Wikipedia:Landsbybrønden/Hjælp til med indtaling af danske ord via Lingua Libre

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Hjælp til med indtaling af danske ord via Lingua Libre[redigér wikikode]

Hej :)

Vi savner i øjeblikket udtale på næsten alle danske ord i Wikidatas leksemprojekt. Denne liste med 7000+ lemmaer er klar til at blive talt ind. Med hjælp af https://lingualibre.org/ tar det kun en aften eller 2 om i er et par frivillige som hjælpes ad. Vi behøver kun hjælp med indtalen, resten klarer vi med automatisering.

Det eneste du behøver er at kunde tale dansk, være villig til at lære dig den relativt simple brugergrænseflade på Lingua Libre og kunne klippe klistre i en ordliste. Jeg tror de fleste af jer herinde let skulle kunne deltage om I har lyst. Når vi er færdige med denne liste kan jeg trække flere ord ud om I vil.

Mvh so9q, frivillig på Wikidata

Ping @Fnielsen: som har lagt mange af disse ind--So9q (diskussion) 13. jan 2021, 22:19 (CET)[svar]

Svar til Brugerdiskussion:So9q#Spørgsmål_til_indtale_af_ord
Det fungerer således at du:
1) logger ind i lingua libre og indtaster i din profil hvor du er fra/sprog
2) henter dele af hele listen ud med limit og offset (bemærk at jeg har ændret sådan at du kun får ordene for at gøre det lettere for dig at klippe-klistre) og trykker download og vælger noget format du gider ha fx TSV som du kan åbne i et hvilket som helst tekstprogram.
3) smider alle de ordene ind i en liste i Lingua Libre (se https://www.youtube.com/watch?v=wwTQiFf7G-Q som dog er på svensk men burde gå at følge)
4) begynder at tale ind
5) fjerner dem som ikke blev gode
6) uploader resten til Commons
7) fortsætter fra 2 med nyt offset = 50 fx. osv.
Jeg foreslår at du koordinerer med andre via bybrønnen så I kan samarbejde. Har du kendskab til danske dialekter vil vi meget gerne have det indtalt også for de er ved at helt forsvinde.
Om du vælger licens CC0 kommer dit bidrag at bruges til bedre ML og NLP fx via https://commonvoice.mozilla.org/ projektet.--So9q (diskussion) 15. jan 2021, 12:35 (CET)[svar]
@So9q: Jeg taler sønderjysk, men det kan ikke vælges i listen. Hvordan gør jeg så?--Hjart (diskussion) 15. jan 2021, 22:20 (CET)[svar]
Herligt! Hvilken liste? Jeg antager at du mener i Lingua Libre. Jeg har oprigtigt talt ingen anelse for jeg har ikke selv testet systemet endnu, men @Salgo60: fik netop gotlandsk ind i systemet, så han kan måske svare og hjælpe?--So9q (diskussion) 16. jan 2021, 07:36 (CET)[svar]
@So9q og Hjart: I did a tweet see T271639#6742534 and then they fixed it. You can also ask an administrator on Lingua Libre see help page "Add a new language"
  • Gutnish the dialect/language we added
- Salgo60 (diskussion) 16. jan 2021, 08:17 (CET)[svar]