Wikipedia:Landsbybrønden/Adgang til ikke-offentlige data kræver nu identificering

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Adgang til ikke-offentlige data kræver nu identificering[redigér wikikode]

Wikimedia-fondens bestyrelse har besluttet at kun personer hvis identitet er kendt af fonden, og som er fyldt 18 år, må have adgang til ikke-offentlige (personfølsomme) oplysninger i Wikipedia og søsterprojekter. Hele beslutningsteksten ligger på Meta under Resolution:Access to nonpublic data og offentliggørelsen kan læses på postlisten foundation-l.

Årsagen til beslutningen er, at de personer som har adgang til personfølsomme oplysninger skal være kendte af fonden, så man kan stilles til ansvar ved et eventuelt misbrug af adgangen.

Hos os betyder beslutningen, at brugere der har CheckUser-adgang eller som besvarer OTRS-post, skal identificere sig over for fonden, ellers fjernes disse særlige rettigheder. Som det fremgår af offentliggørelsen på postlisten, skal Cary Bass kontaktes med henblik på identificering, men man vil også forsøge at kontakte alle de berørte personer. Hvad der præcis skal til for at identificere sig, fremgår pt. ikke.

Beslutningen har ikke betydning for udviklere uden serveradgang, bureaukrater, administratorer eller brugere uden særlige rettigheder.

- Kåre Thor Olsen (Kaare) 4. maj 2007 kl. 13:29 (CEST)