Wikipedia:Landsbybrønden/Død eller levende - tjek gerne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Død eller levende - tjek gerne[redigér wikikode]

Der er gang i et lille projekt med at få styr på om folk er levende eller døde osv. og du er meget velkommen til at kigge forbi:

Artiklerne sættes i disse kategorier når en bot har "gættet" på om personen er død eller levende osv. Gættene er forsøgt lavet lidt "smart" så antallet af fejl burde være begrænset.

Fx antages det, at hvis en person er i en døds-kategori men ikke er i en født-kategori, så er fødselsåret ukendt. Omvendt antages personer uden en døds-kategori at være døde (ukendt årstal), hvis de er født før ca. 1910 og levende hvis de er efter.

Opgaven er så at se om teksten angive et årstal, om artikler på fx enwiki har et årstal eller om google eller andre relevante kilder har et årstal. Har de ikke det, så må man vurdere hvad der er mest sandsynligt og så enten "vælge" eller finde en anden løsning, hvis det bliver relevant. --MGA73 24. mar 2010, 23:00 (CET)

Jeg har fået lidt hjælp fra Bruger:Multichill til at lave en liste over artikler på dawiki, hvor den tilsvarende artikel på enwiki er i en:Category:Living people. Jeg har derfor ændret systematikken lidt, så alle disse artikler sættes i Kategori:Levende personer uden samtidig at komme i Kategori:Tjek om personen er levende. Det skulle gerne reducere det manuelle arbejde betydeligt. --MGA73 28. mar 2010, 15:01 (CEST)
Bruger:Steenth har også givet mig en liste at arbejde med (se Kategori:Tjek fødsels- og dødsår) og nu burde de store kørsler være færdige. Tilbage er så småting samt en oprydning. Dvs. fra nu af burde antallet af artikler i de enkelte tjekke-kategorier kun kunne gå nedad. --MGA73 30. mar 2010, 21:52 (CEST)