Wikipedia:Landsbybrønden/Døde kildelinks

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Døde kildelinks[redigér wikikode]

Når eksterne links holder op med at virke, er det ikke ualmindeligt at folk sletter dem, men på den måde bliver påstande jo kildeløse, selv om de faktisk havde kilder på, da de blev indsat. Jeg vil foreslå, at vi i stedet sørger for at markere vore døde links som sådan - og hvis der så er nogen, der finder bedre links, er det jo bare fint. Måske skulle man gå skridtet videre og få en bot til at tjekke linkene løbende. Så kunne den sætte et "senest tjekket 1.1. 2009" på de gode links og hvis linket så var udu næste dag, kunne den ændre det til "i orden 1.1. 2009, virker ikke 2.1. 2009". --Palnatoke 2. jan 2009, 20:07 (CET)

Vi skulle måske også være bedre til at bruge {{cite web}} og dens søskende, og indkorporere den tilgang der er til http://archive.org derfra på en. Jeg tror iøvrigt også det er det der er pointen med accessdate i førnævnte skabelon. -- Anders Wegge Keller (diskussion) 2. jan 2009, 20:10 (CET)
Jeg mener helt klart at vi skal anvende {{cite web}} da den bla. giver mange muligheder for brug af værktøjer.--Jan Friberg 2. jan 2009, 22:34 (CET)
Lige et spørgsmål: Siden skabelonen både linekr til arkiv-versioner og selve originallinket, ville det så ikke være en ide at linke til en arkiveret version selv mens originalsiden stadig er oppe? På den måde forebygger man jo knas ved flytning usw. I mit tilfælde tænker jeg på Satyricon (band) hvor jeg overvejer også at supplere med |archivelink= til samtlige links. Kommentarer? --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 7. feb 2009, 17:22 (CET)
Det lyder som en god idé. --MGA73 7. feb 2009, 17:24 (CET)