Wikipedia:Landsbybrønden/"Min sandkasse" i personlig toolbar

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

"Min sandkasse" i personlig toolbar[redigér wikikode]

Jeg har observeret på den engelske wikipedia og nogle andre wiki'er, at de oppe under den personlige toolbar har en "My sandbox". Det kunne være et god ide at indfører det hos os.

Der kan bruges til at nye brugere (og nok også gamle brugere) kan bruge det til at teste egen ting. Og jeg har også i forbindelse med undervisning brugt en personlig sandkasse til at få folk i gang uden at de redigere i alminde artikler inden de er parrat til det.

Det skulle være reletiv let at få det teknisk på plads. en:Help:My sandbox giver lidt overblik og en:Wikipedia:Gadget/proposals/Archive 4#My Sandbox giver information om hvordan det skulle gøres teknisk.

Derudover kunne det være en ide at henvise til Special:MyPage/sandkasse i velkomsthilsen. --Steen Th (diskussion) 23. mar 2013, 12:01 (CET)

Synes umiddelbart det lyder som en fremragende idé, selvom jeg ikke har den tekniske know-how til at udføre den slags. Men er der sikkert andre der har :) mvh Tøndemageren (diskussion) 23. mar 2013, 12:06 (CET)
For min skyld gerne. De fleste tilbagevendende brugere opretter sig alligevel en sandkasse på et eller andet tidspunkt, og hvis det kan hjælpe til mindre "test-hærværk" ser jeg ingen grund til at lade være. Heller ikke jeg er en ørn til det tekniske, men hvis en guru kunne lokkes...? --Medic (Lindblad) (diskussion) 23. mar 2013, 12:33 (CET)
Det er ikke nok at være guru - man skal også have administratorrettigheder. Byrial (diskussion) 23. mar 2013, 13:04 (CET)
God idé! --Johan U (diskussion) 23. mar 2013, 20:15 (CET)
Det lyder til at der er positiv stemning for det. Den første lille trin er at lave skabelonen {{Brugersandkasse}}. Og jeg laver senere en administratoranmodning, hvor jeg beskriver, hvordan det skal sættes op. Jeg vil starte med en test. Svenskerne har indført det for et par uger siden opdagede efter jeg startede denne diskussion. Og jeg har noteret, hvad de har gjort der. --Steen Th (diskussion) 24. mar 2013, 21:16 (CET)
Behøver vi {{Brugersandkasse}}? – vi har jo i forvejen {{Privatsandkasse}}. --Johan U (diskussion) 25. mar 2013, 19:34 (CET)
Det kunne godt være vi skulle sammenskrive dem. Jeg havde ikke set Skabelon:Privatsandkasse. Jeg synes Brugersandkasse passer bedst. --Steen Th (diskussion) 25. mar 2013, 21:03 (CET)
Brugersandkasse er også en del pænere. Privatsandkasse kunne evt. laves til en omdirigering. --Johan U (diskussion) 25. mar 2013, 23:12 (CET)
Jeg synes også det er en god ide. Men kunne man ikke samtidigt med lavet linket i test- og velkomstskabelonerne om, så der henvises til den personlige sandkasse i stedet for den fælles. --Fredelige (diskussion) 25. mar 2013, 23:17 (CET)
Jeg har oprette denne anmodning: Wikipedia:Anmodning om administratorassistance/Oprettelse af min sandkasse --Steen Th (diskussion) 26. mar 2013, 10:47 (CET)
Klar til test - man går ind i indstillinger og aktivere det under 'Gadgets' - der skal nok en reload til også med ctrl-F5 (e.lign) - og det virker! --Steen Th (diskussion) 26. mar 2013, 11:19 (CET)
Linket giver et link til Speciel:Min brugerside/sandkasse (med lille); ville det ikke være mere logisk at stave titlen med stort? (Speciel:Min brugerside/Sandkasse) – den stavemåde bruger jeg i hvert fald selv. --Johan U (diskussion) 26. mar 2013, 19:44 (CET)
Det er ingen kunst at ændre til stort S. Sig bare til. --Palnatoke (diskussion) 26. mar 2013, 19:57 (CET)
