Wikipedia:Landsbybrønden/Besynderligt sprog

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Besynderligt sprog[rediger kildetekst]

Når jeg kører rundt på må og få (tilfældig side), så finder jeg fra tid til anden sproglige smuttere. Normalt er det småting såsom forkert køn eller hans/sin, hvilket er hurtigt rettet. En halv sætning på engelsk har jeg også oplevet og norske eller svenske vendinger, der enten er rester fra en oversættelse eller skyldes, at f.eks. en herboende nordmand bidrager. Småting der ikke forstyrrer og er lette at rette. Men nogle afsnit eller hele artikler bærer præg af at være oversat maskinelt. Jeg har flere gange kastet mig over dem, for lige at rette det til nogenlunde korrekt dansk, men må give op, fordi jeg simpelthen ikke kan finde ud af, hvad meningen er. Måske skulle man se på den tilsvarende engelske artikel, men det er i hvert fald ikke nogen lille opgave (også fordi stort set hver sætning skal reformuleres). Så jeg flygter skrigende bort. Har vi en eller anden markering, vi kan sætte på artikler med dårligt sprog/dårlig oversættelse? Får vi så gjort noget ved dem? Ditlev Petersen (diskussion) 21. mar 2014, 21:08 (CET)

{{maskinoversættelse}} er skabelonen du leder efter. Er det ikke så slemt, så er {{sprog}} en mildere variant. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 21. mar 2014, 21:13 (CET)
Knud er fremkommet med gode svar, men er det virkeligt slemt, så skal man heller ikke være bange for at slette store tekstpassager i artiklerne. Kort og godt er ofte bedst. --Patchfinder (diskussion) 21. mar 2014, 21:40 (CET)