Wikipedia:Landsbybrønden/Forslag om at rette kategorier om 2. verdenskrig

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Forslag om at rette kategorier om 2. verdenskrig[redigér wikikode]

Jeg håber, at dette er et uproblematisk forslag:

I Kategori:2. verdenskrig er der lidt uens navngivning, og flere af navnene lyder i mine øre "unaturligt". Fx mener jeg ikke, at man kan sige "2. verdenskrig skibe" eller "2. verdenskrig personligheder". I disse tilfælde vil det være mere naturligt at sige "Skibe fra 2. verdenskrig" og "Personligheder fra 2. verdenskrig". Jeg vil dog skylde mig at tilføje mht. ordet "personligheder", at så synes jeg, at ordet virker uhensigtsmæssigt, da personlighed handler om "et begreb, der dækker alle former for adfærd hos et individ". Jeg mener ikke, at det handler om adfærd men om personer og foretrækker derfor ordet person.

Jeg foreslår derfor at der i denne kategori rettes til:

Osv. efter syntaksens "X fra 2. verdenskrig".

Underkategorierne til artiklerne om "personer" foreslås rettet: Kategori:Amerikanske personligheder i 2. verdenskrig til Kategori:Amerikanske personer fra 2. verdenskrig eller Kategori:Amerikanere fra 2. verdenskrig Osv. Efter syntaksen "Y’ere fra 2. verdenskrig" eller "Y’ske personer fra 2. verdenskrig" (evt. "kendt fra").

Er der nogen, der har noget imod det, eller kan alle støtte? --MGA73 21. okt 2008, 20:40 (CEST)

Jeg kan absolut støtte forslaget. Jeg er dog ikke så edb-kyndig at jeg kan se hvordan det kan lade sig gøre at ændre kategorierne i de for nuværende skrevne artikler ?
--Ultraman 21. okt 2008, 21:25 (CEST)
Jeg oprettede selv kategorien '2. verdenskrig fly' i forgårs og kaldte den dette fordi der var en kategori kaldet '2. verdenskrig skibe'. 'Fly fra 2. verdenskrig' lyder IMHO bedre. Med hensyn til personer synes jeg at 'Kategori:Tyskere i 2. verdenskrig' eller 'Kategori:Amerikanere i 2. verdenskrig' lyder bedre. --Med venlig hilsen Necessary Evil 21. okt 2008, 22:20 (CEST)
Svar til Ultraman. Det er let nok. Det kan rettes som enhver anden tekst - i bunden af artiklerne står der fx [[Kategori:2. verdenskrig fly]]. Det retter man bare til det man nu synes. Men det kan gøres endnu lettere ved hjælp af en bot, så hvis der skal flyttes mere end nogle få stykker, så skal du bare spørge om bot-assistance på Wikipedia:Botformidlingen eller fx på min diskussionsside. --MGA73 21. okt 2008, 22:26 (CEST)
Synes klart de skal ændres. 2. verdenskrig fly er vel også særskrivning. Hvis det skal hedde noget i den retning, må det være 2. verdenskrig-fly, men der er den "nye" løsning så meget mere indlysende, at det må være den, det ender med. Bot-igang --Sabbe 22. okt 2008, 19:29 (CEST)
Enig med Sabbe. Bot-bot. --Sir48 (Thyge) 22. okt 2008, 19:57 (CEST)
Fixer "tingene". Er der enighed om syntaksen vedr. personerne? --MGA73 22. okt 2008, 20:21 (CEST)
"Y’ere i 2. verdenskrig" IMHO --Med venlig hilsen Necessary Evil 22. okt 2008, 20:46 (CEST)

Så skulle flytningen gerne være tilendebragt. --MGA73 22. okt 2008, 23:45 (CEST)