Wikipedia:Landsbybrønden/Kendeord i artikelnavne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Kendeord i artikelnavne[rediger kildetekst]

Traditionen for leksikal artikelnavngivning siger at man udelader kendeord, så det vil jeg opfordre til at vi gør noget ved.

Vi har artikler med de, den, det, en og et - nogle af disse skal beholde deres kendeord (hvor det indgår i et egentligt navn), men de fleste har ikke brug for kendeord. --Palnatoke 21. maj 2006 kl. 11:45 (CEST)

Jeg mener kendeordet skal stryges, med mindre der er tale om et egennavn (fx en titel), hvor kendeordet aldrig udelades. Fx kan Et Smukt Sind ikke flyttes til Smukt Sind, da man ville kunne tro at artiklen handlede om noget andet. Ejheller mener jeg at De 10 bud kan flyttes til 10 bud, da der findes masser af samlinger af bud i verdenslitteraturen, - selvom artiklen nok skulle flyttes til De ti bud. Omvendt kan Det Sixtinske Kapel sagtens flyttes til Sixtinske Kapel og Det dobbelte bogholderi til Dobbelt bogholderi. Bemærk dog at problemet ikke er så udbredt som dine præfiksindeks-søgninger indikerer, da de også tager omdirigeringssider med, som selvfølgelig i alle tilfælde skal være der. --Anjoe (Anders) 21. maj 2006 kl. 13:39 (CEST)