Wikipedia:Landsbybrønden/Direkte Oversættelse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Direkte Oversættelse[rediger kildetekst]

Hej!

Først og fremmest, jeg er helt ny herinde så hvis jeg har gjort det her på en gal måde så er det ikke med vilje (Jeg lærer stadig)

Men mit spørgsmål er egentlig om jeg må oversætte artikler fra en.wikipedia.org til dansk og lægge dem herind. Kommer jeg i konflikt med nogens ophavsret ved at gøre dette? Eller kan jeg få personen fra den engelske udgaves tilladelse til at kopiere det, eller hvordan?

Hilsner Rune

Hej Rune, og velkommen! For at svare på dit spørgsmål, så ja, du må hellere end gerne oversætte, så meget du har lyst. Alt tekst på Wikipedia er lagt ud under den såkaldte GNU Free Documentation License, hvilket betyder, at man har lov til at redigere i den, kopiere den og bruge den til alle tænkelige formål. Direkte oversættelse er derfor også tilladt - ja, vi tilskynder det faktisk. Du skal dog være opmærksom på, at mange billeder på engelsk Wikipedia er uploadet som fair use, hvilket vi ikke opererer med på dansk Wikipedia. --PhoenixV 12. mar 2007 kl. 19:16 (CET)
OK, tak for svaret! Jamen jeg kan så forstå at jeg skal være lidt forsigtig med billederne, men med hensyn til tekst er det bare at komme i gang. Så kan denne diskusion vel egentlig godt lukkes, så øhh, hvordan gør man det??? (Skrev Boeing (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Husk at angive i beskrivelsen ved oprettelsen, at der er tale om en oversættelse fra den engelsksprogede Wikipedia. Held og lykke med oversættelserne; der er rigeligt at ta' af. :-) Diskussionen "lukker" ved at ingen længere skriver i den; dvs. du behøver ikke at gøre noget. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 12. mar 2007 kl. 20:38 (CET)
Redigeringskonflikt med Kaare
Du kan se efter om billederne ligger på en:Wiki eller på Commons. Hvis de er på Commons kan du i hovedreglen godt bruge dem, da Commons heller ikke arbejder med Fair Use.
M.h.t. lukning af diskussionerne, så løber de fleste blot ud i sandet når der ikke er mere kød på. Enkelte gange laves afstemninger, og i så fald må man jo tælle stemmerne op på et tidspunkt, men det vil normalt fremgå af teksten hvis der er optalt eller hvornår der optælles.
Iøvrigt kan du signere dine indlæg ved at skrive fire tilder (~~~~). Alt afhængig af dine personlige indstillinger er der måske også en knap i kanten af editorvinduet der gør det samme som tilderne.
G®iffen 12. mar 2007 kl. 20:43 (CET)

Ang. oversættelse af naturvidenskabelige artikler til dansk[rediger kildetekst]

Jeg har i lagt mærke til, at under de forskellige artikler om grundstofferne, er angivet forkerte oplysninger om grundstoffets egenskaber. Hydrogen har fx, ifølge den danske artikel, en massefylde på 0,08988 g/cm3, hvor der på den engelske er angivet en massefylde på 0,08988 g/L. Jeg er bange for at dette blot er en fejl ud af måske mange oversatte naturvidenskabelige artikler. Derfor vil jeg blot pointere, at det er vigtigt at holde øje med hvilken enhedsstandard der benyttes af de danske skabeloner i forhold til fx de engelske.

Hvis der er nogle som ved, hvor dette indlæg har en bedre placering, således at 'oversætterne' bliver opmærksomme på dette problem, er de velkommen til at flytte indlægget.

Jens Chr. HTX-studerende, 22. marts 2007 kl. 23.27 (CET)

Hvis du opdager fejl, er det bedste du kan gøre at rette dem med det samme - hvis det bare drejer sig om en fejloversat enhed eller en gal omregning, er det nok hurtigere at rette den forkerte oplysning end at gøre opmærksom på fejlen. --Jens Gyldenkærne Clausen 22. mar 2007 kl. 23:37 (CET)

Det lyder lidt skråsikkert at blot konstatere at screenshots taget af een selv i et spil man selv ejer skulle være ulovligt! Vil gerne se hvor det fremgår af ophavsretsloven. Silencio 1. apr 2007 kl. 22:15 (CEST)