Wikipedia:Landsbybrønden/Blokering af åbne proxy'er

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Blokering af åbne proxy'er[rediger kildetekst]

Efter den seneste blokering af Bruger:Jhplong har vi igen set en opblomstring af vandalisme fra IPer der er forbundet med anonymiseringstjenester. Jeg skal selvfølgelig understrege at det ikke nødvendigvis er Jhplong der står bag den massive chikane, men ud fra timingen af blokeringen virker det oplagt. Se disse brugerbidrag:

Åbne proxyer er fundet her og TOR-noden er fundet Wikipedia:Tor-noder.

Begge former for anonymisering har ingen praktisk anvendelse i forhold til Wikipedia. Enhver bruger der ønsker at kunne redigere anonymt kan oprette en brugerkonto, og så garanterer Wikipedia (Wikimedia Foundation) for anonymitet. Se i øvrigt, Wikipedia-diskussion:Administratorer#Advarsel hvor emnet tidligere er taget op. Se også en:Wikipedia:WikiProject_on_open_proxies og meta:WM:NOP som er henholdvis en-wiki og meta-wikis sider om emnet.

På Wikipedia har vi et meget gennemsigtigt system hvor alle kan se hvordan administratorerne bruger deres ekstra muligheder, herunder blokeringer. Snart vil brugere kunne appelere blokering på deres brugersider, og indtil da kan de appelere deres blokeringer ved at sende emails til andre administratorer. Hvis brugere bliver uretmæssigt blokeret er anonymiseringstjenester altså ikke en nødvendig foranstaltning for at sikre gennemsigtighed.

Jeg mener derfor at vi bør blokere alle IPer som er bekræftet som enten åbne proxy'er eller TOR noder. --Morten LJ 30. aug 2007, 15:40 (CEST)

Enig med Morten. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 30. aug 2007, 15:45 (CEST)
Også enig - Synes også der har været for mange der leger kis-pus med os på det sidste - er der andre problemer ved at blokere dem ? (Skrev Nico (diskussion • bidrag) 30. aug 2007, 15:56. Husk at signere dine indlæg.)
Enig. Der er ingen grund til at lette vandalerne i deres "arbejde". Valentin 30. aug 2007, 20:56 (CEST)
Det er jeg også enig i. Faktisk troede jeg at man allerede gjorde det for alle Wiki? Det burde være en fælles service - kan man ikke abonnere på en sådan liste fra en-wiki? --Glenn 30. aug 2007, 21:07 (CEST)
Til Glenn: Enkelte åbne proxy'er blokeres centralt, og ellers har vi Wikipedia:Tor-noder, som Morten LJ linkede til herover. På no: har de en bot, der automatisk blokerer Tor-noder i en uge ad gangen, men det kræver at botten tildeles administratorstatus. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 30. aug 2007, 21:31 (CEST)
Efter hændelserne idag kan det kun ske for langsomt. Prøv bare at forestille jer 3-4 fjolser, der går amok samtidig. Gys! --Jørgen 30. aug 2007, 21:19 (CEST)
Ellers bare tænk på hvor meget rod der er på en-wiki fordi en masse spader kommer igen i det uendelige pga. AOL's skiftende IP-adresser. Det er vigtigere at sikre de ordentlige skribenter arbejdsro end at give en vandal mulighed for at udfolde sig. Der er alligevel ikke mange af dem, der bliver til almindelige bidragsydere, og hver gang udenforstående går ind på Wikipedia og ser noget totalt nonsens mister projektet anseelse og muligvis også potentielle skribenter. Desuden har vi vist alle sammen bedre ting at bruge livet på end at fjerne vandalisme - og det er et træls arbejde. Valentin 30. aug 2007, 22:55 (CEST)
Jeg har også skiftet mening. Lad os bare blokere. --PhoenixV 30. aug 2007, 21:25 (CEST)

Jeg har lavet en spæd start på en politik på Wikipedia:Åben proxy og jeg vil nu begynde at blokere. --Morten LJ 1. sep 2007, 14:55 (CEST)

Jeg har blokeret en hel masse åbne proxy'er, TOR-noderne har jeg ikke pillet ved, som jeg kan forstå det så skifter de fra tid til anden. Hvis TOR-noderne viser sig som vandaler kan vi jo overveje den samme model som no-wiki. --Morten LJ 4. sep 2007, 16:47 (CEST)