Wikipedia:Landsbybrønden/Infoboks til personer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Infoboks til personer[rediger kildetekst]

Der findes forskellige infobokse til personer feks. "kunstner", "musiker", "leder" og den mere neutrale "person". Derfor et par spørgsmål:

  1. Kan de ikke slås sammen til en infoboks?
  2. Hvis nej: Hvornår skal man bruge disse forskellige infoboks? (Der findes folk der kan falder i flere bokse.) Og hvor er en "musiker" mere en musiker end "person" eller "kunstner". --Villy Fink Isaksen (diskussion) 18. dec 2017, 17:36 (CET)
  1. Nej, eller jo, men så ville en forfærdelig stor mængde funktionalitet skulle inkorporeres, hvoraf en stor del ville være irrelevant for dem der blot skulle bruge de basale parametre. Af disse kan f.eks. nævnes embedsperioder i {{Infoboks leder}} eller pladeselskab i {{Infoboks musiker}}.
  2. Her kan jeg kun sige "godt spørgsmål". I 95% af tilfælde vil det være åbenlyst, men du har helt ret i at der er tidspunkter hvor det er uklart eller at flere forskellige passer på personen. En løsning kunne være at to infobokse sat efter hinanden "smelter sammen", men det er nok svært at formå. Når du specifikt taler om musikere er der sommetider en differentering mellem den musikalske "act" og selve personen bag. F.eks. består Owl City kun af en person Adam Young, men de har to forskellige artikler (dog udgiver Young også musik under sit eget navn, så eksemplet er lidt dårligt). Jeg har set enkelte tilfælde rundt omkring i Wikisfæren hvor man bogstaveligt talt sætter to infobokse efter hinanden, men jeg ved ikke hvorvidt folk ville synes om sådan en løsning.
-- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 18. dec 2017, 18:00 (CET)
Naturligvis bør der kun være en infoboks pr. artikel. Så vidt, jeg kan se, er de "gamle" infobokse byggede over samme skabelon men tilpassede efter emne. Desuden savner de "automatisk" informationshentning, hvilket vel kan ordnes. Personligt synes jeg, at de er pænere og mere overskuelige med deres opdelende "bjælker" end de nye, hvor det hele "flyder sammen" for mig. Rmir2 (diskussion) 18. dec 2017, 18:19 (CET)
Indlægget er foranlediget af egne fejl med infobokse, hvor forkerte er indsat, samt denne her maler og organist Christopher Foltmar, se Diskussion:Christopher Foltmar. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 18. dec 2017, 19:28 (CET)
{{Infoboks Wikidata person}} kan som udgangspunkt bruges til alle artikler og fungerer som en generel personinfoboks til alle personer. Hvis der er mulighed, bør man ellers bruge nogen af de mere specielle infobokse (mange af dem er oplistet her), da de har en række særlige parametre, der kan være mere relevante for personerne. Nogle kan med fordel slås sammen, mens andre af forskellige årsager ikke bør som InsaneHacker bl.a. også nævner. Jeg er i øjeblikket ved at sammenlægge netop {{Infoboks kunstner}} og {{Infoboks seriemorder}} med {{Infoboks Wikidata person}}, da forskellen mellem dem er et par enkelte parametre.
Det er desuden muligt at sætte to infobokse sammen i en artikel med hjælp af 'module', 'child' og 'embed'-parametrene. Dette kræver dog at begge infobokse er kompatible, men det benyttes allerede på nogen steder:
--Gorbi (diskussion) 18. dec 2017, 19:30 (CET)
Et andet eksempel er Karl Bjarnhof der både er forfatter, journalist, cellist og kirkeorganist. Herer tre mindst mulige valg. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 18. dec 2017, 19:33 (CET)