Wikipedia:Landsbybrønden/Internetvirksomhed og reklame

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Internetvirksomhed og reklame[rediger kildetekst]

Vi har på det seneste haft et stigende antal artikler (også til slettediskussion, hvor vi netop nu har et par stykker af slagsen), hvor et firma eller servicevirksomhed virker via internettet. Som regel er beskrivelsen forholdsvis kort + naturligvis (!) en link til en hjemmeside.

For mig er hele dette område blevet et voksende kilde til bekymring. Måske burde vi overveje en principstillingtagen til alle sådanne foretagender: skal de omtales eller ej? For mig at se virker det som skjult reklame, hvilket gør wikipedia til en slags alternativ søgemaskine for disse virksomheder.

Min holdning er, at vi helt skal undlade at omtale dem, men jeg synes, at vi bør tage en grundig, principiel debat og bag efter indskrive det i vores regler. Bolden er hermed givet op. --Rmir2 16. dec 2011, 07:30 (CET)

Hvis artiklerne er oprettet af dem selv, er sagen klar: sletning jvf. Wikipedia:Selvbiografier og gerne med det samme. Vi har absolut ikke brug for selvpromovering, folk må vente til andre finder dem relevante. Om de er på internettet eller ej, er i den forbindelse ligegyldigt.
Når det gælder notabilitet bliver tingene noget sværere, i det Wikipedia:Kriterier for virksomhedsartikler primært tager udgangspunkt i traditionelle fysiske virksomheder, som der ikke altid kan sammenlignes direkte med. At tre mand og en computer ikke er nok til at gøre en given (internet)virksomhed notabel er givet, men modsat kan 50 eller 100 medarbejdere være svært at nå op for mange, hvis man ikke lige hedder eBay eller Amazon. Tal for omsætning kan måske også blive lidt svære at skaffe. til gengæld kan man jo så netop her bruge søgemaskiner til at se på hvor mange og hvilke andre sider. der henviser til dem. Gentagen presseomtale kan også spille ind. --Dannebrog Spy 16. dec 2011, 13:58 (CET)
Jeg er enig det er problem. Kunne være en ide at skrive artikler for hver branche, hvor de firmaer, som vi ønsker artikler på, bliver nævnt? Det kunne understøtte tjek om en firma er notabel eller ej, hvis der er indgående links. --Steen Th 16. dec 2011, 17:04 (CET)
Det må vel være størrelsen på og det almene kendskab til firmaet der tæller? Eksempelvis vil coolshop.dk muligvis være notabel, blandt andet i kraft af tv-reklamer, hvorimod spilonline.net ikke er notable, da den jo ikke rigtigt hverken er stor, almen kendt eller kendt for noget nævneværdigt.
Det er en god idé med et generelt regelsæt der kan skeles til når det skal vurderes om en internetvirksomhed er notabel, men som det er med mange andre regler herinde, så skal det være muligt også at kigge på andre parameter end dem der eventuelt opstilles. mvh Tøndemageren 22. dec 2011, 17:34 (CET)