Wikipedia:Landsbybrønden/Automatisk substitution af visse skabeloner?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Automatisk substitution af visse skabeloner?[rediger kildetekst]

Ansvarlig for denne diskussion er Martin Manscher. Der konkluderes på diskussionen senest
1. november 2006. Konklusionstidspunktet kan løbende justeres af den ansvarlige, hvis diskussionen stadig er i gang.

I forbindelse med diskussionen om nye velkomst-skabeloner skrev jeg en robotvariant der kunne substituere de gamle velkomst-skabeloner. Ville det være en idé at benytte den til at substituere andre skabeloner, der bør substitueres? Bl.a. skabelonerne på Wikipedia:Skabeloner/Brugersider og Wikipedia:Skabeloner/Diskussionsskabeloner anbefales substitueret. På sigt kunne flere af dem nok have gavn af et check for om de er blevet substitueret, ligesom de nye velkomst-skabeloner. --Martin Manscher 7. sep 2006 kl. 13:12 (CEST)

Du kan godt substituere pseudosign og usigneret, derudover alle "Velkomst-tekst og henvisning til sandkassen", alle "Hærværk" og alle "Husk"-skabelonerne. Dvs. kort sagt alle skabeloner, der bruges på diskussionssiderne. Undlad at substituere de andre. Dette bl.a. fordi der hænger nogen endnu-ikke-tagne diskussioner ved et par af dem, - og det er lettere at lave om på dem eller slette dem centralt, hvis de ikke er blevet substituret. --Anjoe (Anders) 7. sep 2006 kl. 21:39 (CEST)

Jeg har ved et gennemsyn valgt Velkommen, Velkommen2, VelkommenIP, VelkommenEmail, Velkommen vandal, Test, Hærværk, Husk, Husk beskrivelse, Husk forhåndsvisning, Husk subst, Husk test, Husk wikificering, pseudosign og usigneret, men skippet FællesIP, BrugerIP, Blokeret, brugerbokse, babelbokse, wikipedianere efter nationalitet og Bruger biograferet. De skippede opfatter jeg som "tilstandsskabeloner", mens de udvalgte er "beskedskabeloner". Hvis du lige vil give et nik til min opdeling inden jeg sætter i gang? --Martin Manscher 7. sep 2006 kl. 22:29 (CEST)

Undskyld jeg blander mig med et mavesurt synspunkt, men hvad er formålet egentlig med at {{subst:...}}}-e en masse skabeloner? -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 7. sep 2006 kl. 22:41 (CEST)

Som jeg ser det er formålet todelt: Som teksten på Hjælp:Skabelonssubstitution siger: ...uden at belaste serveren med dynamisk at holde et link fra siden, der bruger skabelonen, til den faktiske skabelon., samt at folk beholder den tekst de "oprindelig" fik, også selv om skabelonen ændres senere. Som f.eks. med velkomst-skabelonerne, hvor den gamle velkomst blev subst'et inden vi ændrede den til den nye. --Martin Manscher 7. sep 2006 kl. 22:46 (CEST)

Det er ikke noget der skal gøres af hensyn til server-belastning. Medden caching vi har pt.vil det faktisk belaste infrastrukturen mere at lave en substrituering end at lade siderne stå. Holdningen iblandt udviklerne, hvoraf jeg er en på kvart tid, er:If any particular usage of the facilities evolves into a stability or performance issue, the devs willdealwith it. Plase abstain from double-guessing what the servers can and cannot do. Stabiliteten over tider et andet oglangt mere reelt spørgsmål,men lad i så fald være med at køre en substituering, før skabelonen er planlagt at ændre indhold i en så markant grad at der alene af den grund er behov for det. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 7. sep 2006 kl. 22:52 (CEST)
At substituering er pointeløst (eller endda værre end at lade være?) er en nyhed for mig. Jeg ved at også Barklund har haft planlagt en substituering á la den her foreslåede. Men det er hermed taget til efterretning. Hvis du gider Wegge, kan du ved lejlighed rette Hjælp:Skabelonssubstitution til. Cheers/--Anjoe (Anders) 7. sep 2006 kl. 23:20 (CEST)
Jeg kan se en idé i at bort-subst'e velkomst-skabeloner, som bliver udfaset, så vi kan slette dem uden at folk mister noget. Var det ikke det, der var grunden til at gå i gang med denne manøvre? --Palnatoke 8. sep 2006 kl. 01:04 (CEST)
Fsva. serverne tager jeg Wegges bemærkninger ad notam. Men jeg er enig i, at det vil gøre det mindre kontroversielt at rette eller slette i de berørte skabeloner. Et alternativ kunne være at man henvender sig til mig, inden man retter, men det gør det naturligvis også mere bureaukratisk, end hvis jeg har gjort det på forhånd. --Martin Manscher 8. sep 2006 kl. 09:14 (CEST)
Konklusion:
Skabeloner bliver først substitueret hvis der planlægges væsentlige ændringer af disse. Det vil også mindske den mængde kode brugerne får smidt i hovedet, jvf. Skabelondiskussion:Velkommen

Hvad er følgerne af den konklusion på sider omkring skabeloner? se fx Wikipedia:Skabeloner/Brugersider--so9q 7. nov 2006 kl. 17:18 (CET)

Jeg har tidligere rettet netop Wikipedia:Skabeloner/Brugersider til "Visse af disse skabeloner bør substitueres, men ved gennemgang er det nærmest ingen. Jeg tror jeg sletter teksten om substituering, og skriver lidt mere på Hjælp:Skabelonssubstitution. --Martin Manscher 7. nov 2006 kl. 18:34 (CET)
Jeg har opdateret Wikipedia:Skabeloner/Brugersider og Hjælp:Skabelonssubstitution. --Martin Manscher 7. nov 2006 kl. 23:14 (CET)