Wikipedia:Landsbybrønden/Æroflot, Øhlenschläger og Ålborg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Æroflot, Øhlenschläger og Ålborg[rediger kildetekst]

Der er udfordringer med at skrive Aeroflot, Oehenschläger og Aalborg. De bliver autokorrigeret til Æroflot, Øhlenschläger og Ålborg.

Spørgsmål: Er det kun mig, der har fået dette problem?

Det er vist gruppen bag UniversalLanguageSelector, der igen demonstrerer deres indgående indsigt i verden udenfor USA.

For at slå det fra:

  • Klik på tandhjulet til venstre for "Sprog" i venstremenuen.
  • Skift fra "normalformer" til "Brug standardtastatur".

Problemet haft før, og fik hjælp til det her: Wikipedia:Landsbybrønden/Sukkerrør

For at slutte med det positive: Jeg er glad for at Aarhus bliver autokorrigeret til Århus. --Madglad (diskussion) 11. jan 2019, 18:40 (CET)

Tak for oplysningen. Det havde også irriteret mig lidt, men fik det nu løst efter din anvisning. Jeg har prøvet at finde ud af hvordan man kan ændre på teksten for valgmuligheden så den kommer til at hedde noget mere sigende end "normalformer", men uden held. Måske er det i en konfigurationsfil for Universel sprogvælger. Jeg synes denne valgmulighed skal hedde "Brug translitteration". På norsk kalder de det "Normal transliterasjon". Det normale består muligvis i, at man ikke skal bruge en foranstillet tilde, men bare en tastekombination. Jeg tænkte først på "Ikke-dansk tastatur", men muligheden er vist fælles for alle sprog og har lidt forskellig betydning. I stedet for linkteksten "Hvordan man bruger", synes jeg man skal skrive "Vejledning" eller "Læs mere" Den anden mulighed hedder "Brug standardtastatur", hvor der menes et tastatur med taster som svarer til det pågældende sprog (dvs hos os et dansk tastatur med æ,ø og å). På engelsk kaldes den tilsvarende mulighed for "Use native keyboard". Teksten for denne mulighed kan ændres i MediaWiki:Ext-uls-disable-input-method/da. Jeg synes den skal ændres til "Sprogspecifikt tastatur (standard)". På den måde bliver det mere oplagt hvad man skal vælge.--Weblars (diskussion) 14. jan 2019, 17:25 (CET)