Wikipedia:Landsbybrønden/Formatering af billeder

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Formatering af billeder[rediger kildetekst]

Hvordan håndtages det her egentlig med billederne in artiklerne? Ønskes der en variabel eller en fast formatering mht. størrelsen (dvs: størrelsen tages automatisk fra sektionen "Filer" i "mine indstillinger" eller angives manuelt med attributet "px")? Baggrunden er en lille meningsforskellighed med en anden Bruger... --carbenium 5. mar 2009, 11:34 (CET)

Der er vist forskellige opfattelser af den sag. Fast formatering er nemt, da den jo er slået til som standard. Desuden tager det ikke unødigt fokus fra artiklernes normalt primære indhold, teksten. Imidlertid er standardopløsningen på 180px nok lige lovlig lille og mange mindre rutinerede brugere er næppe bekendt med muligheden for at ændre egne indstillinger.
Det,der imidlertid komplicerer tingene, er, at en del billeder nødvendigvis må gengives på anden vis end standarden. Det kan være kort og diagrammer, der kræver en vis størrelse for at tekst og detaljer kan ses. Mens panoramabilleder er lave men meget brede og vil ende som utydeligt småtteri ved en gengivelse på 180px.
Personligt har jeg ikke noget imod en større opløsning, men det bør anvendes med omtanke. 180px er efter min mening i underkanten, men på den anden side skal artiklerne stadig have teksten som det primære (undtagen er selvfølgelig, hvis tekstens emne er billedet). --Dannebrog Spy 5. mar 2009, 12:44 (CET)
Hvis der ikke gør sig særlige forhold (som for eksempel dem nævnt af Dannebrog Spy herover), synes jeg at man som hovedregel skal bruge "thumbnail" uden en eksplicit størrelsesangivelse, og derved overlade det til den enkelte brugers indstillinger i hvilket størrelse billedet skal vises. Der er stor forskel på skærmstørrelse og andre forhold fra bruger til bruger, så det er smartest så vidt muligt at lade brugerne selv vælge. Byrial 5. mar 2009, 12:51 (CET)

Jeg forsøger at optimere billedestørrelse til de to skærmstørrelser jeg bruger, da jeg mener at en del af oplevelsen ved at læse en artikel er at tekst og billeder grafisk er tilpasset til hinanden. Det er muligt at der er enkelte brugere som vil få en dårligere oplevelse ved dette, men da jeg bruger nogenlunde standardskærmstørrelser mener jeg at jeg på den måde giver 90 % af brugerne en større oplevelse ved at læse artiklen, end hvis jeg bare havde sat billedstørrelse til standard. --Santac 5. mar 2009, 15:01 (CET)

Hmmm, som jeg ser, er i altså ikke enige om emet... Baggrunden for mit spørgsmål er et revert af min fjernelse af faste billedestørrelser. (Den samme bruger har også indført faste størrelser her og her.) Jeg anser denne praksis ikke som fin, og har anbragt nogle gode argumenter på brugerens diskussionsside, men fik intet svar. --Carbenium 15. mar 2009, 14:19 (CET)