Wikipedia:Landsbybrønden/Infobokse farver og størrelser

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Infobokse farver og størrelser[rediger kildetekst]

Til Wikipedia i Danmark.

Dette jeg skriver nu, er en helt objektiv oplevelse af at søge oplysninger her, og det jeg har selv har oplevet med at oprette.

Hvorfor er de infobokse så forskellige i både bredde, farver og tillægstekster? Min kæreste er af tysk afstamning, og bruger derfor Tyskland wikipedia meget. Hun elsker Tony Martin, og i DK er han skærende gul, England blå, og i Tyskland er infoboksen i en dejlig neutral grå farve.

- og den neutrale farve findes også i Danmark. Se Brøndby IF, Brøndby Stadion, Rundetårn, Noma, Hotel d’Angleterre, Lars Seier Christensen og Roskilde Domkirke, og der er garanteret mange flere? - LEGO er heller ikke ikke kønt med blåt. - Hvorfor skal Museum Silkeborg have luft mellem billede og ramme, så billedet bliver mindre end billedtekst. - og hvorfor skal den Infoboks samlet være bredere end dem ovenover? Er det en tilfældighed at 250px bredde er standard de fleste steder, og passer til nærmeste alle mobile enheder?

Hvorfor er der 2 infobokse om personer? Infoboks Wikidata Person kan man ikke ændre på Wikipedia fordi den ofte er tom som {{ }} uden andet, og man henvises til andet sted?

Det eneste kæresten og mig spørger jer om. Hvorfor er alt ikke i 250px og i samme neutrale farver som Rundetårn. Det ville pynte. I ønskes en fortsat god weekend.(Skrev Madøre (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Nogen af farveforskellene er med vilje. F.eks. har infobokse for politiske partier typisk deres partifarve, så vidt jeg husker har musikerinfobokse farve alt efter hvilken slags de er (enkeltperson, band, etc.), andre irregulære infobokse er et biprodukt af at der ikke er en standardiseret basis for infobokse. Mvh. InsaneHacker 🕊️ (💬) 4. mar 2017, 21:34 (CET)

Tak for svaret. De farve-koder giver kun mening for den som lavede dem, eller gider at finde ud af hvorfor Michael Falch er gul, og Malurt (band) er blevet farvet blå. Den havde jeg ikke set, og det overtrumfer næste de andre. Madøre (diskussion) 4. mar 2017, 21:47 (CET)

Angående spørgsmålet om Skabelon:Infoboks person og Skabelon:Infoboks Wikidata Person, så er det resultatet af en større diskussion og uenighed mellem forskellige brugere. Den praktiske forskel er at Skabelon:Infoboks person redigeres på normal vis, mens Skabelon:Infoboks Wikidata Person er indrettet til at hente oplysninger fra databasen Wikidata. Wikidata bruges blandt andet til oplysninger til brug for infobokse på tværs af sprogene. På den måde kan man nøjes med at indsætte og rette oplysninger på Wikidata, hvorefter det bliver indsat automatisk i infobokse på de forskellige sprog. I nogle tilfælde kan man dog godt selv indsætte oplysninger i infoboksen i artiklen, der så bliver vist i stedet for dem fra Wikidata.
Og nej, det burde absolut ikke være nødvendigt med to infobokse til samme formål. Men der har været problemer med at få tingene til at virke som de skulle. Desuden er der uenighed om hvilke oplysninger, der overhoved skal være med. I nogle tilfælde bliver der desuden hentet for mange oplysninger, for eksempel hvis en person har fået usædvanligt mange priser. De ting skal lige afklares først. --Dannebrog Spy (diskussion) 4. mar 2017, 21:55 (CET)
Jeg kender godt Wkkidata. Har lært det via kopi fra restauranter, og indsat 'findsmiley' flere steder. Men jeg får ingen svar. Hvorfor er 'noget ikke afklaret endnu' og vi så møder tomme bokse med {{ }}. Min kæreste redigere i Tysklands wikipedia med stor glæde og jeg prøver på Danmarks. Men jeg og flere har udfordringer, fordi Danmarks wikipedia ikke er afklaret, og alligevel i fuld drift? Kan i ikke få det ordnet så? :-) Madøre (diskussion) 4. mar 2017, 22:13 (CET)
Min kæreste fortæller mig at det var de sidste ord fra mig her, så hende lytter jeg på. :-) Madøre (diskussion) 4. mar 2017, 22:27 (CET)
hvis der kun står for eksempel {{Infoboks film}} så er det fordi den henter oplysninger fra wikidata, du kan altid finde de forskellige infobokse i Kategori:Infoboksskabeloner og du er selvfølgelig velkommen til at tage en kopi af infoboksen og udfylde den ---Zoizit (diskussion) 4. mar 2017, 22:35 (CET)
Du skriver til mig som om jeg er komplet dum! Hvis man sidder bag en rigtig good old skærm og et lignende tastatur, og har en masse tid til wikipedia og en hel aften og måske et liv på Danmrks wikipedia, så ville svaret være brugeligt, men det er det ikke her i livet hos os, og 97% af alle andre. ( og nu får jeg tæv af kæresten igen ). Madøre (diskussion) 4. mar 2017, 22:47 (CET)
@Madøre. Er du klar over at alt arbejde udført på dansk wikipedia er frivillig? Mange af os har et liv her fordi vi gerne vil være med til et projekts til alles gratis gode. Det medføre så at ting kun bliver færdig når der er tid til det og ikke når andre synes det bør være færdigt, men på sigt er værdien uvurderlig og din indsats er lige så vigtig som alle andre uanset størrelse. Bliv endelig ved og have en smule tålmodighed. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 4. mar 2017, 23:03 (CET)

