Wikipedia:Landsbybrønden/Hjælp pressemeddelelsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hjælp pressemeddelelsen[rediger kildetekst]

Vi når meget snart 50.000 artikler - et kvalificeret tip regner med indenfor nogle dage, og går det som det plejer så slår vi rekorder i antal nye artikler når vi nærmer os det runde tal. Pressemeddelelsen er IKKE klar - der er brug for hjælp. Vi kan selvfølgelig vælge ikke at udsende en meddelelse, men jeg synes det er så stor en bedrift, at det skal markeres. Hvad synes I?

Mvh-- Malene Thyssen 24. sep 2006 kl. 11:28 (CEST)

Det er helt klart en stor ting, at Wikipedia har nået 50.000 artikler, og jeg synes helt klart, at der skal være en pressemeddelelse. Det vil gavne Wikipedia, og som det er blevet skrevet et andet sted på siden, ville det ikke gøre noget med et nyhedsindslag i fjerneren ;). Jeg hjælper selvfølgelig, hvis jeg kan bidrage med noget til den. --Christian (apoltix) 24. sep 2006 kl. 11:42 (CEST)
Alletiders Christian - jeg har lavet en spæd start her: Wikipedia:Presse kladde. Mvh Malene Thyssen 24. sep 2006 kl. 11:49 (CEST)
50.000 artikler er da en milepæl, der nok fortjener en markering. Kladden er udemærket, men kunne måske nok trænge til et pift med en aktuel historie eller lignende (forslag ?). Jeg kunne også godt tænke mig at der bliver nævnt lidt om hvor omfattende brugen af Wikipedia er; så vidt jeg lige har kunnet regne ud fra WikiCarts ligger vi og svinger mellem 140 og 170.000 sidevisninger om dagen (hvis jeg eller forstår og regner på den rigtige måde ?). (ups redigeringskonflikt) -- Nico 24. sep 2006 kl. 12:02 (CEST)
Jeg vil gerne komme med en enkelt advarsel: Problemet med udviklingen af pressemeddelelser i wiki-regi synes at være, at alle har noget at tilføje om deres ynglingshobby, hvorved teksten pludselig svulmer op til en størrelse som er mere skadelig end nyttig. Bemærk at en pressemedelelse ikke er en wikipedia-artikel, som skal være så omfattende som mulig. Funktionen af en pressemedelelse er at give lyd fra sig, så en given journalist kan vælge at undersøge emner yderligere og skrive en artikel/lave en rapportage. Ingen journalister gider læse lange pressemedelelser. De bruger dem kun til at beslutte sig om, der skal gås videre med emnet. --Anjoe (Anders) 24. sep 2006 kl. 14:37 (CEST)
Enig med Anjoe - men synes pressemeddelelsen som den er nu virker for stikordsagtig, der mangler som Nico skriver et pift og en ordentlig sammenskrivning. Sidevisningerne er interessant og skal efter min mening også med, omend måske kun i en sidebemærkning. Måske kan vi lave en lækker grafik over fremgangen - f.eks. en graf over stigningen i antal brugere + antal sidevisninger. Wegge kan du fodre med tal til den slags?
Jeg vil også foreslå en mere personlig tilgang til denne pressemeddelelse - hvor vi tager udgangspunkt i os der bruger WP. Måske kan man luge og frisere pressemeddelelsen over i sådan et tema? Mvh Malene Thyssen 24. sep 2006 kl. 14:53 (CEST)
Den svenske 100K pressemeddelelse er vist et eksempel på en stor (og bombastisk?) pressemeddelelse. Så kan vi jo vælge om den slags er godt eller skidt. --Lhademmor 25. sep 2006 kl. 13:27 (CEST)