Wikipedia:Landsbybrønden/Dobbelt Interwiki

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Dobbelt Interwiki[rediger kildetekst]

Jeg har netop interwikiet Påsken, men hvor vi på dansk kalder påsken for påske, uanset om den er kristen eller jødisk, har andre sprog to ord - og ofte også to artikler. Derfor har påskeartiklen nu to grupper af interwiki-links. Det er lidt noget rod. Skulle vi lave Påske-artiklen om til en disambiguation og så have hver sin artikel til kristen og jødisk, måske? --Palnatoke 4. dec 2004 kl. 08:09 (CET)

Jeg er enig i at de to religioners påske er forskellige ting som fortjener hver sin artikel. Taget i betragtning at langst de fleste dansktalende bor i et land hvor den kristne påske har en officiel status, synes jeg at den kristne påske skal have artiklen påske, som så kan i toppen kan henvise til jødisk påske. (Eller måske skulle påske være en omdirigering til kristen påske?) Byrial 4. dec 2004 kl. 10:44 (CET)
Her er et andet forslag: Man starter med en artikel der hedder "Påske", som mest af alt tjener samme formål som en flertydig side, evt. med generelle oplysninger der passer til de "varianter" af påske I nævner, og så et par links til "Påske, kristen" og "Påske, jødisk". - Peo

Jeg tror ikke man bare kan slå jødisk og kristen påske sammen. De er nogen meget anderledes ting, selvom de hænger lidt sammen (læs de Engelske artikler)! Så jeg vil foreslå at man behandler dem hver for sig, men højst lidt linking til hinanden. Helst ikke nogen blandet artikel. Fedor 4. dec 2004 kl. 20:48 (CET)

Det handler jo ikke så meget om at slå dem sammen som om at der på dansk normalt ikke sondres mellem de to. --Palnatoke 4. dec 2004 kl. 22:54 (CET)
Så ligger der klart en formidlingsopgave her som vi bør tage os af. Fedor 11. dec 2004 kl. 11:08 (CET)