Wikipedia:Landsbybrønden/Installation af Kanji

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Installation af Kanji[rediger kildetekst]

Nu har jeg mange gange stødt på beskrivelser af ting og sager på japansk/kinesisk og hver gang står de beskrvet som spørgsmålstegn fordi jeg ikke har installeret Kanji på min computer. Jeg er overbevist om, at jeg ikke er den eneste dansker, der har problemet. Jeg kunne også forestille mig, at der gav problemer, når men redigerede i en tekst med Kanji... Bliver det så erstattet med ?-tegn eller husker den de rigtige tegn? Ville det være en ide at beskrive hvordan man installerer kinesisk eller japansk? --Wassini 18. maj 2006 kl. 14:48 (CEST)

Husk at tilføje en evt. løsning på dette problem på Hjælp:Translitteration hvis det da er relevant. --Lhademmor 18. maj 2006 kl. 20:57 (CEST)
Jeg tror ikke, det giver problemer, når man redigerer en tekst med kanji, da det som regel blot er evnen til at vise de pågældende tegn, den vil være gal med - ikke evnen til at behandle selve tegninformationen, men du er velkommen til at lave en test. For Windows-brugere burde problemet kunne løses ved at åbne kontrolpanelet og vælge Regional and Language Options og så under fanebladet Languages sætte kryds i de to checkbokse. Jeg husker ikke lige, hvad de tilsvarende danske titler er, men det burde være til at gennemskue. --Pinnerup 21. maj 2006 kl. 14:51 (CEST)
Windows -> Kontrolpanel -> Internationale og sproglige indstillinger -> Sprog --Wassini 22. maj 2006 kl. 12:25 (CEST)