Wikipedia:Landsbybrønden/Infoboks Wikidata Person

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Infoboks Wikidata Person[redigér wikikode]

Kan vi ikke stoppe med at smide {{Infoboks Wikidata person}} på massere af artikler, når langt størstedelen af dem der får infoboksen, burde have en infoboks der passede til deres profession/hvad de er notable for? mvh Tøndemageren (diskussion) 28. mar 2017, 08:35 (CEST)

Alle må redigere Wikipedia, så hvorfor ændrer du dem så ikke til den rette infoboks, hvis du syns der findes bedre?
Jeg er med på at man kan være mere specifik, men {{Infoboks Wikidata person}} har de fleste parametre der overensstemmer med infobokse der er mere specifikke.  •   Rodejong   💬 ✉️ 28. mar 2017, 11:06 (CEST)
Og ved at bruge {{Infoboks Wikidata person}} med parameter, så er der mulighed for andre at skrive og den giver billede, underskrifter, og meget mere i infoboksen til en del artikler som trænger til noget kærlighed --Zoizit (diskussion) 28. mar 2017, 11:12 (CEST)
PS: og det ville da også være letter hvis vi kunne skære infoboksene ned så der kun var en håndfuld eller to, frem for en til hver ---Zoizit (diskussion) 28. mar 2017, 11:14 (CEST)

[redigeringskonflikt

Hvor siger jeg at alle ikke må redigere? Grunden til jeg spørger, er netop for at undgå dobbeltarbejde. Når du i forvejen er klar over at du kunne indsætte andre, undrer jeg mig over at du ikke gør det fra starten? mvh Tøndemageren (diskussion) 28. mar 2017, 11:17 (CEST)
Du skal ikke lægge andre meninger i min mund. Jeg har ikke sagt at "alle ikke må redigere". Jeg henviser til Wikipedias ånd at du har lov til at ændre dem hvis du har lyst.
Jeg bruger skam også andre infobokse, men jeg synes selv at {{Infoboks Wikidata person}} henter flere oplysninger end de mere specifikke.  •   Rodejong   💬 ✉️ 28. mar 2017, 11:23 (CEST)

redigeringskonflikt

Jeg bruger skam også andre infobokse, men jeg synes selv at {{Infoboks Wikidata person}} henter flere oplysninger end de mere specifikke.  •   Rodejong   💬 ✉️ 28. mar 2017, 11:23 (CEST)

− redigeringskonflikt

Det er nok mig der bl.a. hentydes til. Jeg finder infoboksen meget brugervenlig. Parameter kan vel også senere tilføjes parameter med bot om nødvendig. Ved min brug af infoboksen tjekker jeg om der er wikidata der mangler og tilføjer så dem der mangler. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 28. mar 2017, 11:25 (CEST)

[redigeringskonflikt

Fordi {{Infoboks Wikidata person}} sådan set er en infoboks som dækker flere infobokse i en, altså den henter det samme som for eksempel infoboks forfatter, og det gør det jo letter i det lange løb, hvis der kun er en håndfuld infobokse der skal bruges Face-smile.svg --Zoizit (diskussion) 28. mar 2017, 11:27 (CEST)

[redigeringskonflikt

Meget muligt du synes det, men hold dig nu til de rigtige først og fremmest, frem for at smide en eller anden generel skabelon på. Vær specifikt - det forbedrer kvaliteten. Yderligere gør det det svære for nye brugere at bruge infoboksen, hvis den ikke rammer det den skal (apropos Zoizits bekymringer andetsteds) - så vær venligst specifikt, det hjælper alle andre end dig selv.
Det ville da også være dejligt med kun én infoboks - men for det første er det ikke tilfældet lige nu (på nogle wiki'er så vidt jeg er orienteret), og for det andet vil der være ekstremt mange parametre i sådan en infoboks, så tvivler på et er lige på tapetet.
Og så undskyld for fejlcitering - jeg læste forkert. mvh Tøndemageren (diskussion) 28. mar 2017, 11:32 (CEST)
Prøv at sammenligne infobokse her Jean-François Raffaëlli --Villy Fink Isaksen (diskussion) 28. mar 2017, 11:43 (CEST)
Jeg ser 2 problemer med bruger af {{Infoboks Wikidata person}}: 1) Den medtager ofte oplysninger som er irrevante, da hvad der er relevant afhænger af hvad den biograferede person er kendt for. 2) Den medtager ikke oplysninger som relevante for bestemte typer personer. For eksempel er den brugt for folketingsmedlemmer og ministre, men kan ikke angive deres politiske poster som {{Infoboks leder}} kan.
Et mål vi kan arbejde på, er at lave en generel personinfoboks til fælles grundoplysninger som navn, fødsel og død, hvori der så kan indsættes en eller flere fagspecifikke blokke med relevante oplysninger for f.eks. fodbolsspillere, vidensskabfolk, skuespillere, forfattere, politikere, forretningsfolk osv. Men det er ikke noget som vi har nu. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 28. mar 2017, 11:44 (CEST)
Min test viser at "Infoboks Wikidata person" med tager hvem han var elev af (det er væsentlig) men det gør den anden ikke der er andre små forskelle. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 28. mar 2017, 11:51 (CEST)
  • Symbol comment vote.svg Kommentar Egentlig kan jeg godt finde mig i Kartebolles foreslag til at have en general skabelon om en persons oplysninger og derunder et mere specifikt et for dens virke som kan indlejres i selve infoboksen. Det burde være muligt at skabe sådan et. Det vil jeg tænke over hvordan vi kan gøre det.  •   Rodejong   💬 ✉️ 28. mar 2017, 12:12 (CEST)
Det må du meget gerne Rodejong. Lav gerne et udkast i en sandkasse først, og henvis til den her inden implementering, hvis det lykkes dig :) mvh Tøndemageren (diskussion) 28. mar 2017, 12:15 (CEST)
Det lyder som en rigtig god idé, det vil gøre det lettere for en nybegynder som mig, at finde rundt i den jungle jeg syntes info-boksene er. Der er et voldsomt antal info-bokse at vælge mellem. --Kjeldjoh (diskussion) 29. mar 2017, 09:30 (CEST)
Næsten enig med Tøndemageren: Lav gerne et udkast i en sandkasse først, og henvis til den her inden implementering, hvis det lykkes dig der er konsensus om det. --Madglad (diskussion) 29. mar 2017, 10:58 (CEST)