Wikipedia:Landsbybrønden/For mange stednavne er belastet af sognenavne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

For mange stednavne er belastet af sogne[rediger kildetekst]

Som jeg har nævnt her er der et strukturelt problem, som tilsyneladende kan føres tilbage til at en sognegal person har villet klassificere alle danske stednavne efter deres sogne, og derfor opstår det sider som denne (hvor jeg har rettet stationen fra Friheden (Strandmarks Sogn) til at være en station i Hvidovre og i øvrigt sørget for at linket henviste til den artikel der faktisk eksisterede om Friheden Station). Jeg vil hævde at sogne ikke er en tidssvarende måde at opdele landet på, men vigtigere er det at ingen orienterer sig efter fx Standmarks Sogn, men naturligvis efter Hvidovre.

Pointen er: læg mærke til når sognene spærrer for mere hensigtsmæssige artikler som i tilfældet ovenfor. --Sangild 7. maj 2006 kl. 10:24 (CEST)

Sogn-fetichisten er Twidrobot, der har oprettet stednavnsflertydigheder og sogne efter en foruddefineret liste. Og ja, er der bedre navne for et stednavn end underinddeling efter sognet, skal det selvfølgelig bare bruges, men det kunne den stakkels robot jo ikke lige finde ud af i sin tid. --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 7. maj 2006 kl. 10:35 (CEST)
Kopieret fra Diskussion:Friheden Den umidelbare forvirring skyldes en fejl på omdirigeringssiden; Stormarks Sogn, og har ikke noget med Friheden station at gøre. Den er nu rettet; Der er nogle stykker af den slags, da sogneartiklerne blev oprettet med en bot men de fleste er efterhånden rettet. Ang. brugen af sognene som basisindeling er det blevet diskuteret grundigt i flere sammenhænge, (men desværre aldrig samlet). Den mest omfattende jeg lige kan komme i tanke om ligger her: Diskussion:Klovborg Sogn, men se også Lokalhistorie vh. -- Nico 7. maj 2006 kl. 10:57 (CEST)