[redigeringskonflikt

Rolig nu. Det er altså ikke så svært at redigere på Wikidata, som nogle gerne vil gøre det til. Men ja, det bør da også være muligt at redigere infobokse på selve Wikipedia. En simpel kode som {{Infoboks film}} er ikke særlig hjælpsom. Sø bør man hellere hele infoboksen, så folk kan indsætte oplysninger efter behov. Eventuelt kan man også indsætte en bemærkning om, at hvis et givent felt ikke udfyldes, så hentes oplysningen fra Wikidata, hvis den findes der.
Hvorfor der ikke er afklaret noget om de to infobokse for personer? Diskussionen gik vist mere eller mindre stå, og desuden har andre diskussioner taget opmærksomheden i mellemtiden. Men ja, det ville da være rart, hvis det blev afklaret, så vi andre kan komme til at bruge det. --Dannebrog Spy (diskussion) 4. mar 2017, 23:05 (CET)
Kan I ikke bare starte med det simple og mest fornuftige, og det øverste nævnte? (Indhold kan i selv klare. Bare udseende passer)
• * Skal Infobokse udelukkende være en henvisning til kategorier og Wikidata som henvist ovenfor, eller må jeg også få muligheden for at se linjerne for indsættelse af ting og sager
• Skal alle Infoboks have en bredde af 250 px som i eksemplarer øverste, eller skal nogle være 300, 350 eller hvad skaberen ønsker? Fælles standard?
• Farverne med den neutrale grå passer til alt, i stedet for at der skal være interne farvekoder om du spiller guitar, synger i kor eller spiller badminton. Det giver ingen mening. Hilsen Madøre (diskussion) 4. mar 2017, 23:20 (CET)
Jeg er enig med Madøre i, at vi ikke har behov for forskellige farver til det hele. Som udgangspunkt bør infoboksene efter min mening være så neutral i farven som muligt. Men hvis der er ønske om dette generelt, må vi rette til i takt med at vi kommer forbi det. mvh Tøndemageren (diskussion) 4. mar 2017, 23:38 (CET)

Kan man diskutere dette emne andre steder, hvor unødig indblanding undgåes. Simpelthen utroligt hvad folk bilder sig ind. :-( I er simpelthen ikke en værdig samlet forsamling. Kæresten griner og jeg er skuffet. Tyskland er bare sagen.:-( (Skrev Madøre (diskussion • bidrag) 4. mar 2017, 23:55. Husk at signere dine indlæg.)

Madøre: Gider du godt lige slappe lidt af? Der er ingen grund til at råbe i diskussioner med store overskrifter, sådan som du lige gjorde. Savfisk var i sin fulde ret til at ændre det til almindelig tekst.
Til spørgsmålene: For min skyld må der godt blive ryddet op i brug af farverne. Det forekommer i øvrigt også ved en del navigationsbokse, selvom det egentlig ikke er nødvendigt. Standardbredde kunne måske også være praktisk, men der skal lige tages højde for, at Wikipedia skal kunne læses på mange forskellige skærme. Det der ser fint ud på en smartphone ser ikke nødvendigvis godt ud på en stor computerskærm og omvendt. Brug af Wikidata i infoboksene er en lidt mere omfattende diskussion, der bør tages for sig. --Dannebrog Spy (diskussion) 4. mar 2017, 23:56 (CET)
Til Wikipedia i Danmark. Vi beklager dybeste vores indblanding, og tager til rette for dem som frarådede os sagen. Selvfølgelig skal ingen blande sig i, eller stille spørgsmål til hvor i som nærmeste den eneste Wikipedia, gør som i gør. Vores teorier vil vi ikke nævne, for så får vi jo bare flere tæsk, fordi man råber? Her blev sat en overskrift på, så nedenstående spørgsmål kunne fremhæves, da disse var pointen. Men hvis I ser andre pointer og ovenikøbet beskriver det, så skrider vi med det samme. Vi snakker slet slet ikke på samme indforstået sprog eller (niveau). Farvel og tak, og slap forsat af som i gør. Resultatet er jo offentligt tilgængeligt Til grin Danmark. 😂 5. mar 2017, 00:07 (CET)~ (Skrev Madøre (diskussion • bidrag) 5. mar 2017, 00:07. Husk at signere dine indlæg.)
Kære Madøre. Du lægger ud med at stille et legitimt spørgsmål - men din måde at agere på derfra, er under alt kritik. At du referere til hvordan de gør på de.wiki er helt fint, men nu er vi ikke de.wiki, og vi har ikke nødvendigvis samme regler. Der er ingen tvivl om, at da.wiki hellere end gerne vil have dine bidrag med. Men da der samtidig er en frivillig brugerbase, som gør tingene på en bestemt måde, så nytter det ikke noget at komme som ny bruger og "råbe op" om at flere ting skal ændres, uden at være særligt aktiv bidragsyder først (første redigering er 22. februar 2017). Samtidig sviner du brugerne til på da.wiki, fordi du angiveligt mener du er bedre hvis jeg forstår dig ret - og du henviser til din kæreste på de.wiki. Det kunne klæde debatten, at du taggede brugeren, så vi havde en idé om hvem denne anonyme bruger er. Som du kan se, er flere brugere enige i at de mange forskellige farver og størrelser på infobokse gerne må ensrettes, men hvis du ønsker en ændring, så kan du overveje hvordan du agerer i en diskussion. Lige nu virker det mest som et lille barn, der ikke får sin vilje, og sviner alt og alle til... desværre. Håber stadig at se dig på da.wiki i fremtiden. mvh Tøndemageren (diskussion) 5. mar 2017, 10:24 (CET)