Wikipedia:Landsbybrønden/Dansk Wikipedia bliver dårlige dag for dag(Døde links)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Dansk Wikipedia bliver dårlige dag for dag(Døde links)[rediger kildetekst]

Jeg har dagsdato lagt en ny liste op af Wikipedia:Artikler med døde eksterne henvisninger efter et års tid. Den er blevet 4 gange længere målt på datastørrelsen. Den indehold nu over 10.000 døde eksterne links. Mange af disse er links til hjemmesider for de emner som artiklerne beskrive men en meget stor del af den er at betegne som kilder. Der er altså tale om oplysninger der mangler. Listen giver links til archive.org men man skal selv finde en version der passer. Det tager tid men bør gøres når der er tale om kilder. Se det er altså bare Kom i gang--Jan Friberg 26. sep 2009, 01:30 (CEST)

Fint (dog stort!) projekt. Jeg har dog lige to ting. Det første er at jeg undrer mig over at mange af artiklerne står dobbelt (uden rigtig nogen grund så vidt jeg kan se). Det jo ikke projektet kortere (og datamængde eller de næsten 1.5 mb (!!) mindre). Det andet er at der der fanget en del (har ikke lige overblik over hvor mange) links med | (i enden?) simpelthen fordi den er i en skabelon! Det er der ikke rigtig nogen grund til at skulle igennem. Se fx første punkt med Weird Al, hvor begge links faktisk virker helt fint (hvis du fjerner |'et) - det er nok også derfor der ikke er linket til archive.org --Anigif 26. sep 2009, 02:04 (CEST)
Jeg har ikke skrevet boten jeg bruger den bare. Den er en del at pywikipedia framework'et. Men det er ikke uden grund at hvert link står der to gange. Det er en udskrift at databasen. Den har konstateret ved to lejligheder at siden ikke virker og skriver også der hvad fejlen er. Det er ikke altid den samme se:
Den første virker serveren i den anden ikke den anden gang svare serveren at siden ikke eksistere. I øvrigt er listens datalængde på 3M. Den er delt i to da mediawiki har en begrænsning på 2M. Mht. skabelonlinks kan man godt sige at det er en fejl. Men det er altså et fortal af sider det er problemer på. især fordi at cite web egentlig burde have linjeskift efter hvert argument. Men listen er kun et hjælpelmidel ikke en facitliste.--Jan Friberg 26. sep 2009, 02:34 (CEST)
Eller retter der skal enten være linjeskift eller også skal der ikke være mellemrum efter |
Jeg har rettet de to omtalte så de indsættes her i stedet:
* http://www.weirdal.com/bio.htm%7C
--Jan Friberg 26. sep 2009, 02:44 (CEST)

Format[rediger kildetekst]

Er der noget bestemt/foretrukken format ved ændring af en henvisning til web.archive.org ? - Nico 26. sep 2009, 08:27 (CEST)

Jeg kan bedst lide at bruge {{Citation}}. Den har indbygget archiveurl og archivedate parameter og kan anvendes til at citere ALLE slags kilder.Nillerdk 26. sep 2009, 18:32 (CEST)
Jeg bruger som regl bare at skive (archive.org) efter linket men har oprettet {{archive.org}} som jeg bruger på samme måde men så kan man jo udvide med forklaringer. Men der er sikkert bedre muligheder.--Jan Friberg 27. sep 2009, 01:16 (CEST)