Wikipedia:Landsbybrønden/Hjælp ønskes til strategi for fejlfinding af sammenklappelige nyhedsbreve

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hjælp ønskes til strategi for fejlfinding af sammenklappelige nyhedsbreve[rediger kildetekst]

Der er brug for ideer til at løse et underligt fænomen der dog kun optræder på nogle brugeres sider og endda ser ud til at forsvinde selv dér i redigeringstilstand. Det er derfor vanskeligt at se hvordan man kan løse et sådant problem med forhåndsvisning. Alt dette er grunden til at gode ideer efterlyses.
Man kan se fænomenet fuldt udfoldet på denne side Brugerdiskussion:Santac (der får denne melding This document was successfully checked as XHTML 1.0 Transitional! fra http://validator.w3.org), og diskussionen om eventuelt at lægge nyhedsbreve ind i en NavFrame med vis/skjul-mekanisme kan ses her Wikipedia-diskussion:AA-TaskForce/Nyhedsbrev#Expand/collapse og dette underlige fænomen især i underafsnittet Resumé. — Jeg håber der sidder en og anden med en god idé. -- Mvh PHansen 27. nov 2008, 14:41 (CET)

Jeg tror, at jeg fik ram på problemet (hvis det var det problem, du hentydede til). Se rettelsen af nyhedsbrev nr. 7. Foruden nogle formelle rettelser (<br> og <br/> til <br /> samt indsættelse af NavEnd til lukning af det sammenklappelige) lå problemet i en width:100%. Det er min erfaring, at 100% altid giver problemer i wiki-tabeller - af og til også, når man f.eks. definerer to spalter med width:65% og width:35%. Hvis dette er løsningen, kan de øvrige nyhedsbreve bare rettes tilsvarende.
PS! Det er iøvrigt muligt, at virkningen først kan ses efter at have tilføjet ?action=purge til sidens url. --Sir48 (Thyge) 27. nov 2008, 16:17 (CET)
Min diskussionsside er ihvertfald fin nu (også nyhedsbrev 2-6 som ikke er rettet). Måske er der sket en serveropdatering eller noget? --Santac 27. nov 2008, 16:24 (CET)
Husk at alle sider caches for at spare serveren for belastning. Derfor træder ændringer i bl.a. skabeloner (og sider der bruges ligesom skabeloner) ikke altid igennem med det samme. Det kan nogle gange løses ved at følge Sir48s råd ovenfor. --Broadbeer, Thomas 27. nov 2008, 16:36 (CET)
Santac: Hos mig er nyhedsbrevene 3-6 på din diskussionsside stadig forkerte. Men det lader til, at jeg bare kan rette dem på samme måde. --Sir48 (Thyge) 27. nov 2008, 17:22 (CET)

Jeg tror foreløbig på Sir48's tilføjelse <div class="NavEnd">&nbsp;</div>, så det skal rettes igennem. De to forskellige reaktioner hos Santac og Sir48 skyldes nok at brev nr 7 hos Sir48 ligger adskilt fra de øvrige. Men fænomenet er stadig underligt: at en rettelse i det nederste brev hos Santac har virkning "bagud" på de øvrige, og at mange sider slet ikke er påvirket. Men uanset, jeg takker for det indkomne. Det kunne se ud til at det bedste er "at lukke hullet fra bunden": altså at begynde med brev nr 6? -- Mvh PHansen 27. nov 2008, 17:43 (CET)

Var det ikke lettere bare at lægge nyhedsbrevene på en side, og så oprette links til brevene i stedet for? :-) (Skrev MGA73 (diskussion • bidrag) 27. nov 2008, 19:50. Husk at signere dine indlæg.)

Nyhedsbrevene er nu rettet som Sir48 foreslog her ovenfor. Hvis nogen fortsat ser ikke-vedkommende tekst i nyhedsbreve, kan det meldes her eller måske bedre på Wikipedia-diskussion:AA-TaskForce/Nyhedsbrev#Expand/collapse. Jeg takker for hjælpen. -- Mvh PHansen 27. nov 2008, 22:56 (CET)