Wikipedia:Landsbybrønden/Defekte bibelhenvisninger

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Defekte bibelhenvisninger[redigér wikikode]

Der findes i en hel del artikler citater fra og henvisninger til Bibelen på hverdagsdansk. Nu er der desværre sket det, at den udgave, der henvises til, er overgået til et nyt system, så alle de gamle henvisninger er defekte; se f.eks. de fire henvisninger i artiklen Josef (Jesu stedfar).

Ved brug af den autoriserede oversættelse fra Bibelselskabet havde det kunnet løses med en tilretning af skabelonen {{Bib}}, men mig bekendt findes der ikke en tilsvarende skabelon for den "hverdagsdanske" udgave. Skal vi lave sådan én, og kan henvisningerne i så fald bottes? Eller skal vi i stedet manuelt gennemgå alle de steder, der har henvisninger til den hverdagsdanske bibel, og ændre dem (inkl. de citerede passager) til Bibelselskabets version + ændre til {{Bib}}? Eller har I andre gode idéer? Vh. SorenRK (diskussion) 4. mar 2017, 11:50 (CET)

Hvis denne søgning med kun 18 artikler viser alle steder med problematiske bibelcitater er korrekt, så synes jeg bare man skal rette dem manuelt. Man kunne måske finde de gamle referencer på archive.org, så man ikke behøver at rette citaterne i teksten til den nye hverdagsbibels version eller til bibelselskabets version. Jeg fandt i hvert fald den første reference (Matthæus 1:24-25) i Josef (Jesu stedfar). En udvidet søgning i forhold til den ændrede hjemmeside udfordringen.dk giver for øvrigt 61 artikler.--Weblars (diskussion) 6. mar 2017, 21:58 (CET)