Wikipedia:Landsbybrønden/Ekstern reference som link og ikke tekst

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Ekstern reference som link og ikke tekst[rediger kildetekst]

I artiklen biobank#Sverige henvises til "BioBanking and Molecular Resource Infrastructure of Sweden (BBMRI.se)", hvor BBMRI.se således er til hjemmesiden. I stedet for at have hjemmeside referencen som tekst, mener jeg at det børe være en link. Er det OK at ændre references til en link som "BioBanking and Molecular Resource Infrastructure of Sweden", eller skal det så kun være hjemmeside referencen som "BioBanking and Molecular Resource Infrastructure of Sweden (BBMRI.se)", eller hvordan skal det gøres for at passe til den rigtige Wiki stil? --MortenZdk (diskussion) 23. okt 2016, 15:15 (CEST)

Der skal ikke være et eksternt link i brødteksten. Hvis "BioBanking and Molecular Resource Infrastructure of Sweden" er notabelt, kan der oprettes en artikel om det. Fra denne artikel kan der henvises til deres hjemmeside. Men der er ingen grund til at linke til alskens virksomheders hjemmesider i artiken. Wikipedia er ikke en linksamling. Se evt. WP:EH. Hvis den skal bruges som reference til en påstand, bør der ikke henvises til forsiden, men til den underside, der dokumenterer påstanden.
- Sarrus (db) d. 23. okt 2016, 15:29 (CEST)
@Sarrus: Tak for dit svar, og på denne baggrund vil jeg undlade at markere hele "BioBanking and Molecular Resource Infrastructure of Sweden" som et link, da jeg kan forstå at det i givet fald skal være en artikelreference hvis det er notabelt, hvilket jeg dog vil vurdere at det ikke er, da der ikke findes en artikel i den svenske Wikipedia. Dog kan jeg ikke i WP:EH se hvad man skal gøre med "(BBMRI.se)", men jeg har valgt at ændre det til en ekstern reference (link) da det må være bedre end at have hjemmeside adressen (URL) stående som almindelig tekst. --MortenZdk (diskussion) 24. okt 2016, 19:32 (CEST)
Jeg har fjernet det fra teksten, da det reelt ikke havde noget at gøre der. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 24. okt 2016, 20:07 (CEST)
@Knud Winckelmann: Hej Knud, God løsning, så der ikke er eksterne referencer (links) i artikelteksten. --MortenZdk (diskussion) 25. okt 2016, 17:30 (CEST)