Wikipedia:Landsbybrønden/(Hvordan) kan jeg bruge billede på engelsk wiki?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

(Hvordan) kan jeg bruge billede på engelsk wiki?[redigér wikikode]

Hej, jeg har fundet et billede på den engelske wiki som jeg gerne ville bruge. Det er ikke på commons, og jeg kan ikke finde et passende billede på commons. What to do? Ja, jeg kan jo godt gætte at jeg kan downloade billedet fra den engelske wiki og så uploade på den danske - men sådan skal man vel ikke gøre. --Honymand 21. feb 2009, 22:24 (CET)

På den engelske Wikipedia har man et begreb kaldet fair use. Man må gerne anvende billeder med copyright indenfor visse grænser. Hvis man har en artikel om en film, er det tilladt med filmplakaten i en mindre opløsning. Man skal udfylde en Non-free use media rationale for x på billedets side for hver eneste wiki-artikel der anvender billedet. På den danske Wikipedia og Commons må der ikke være copyright på. --Med venlig hilsen Necessary Evil 21. feb 2009, 22:34 (CET)
Hvis billedet har en licens, som er tilladt på Commons (og en del billeder på en: er fair use, som ikke er tilladte hverken der eller på da:), så kan du hente billedet og oploade til Commons. Evt. kan du bruge et af hjælpeværktøjerne, som f.eks. Commonshelper. Hvis du anfører hvilket billede, det drejer sig om, hjælper jeg gerne med det. --Sir48 (Thyge) 21. feb 2009, 22:37 (CET)
Jeg takker for de hurtige svar, og siger gerne ja tak til hjælp. Det er billedet her - jeg tror licensen er OK --Honymand 21. feb 2009, 22:41 (CET)
Jeg har nu lagt det på Commons under samme navn. Mvh --Sir48 (Thyge) 21. feb 2009, 22:54 (CET)
Tak --Honymand 21. feb 2009, 23:07 (CET)