Wikipedia:Landsbybrønden/Flere billeder fra danske byer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Flere billeder fra danske byer[rediger kildetekst]

Vi har rigtig mange fine artikler om danske byer, og i rigtig mange af dem er der også underartikler om forskellige bygninger, plads, veje osv., men ofte mangler der billeder af dem. Derfor vil jeg foreslå, at vi opretter en liste med ønskede billeder fra forskellige danske byer. Man kan starte med de artikler vi allerede har om museer, sportsanlæg, rådhuse, hovedveje osv., der allerede findes. Ideen med listen er, at det vil være nemmere for en wikibruger, der besøger en tilfældig by, lige at gå ind og se, om der er noget som der mangler billede af. Man kan også tilføje artikler, som kan bruge et bedre billede. Her er et eksempel for Roskilde baseret på, hvilke artikler der findes i kategorien Bygninger, konstruktioner og anlæg i Roskilde og underkategorier:

Ideen er at lignende lister kan oprettes for f.eks. landets 50 største byer, i første omgang, og siden også mindre byer. Man kunne også sagtens tilføje endnu ikke oprettede artikler, men som åbenlyst vil være notable, eller som der linkes til fra hovedartiklen. Eksempelvis:

Det er muligt, at det vil være for omfattende et arbejde at oprette og vedligeholde listen, men derfor vil jeg gerne høre, hvad I andre synes om ideen. Toxophilus (diskussion) 20. feb 2020, 13:59 (CET)

Jeg kan godt lig målet. Men jeg synes ikke om lister. Og vi har allerede {{Billedesavnes}} og venner til det formål. Men det kan forbedres, så der kan komme mere overskuelige oversigt i kategorier.
Mit forslag er at oprettet en skabeloner a.la. {{Coord wd/opdel i kategorier}}, som opdeler i underkategorier til Kategori:Billede savnes, hvor fx Kategori:Billede savnes i Danmark og Kategori:Billede savnes i Roskilde Kommune findes, som bruger land (P17) og beliggende i det administrative område (P131) i Wikidata til at bestemme hvad for en kategori en artikel kommer i. Den nye skabelonen indsættes i de billeder savnes-skabeloner og infoboks, som sætter kategorier for billeder savnes. Så har vi stadig en simpel system at vedligeholde og bruge. Fordelen med den metode, at når der er koordinater i artiklerne, så kan man få vist for et objekt findes, som mangler et billede.
Ulempe er af vi ikke få de artikler med, som mangler. Men vi kan registrere dem i Wikidata. --Steen Th (diskussion) 20. feb 2020, 15:38 (CET)
@Steenth: Jeg synes faktisk at din løsning er bedre end mit forslag. Grundideen var at gøre det mere overskueligt, hvilke billeder der "mangler" i hver by, og hvis det kan blive noget, som er nemmere at vedligeholde, så er det bare rigtig dejligt. Toxophilus (diskussion) 20. feb 2020, 18:57 (CET)
Fint. Jeg er lidt i tvivl om navngivning af kategorierne. Ellers har jeg lavet skabelonen {{Billedesavnes/opdel i kategorier}}, som skal sættes i de relevante skabeloner. --Steen Th (diskussion) 20. feb 2020, 19:18 (CET)
Jeg leget lidt med navn på kategorierne. Så et nyt bud: Kategori:Lokaliteter i Danmark hvor billeder savnes. --Steen Th (diskussion) 20. feb 2020, 21:50 (CET)
Selve navngivningen af kategorierne har jeg nok ikke de helt store holdninger til, så længe det er klart, hvad kategorien indeholder, og at man kan gå ind og se lister på kommunebasis (ideelt helt ned på byer). Når det så er sagt, så tror jeg, at Kategori:Lokaliteter i Danmark hvor billeder savnes vil fungere udmærket. Men jeg håber, at andre også vil give deres holdning til kende, så det ikke bare er os to, der bestemmer det hele :-) Mvh. Toxophilus (diskussion) 21. feb 2020, 07:41 (CET)

Status efter ændringer[rediger kildetekst]

@Toxophilus: Jeg har rulle ud til alle danske kommuner med undtagelse af 3 og de kommuner, som er oprettet kategorier på, er under Kategori:Lokaliteter i Danmark hvor billeder savnes, hvor 3 kommuner, som mangler er lagt i Kategori:Lokaliteter i Danmark - anden kommune hvor billeder savnes sammen med andre kodning af beliggende i det administrative område (P131) fx flere administrative områder. Jeg ved samme lejlighed oprettet Kategori:Billede savnes (samlet liste) for at kunne overskue hvad mangler af billeder generelt.

Jeg har observeret:

  • at {{Infoboks kirke}} sætter billede savnes også når et billede vises hentes fra wikidata. Det skal ordnes.. Og der kan være andre infobokse, som gør det samme. Det skal jeg have tjekket op på.
  • der er mange billede savnes på sogne...

Det jeg mangler:

Men nu er det igang.... Og det må gerne tages billeder ud i det danske land.... --Steen Th (diskussion) 23. feb 2020, 09:43 (CET)

@Steenth: Fantastisk arbejde! Det var lige præcis noget i den stil, som jeg havde forestillet mig. Det gør det meget nemmere, at gå ind og finde en oversigt over, hvad der måtte mange i et område. Jeg tænker, at den overordnede kategori også kan linkes til fra f.eks. Hjælp:Billeder? Tusind tak, Steenth, jeg er ovenud tilfreds! :-) Mvh. Toxophilus (diskussion) 23. feb 2020, 10:17 (CET)
@Toxophilus: Så jeg i bund. Jeg har været igennem alle skabeloner, som sætter en billede savnes kategori og jeg pt. kun 4 artikler, som ikke har Kategori:Billede savnes (samlet liste), da de sat i hånden og ikke med en skabelon... De 3 er i Kategori:Filmbillede savnes, som nok bør slettes helt.
Jeg fandt frem projektet Wikipedia:WikiProjekt Skyd Verden. Det er det projekt, som bør være omdrejningspunkt for arbejdet. Det kan gøres mere med at linke til projektet og den side skal bør også opdateres med linkes. Jeg overvejer også at skyde en ekstra kategori ind for lande-kategorier, så de har en fælles startpunkt. Så der kan gøre mere at få synliggjort mulighederne. --Steen Th (diskussion) 25. feb 2020, 11:23 (CET)
Ja der mangler jo masser af billeder til alle mulige slags emner, men jeg er enig i, at Wikipedia:WikiProjekt Skyd Verden må være det overordnede. Mvh. Toxophilus (diskussion) 25. feb 2020, 12:15 (CET)