Wikipedia:Landsbybrønden/Henvisning til svensk artikel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Henvisning til svensk artikel[redigér wikikode]

I artiklen Danske cirkus og cirkusfamilier i Danmark har jeg forsøgt at indsætte en henvisning til en uddybende artikel på svensk-sproget Wikipedia om en cirkusslægten Gautier, der bosætter sig i Sverige og blive stærkt integreret i svenske cirkus. I selve afsnittet skriver jeg:
(Uddybende artikel om Gautier i Wikipedia på svensk, se nederst under eksterne henvisninger.)
og nederst under afsnit "Henvisninger på andre sprog:"
Uddybende artikel om Gautier i Wikipedia på svensk: Gautier (cirkusdynastin)
Versionen er her. Der er ingen dansk uddybende artikel om slægten, men den kan være interessant for læsere, der har interesse i cirkushistorie og cirkus-slægter. Af stilmanualen under "Eksterne henvisninger" fremgår det, at man kan linke til eksterne artikler:
"Henvisninger (links) til andre steder på internettet bør så vidt muligt angives med et afsnit nederst i artiklen, så det er klart for læseren hvornår et link leder vedkommende væk fra Wikipedia."
Af den uddybende artikel Hjælp:Henvisninger til andre sprog fremgår det, at man godt ken henvise til wiki-artikler på andre sprog. En anonym wikipedianer, Speciel:Bidrag/80.62.117.73, sletter imidlertid vedvarende mit forsøg på henvisning med bemærkningen Sletter direkte link til svensk Wikipedia. Skriv artikel på dansk. Er der anden konsensus angående henvisning til en artikel på et andet sprog, end der fremgår af Stilmanualen? --Per Meistrup (diskussion) 30. jul 2020, 20:38 (CEST)

Stilmanualens omtale af eksterne henvisninger handler primært om links til fremmede hjemmesider, der ikke har noget med Wikipedia at gøre. Hjælp:Henvisninger til andre sprog handler om, hvordan man henviser til sider på andre sprogudgaver af Wikipedia, for eksempel hvordan danske artikler forbindes med tilsvarende artikler på andre sprog. Men som det fremgår af sidstnævnte, bør man ikke henvise til bestemte artikler på andre af Wikipedias sprog, hverken i teksten eller under eksterne henvisninger. Når folk er på dansk Wikipedia, må de trods alt kunne forvente, at links i artiklerne fører til andre danske artikler. Desuden bliver det nemt noget rod, hvis folk begynder at henvise til fjernere sprog, som færre kan. --Dannebrog Spy (diskussion) 30. jul 2020, 20:58 (CEST)
Jeg undrede mig i dag over denne redigering. Hvorfor har vi skabelonerne Skabelon:Illsup og Skabelon:Ill? --Madglad (diskussion) 30. jul 2020, 21:42 (CEST)