Wikipedia:Landsbybrønden/Justering af afstemningsprocedure

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Justering af afstemningsprocedure[rediger kildetekst]

Ansvarlig for denne diskussion er C960657. Der konkluderes på diskussionen senest
1. maj 2007. Konklusionstidspunktet kan løbende justeres af den ansvarlige, hvis diskussionen stadig er i gang.

Hermed et mindre forslag til justering af den afstemningsprocedure, der bl.a. bruges ved valget af Ugens artikel. Dette er affødt af valget af artiklen Frimureri som ugens artikel, hvilket er drøftet i Wikipedia-diskussion:Ugens_artikel/Nomineringer#Frimureri.

Jeg foreslår, at det tillades at angive en imod-stemme ved det enkelte forslag. Imod-stemmen bør ledsages af en kort begrundelse eller henvisning til en passende diskussionsside. Imod-stemmer bliver ikke talt med ved opgørelse af afstemningens resultat, dvs. proceduren for afgøre, hvilket forslag der vedtages, er uændret.

Målet er at give mulighed for at tilkendegive modstand mod en enkelt afstemningsmulighed, uden at man skal stemme for alle øvrige muligheder. Andre brugere kan hurtigt danne sig et overblik over argumenter for og imod, inden de tilføjer deres stemme.

Jeg vil desuden foreslå, at der ved bekendtgørelse af en ny afstemning foreslås et sted, hvor man kan diskutere de enkelte forslag. For Ugens artikel kunne dette f.eks. være på de nominerede artiklers respektive diskussionssider, mens det for afstemninger efter skabelonen Wikipedia:Afstemninger passende kunne være enten på selve afstemningssiden eller på dens diskussionsside. --C960657 29. mar 2007 kl. 22:44 (CEST)

Jeg støtter idéen fuldt ud. Diskussion af en artikels nominering som ugens artikel kan fint foregå på artiklens egen diskussionsside. Vi bør præcisere, at imodstemmer kun skal placeres, hvis man mener, at den pågældende artikel ikke opfylder kriterierne for ugens artikel, så man ikke får en masse negative stemmer i stil med: "Denne artikel er dårligere end artikel X". --PhoenixV 29. mar 2007 kl. 22:58 (CEST)
Jeg regner med at det kun er afstemningsproceduren for ugens artikel ikke den linkede. Jeg går ind for forslaget. Jeg vil lige være sikker på at jeg har forstået det rigtigt kasseres en artikel hvis der er flere imodstemmer en for.--Jan Friberg29. mar 2007 kl. 23:09 (CEST)
Nej, imod-stemmerne tæller ikke med i bedømmelsen. --Lhademmor 30. mar 2007 kl. 09:17 (CEST)

Kan der konkluderres noget?--Jan Friberg 29. maj 2007, 16:52 (CEST)[svar]

Konklusion:
Det er nu ved at blive praksis at give kommentarer til nominerede artikler, hvis man har kritikpunkter eller gerne vil have noget frem i lyset. Disse "imodstemmer" tæller ikke med i den samlede bedømmelse. --PhoenixV 29. maj 2007, 16:54 (CEST)[svar]