Men hvad der måske er en kunst, er at rette {{Brugersandkasse}} så den altid laver korrekte ejefaldsformer (apostrof efter forkortelser som ikke ender med et punktum, apostrof + s efter ord der ender på s, x, z, tal eller symboler, og s efter andre ord og forkortelser der ender med punktum). Byrial (diskussion) 26. mar 2013, 20:08 (CET)
Det var forkert. Jeg prøver igen: apostrof efter ord og forkortelser der ender med s, x eller z, apostrof + s efter andre forkortelser der ikke ender med punktum og efter taltegn og symboler, s i øvrige tilfælde. Byrial (diskussion) 26. mar 2013, 20:22 (CET)
Måske kunne man løse problemet ved at sige "Dette er en brugersandkasse for xx" eller noget tilsvarende (?). --Johan U (diskussion) 26. mar 2013, 20:24 (CET)
Jeg har forgæves forsøgt noget med s, x og z med en {{str mid|{{PAGENAME}}|-1}}, men måske mangler dansk wikipedia et modul #invoke ? - Se en forespørgsel om en Brugerskabelon, samt et forsøg i egen 'sandkasse' Bruger:PHansen/Str mid samt en test i engelsk sandkasse hvor der også er et bud på den kode der måske kunne bruges. --- Mvh PHansen (diskussion) 26. mar 2013, 20:27 (CET)
Med hensyn til stort eller lille s vil det letteste nok være, at jeg ændrer min egen sandkasse til lille s. (De bruger forresten også lille s på de andre wiki'er.) --Johan U (diskussion) 26. mar 2013, 20:32 (CET)
PHansen, ja jeg tror at det nemmeste er at lave en Lua-funktion. Så kan vi også få indviet det nye stadig tomme module-navnerum :) Jeg vil gerne kigge på det. Byrial (diskussion) 26. mar 2013, 20:44 (CET)
Jeg fik hjælp fra eksperterne på engelsk Wikipedia. Tjek Module:genitiv og {{Genitiv}}. Eneste grammatiske problem er at et program ikke kan se om noget er en forkortelse eller et ord, men det er der næppe noget at gøre ved. Byrial (diskussion) 27. mar 2013, 06:34 (CET)
Til Byrial: Tak for indsatsen. Det var jeg aldrig kommet på ('regulære ekspressioner' ? ). Vil det sige at jeg blot kan importere den engelske Module:String for at prøve om jeg kan få mine undersider til at virke, og dermed eventuelt en 'Skabelon:Str mid' selv om det jo nu strengt taget er overflødigt her. Man kunne måske indsætte {{Genitiv}} i {{Brugerkontakt}} og dermed overflødiggøre Hubertus' skabelon med det lange navn ({{Brugerkontakt (brugernavne der ender på s, x eller z)}}). -- Mvh PHansen (diskussion) 27. mar 2013, 08:00 (CET)
Ja, jeg lavede netop {{genitiv}} (og nu også {{genitivendelse}} som giver kun endelsen) for at de skulle kunne bruges flere steder herunder i {{Brugerkontakt}}. Og ja, de har mange interessante Lua-programmer på en: som vi sikkert kan lukrere på. Og når der ganske snart åbnes for at modulerne kan trække data ud af Wikidata, giver det endnu flere muligheder for sjove ting. Byrial (diskussion) 27. mar 2013, 08:20 (CET)
OK, nu kan jeg ved lejlighed importere Module:String og lære lidt mere om det nye system ad den vej. Min indgang til en løsning var erindringer fra BASIC; det her ser jo unægtelig lidt mere kompliceret ud, men man kan jo lære lidt hen ad vejen. -- Mvh PHansen (diskussion) 27. mar 2013, 09:54 (CET)
Jeg har tjekke brugen af sandkasse/Sandkasse. 74 brugere 'sandkasse' og 215 bruger 'Sandkasse' - 7 bruger bruger begge dele (inklusiv begge forrige tal.
Ellers - er der nogen, der forhindre at rulle ud til alle nu? --Steen Th (diskussion) 10. apr 2013, 16:02 (CEST)

Genoptagelse af emnet[redigér wikikode]

Vi fik ikke gjort det færdig i april - så jeg genoptager sagen igen... De løse ender jeg kan se er:

  • skal brugersandkassen navngives med stor eller lille s - sandkasse vs. Sandkasse - hvad er holdningen?
  • justering af teksten på {{Brugersandkasse}} - hvad er status?
  • at få det rullet

Jeg håber snart at få den i mål, da jeg igen og igen ser at nye bruger bruger deres diskussionsside til formålet. --Steen Th (diskussion) 9. jul 2013, 11:18 (CEST)