. (Læg mærke til at alle dine redigeringer vil være frit tilgængelige i al fremtid)
  3. Du kan skrive et indlæg på siden kaldet Nybegynderforum. Siden henvender sig til nybegyndere og folk der normalt ikke redigerer på Wikipedia. Der er mange skribenter der overvåger denne side, og hvis der ingen ordentlig reaktion er på artiklens diskussionsside kan man få hjælp på Nybegynderforummet. (Læg mærke til at alle dine redigeringer vil være frit tilgængelige i al fremtid)
  4. Du kan kontakte os via e-mail til info-da@wikimedia.org. Henvendelser besvares af en lille gruppe frivillige. Vi kan svare hurtigere hvis du opgiver det nøjagtige navn på den relaterede artikel.
  5. Problemer løses i første række lokalt på den dansksprogede udgave af Wikipedia. I nogen tilfælde må vi imidlertid henvise videre til Wikimedia Foundation, udgiveren af Wikipedia. Vi er behjælpelige med at formidle kontakt med den rette person.

Ved alvorligere tilfælde er der følgende muligheder:

  • Administratorer har mulighed for at skjule versioner af artiklen. Når en artikel bliver ændret bliver den gamle version gemt. Har en skribent skrevet information som du ønsker helt at slette fra gamle versioner (f.eks. navneforbud under retssager, hemmelig adresse, telefonnummer og andet privat information samt injurier og grov chikane) er der således denne mulighed for helt at skjule versioner. Brugere kan så ikke se disse versioner.
  • Softwaren som Wikipedia benytter rummer mulighed for at man kan se Internet-adressen på registrerede brugere. Det er kun Wikimedia Foundation og ganske få brugere (de såkaldte checkusers) der kan gøre dette, og altid under hensyn til Wikimedias privatlivspolitik. Normalt benyttes dette kun i forbindelse med mistanke om de såkaldte "sokkedukker".

Bemærk i øvrigt venligst at Wikipedias artikler skal skrives fra et neutralt synspunkt. De skal selv sagt ikke bruges til chikane og plantning af fejlagtige oplysninger, men de skal heller ikke bruges til reklame eller til at pynte på fortiden.

Der er faktafejl i en artikel

Wikipedia er en wiki, hvilket indebærer at hvem som helst når som helst kan redigere en hvilken som helst artikel. Hvis du ser en fejl, kan du bare trykke på redigér-knappen og rette det. Vær venlig at give en redigeringsopsummering før du trykker gem, for eksempel »fjernet fejlagtig information uden referencer«. Angiv gerne et link til en kilde der beviser din rettelse, dette er dog ikke påkrævet.

Hvis du vil diskutere hvordan en artikel kan forbedres, tryk på diskussionsiden for den aktuelle artikel.

En artikel indeholder ophavsretsligt beskyttet materiale uden tilladelse

Wikipedia er en wiki, hvilket indebærer at hvem som helst når som helst kan redigere en hvilken som helst artikel. Hvis du opdager noget forkert, kan du bare trykke på redigér-knappen og rette det. Vær venlig at give en redigeringsopsummering før du trykker gem, for eksempel »fjernet ophavsretslig beskyttet tekst fra information.dk«.

Hvis det er dig selv, eller nogen du repræsenterer, som har ophavsretten til det aktuelle materiale, er det bedst at du kontakter os via e-mail til info-da@wikimedia.org. Henvendelser besvares af en lille gruppe frivillige. Vi kan svare hurtigere hvis du opgiver det nøjagtige navn på den berørte artikel, fil eller billede, og vedlægger dokumentation som underbygger din påstand.

Wikipedia udgives af stiftelsen Wikimedia Foundation, som har hovedsæde i Californien i USA. Du kan kontakte vores officielle repræsentant hvis du foretrækker at sende en formel henvendelse under den amerikanske OCILLA-lov.

International issues

Messages regarding international isssues can be posted on the embassy.


Kontakt en bruger

Alle brugere har hver sin diskussionsside, hvor du kan skrive beskeder til dem, og mange har også et link som gør at du kan sende e-mail. En ufuldstændig liste over brugere findes på Kategori:Wikipedianere. En fuldstændig liste over brugere ligger på Special:Listusers.


Kontakt en administrator

Administratorer har bl.a. mulighed for at låse og slette sider, blokere brugere m.v. Bureaukrater er en gruppe administratorer som har udvidede beføjelser. Hvis en administrator har slettet en side du har skrevet eller gjort noget som du ønsker en forklaring på, eller du har behov for assistance inden for et af disse områder, kan du kontakte vedkommende direkte. Ofte er det dog en god ide at læse de relevante politikker og normer først, da mange typiske spørgsmål allerede er besvaret der.
For at skifte brugernavn bedes du følge vejledningen på Wikipedia:Anmodning om ændring af brugernavn.


Kontakt Wikimedia Danmark

Wikimedia Danmark er det danske chapter af Wikimedia Foundation. Foreningen strukturerer initiativer og aktiviteter, og arrangerer Wiki Wednesday og andre events, se kalenderen.

Kontakt Wikimedia Foundation, udgiveren af Wikipedia

Udgiveren af Wikipedia, inklusiv den dansksprogede udgave, er Wikimedia Foundation Inc., registreret i Florida Department of State, Division of Corporations, i USA under organisationsnummer N03000005323.
Wikimedia Foundation kan ikke svare på indholdsmæssige spørgsmål om artikler i den dansksprogede udgave af Wikipedia. Stiftelsen har ansvar for teknisk drift af Wikipedia og stiftelsens andre frivillige projekter, og donationer til deres drift.
Kontakt:
Jimmy Wales, medgrundlægger
jwales@wikia.com kun på engelsk kun pressespørgsmål
Adresse:
P.O. Box 78350
San Francisco, CA 94107-8350
USA
Telefonnummer: +1-415-839-6885
E-mail: info@wikimedia.org
Websted: http://www.wikimediafoundation.org