Wikipedia:Landsbybrønden/Korsetter

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Korsetter[redigér wikikode]

Vi har en forfærdelig masse sider om korsetter. Udover hovedsiden der er lidt tynd, har vi følgende korset-relaterede artikler, der hver for sig har en noget tvivlsom kvalitet. Jeg vil derfor forslå at vi flytter indholdet fra dem til hovedartiklen, eller en ny artikel Historiske korsetter, hvis der er for meget til en, og så i øvrigt skrotter Skabelon:Korset


Edwardiansk korset Fransk korset Jernkorset Elastisk korset Hvorfor holdt man op? Oprindelsen Bøger, links Kropsforandring: I dag Rørformet korset Snøreliv Victoriansk korset Medicinsk korset

-- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 12. maj 2005 kl. 18:46 (CEST)

Jeg er enig i, at artiklerne skal sammenskrives. Jeg foreslår vi flytter teksten over i to artikler Korset og Historiske korsetter ligesom på den engelske side. Skabelonen behøver vi ikke mere. --Maitch 12. maj 2005 kl. 19:01 (CEST)
Jeg har modtaget nedenstående mail fra Haabet omkring korsetter:

Forudsætningen for at man kan skrive en Encyklopædi flere sammen er at mere end enselv ved noget om samme emne. Sådan at man kan suplere hinanden. Nu er jeg den eneste som ved hvor kompliceret emnet er og hvor meget sluder som man ikke skal gentage, men jeg har bare være naiv og troede at der nok dukkede nogen op som var kloger end mig på det pågælende emne.

Underformål, bør der tilføjes:

  • At sprede vægten af de tunge skørter og lange vide skørter.

Teksten: "Den oprindelige franske betydning af ordet er krops-tøj, altså en form for undertøj, som skal holde tøjet udenpå glat uden folder." Bør rettes til: "Den oprindelige franske betydning af ordet er krops-tøj, det vil sige en Harnisk."

Bøgerne angiver mange grunde til at man holdt op med at bruge korsetter, men den virkelige årsag er at korsettet kun var underlag for større dragt, og korsettet derfor blev bløder og mindre i takt med at kjolerne blev kortere og afløst af bukser og brystholder.

Når der er skrevet så meget sluder om korsetter, så er det fordi det var blød pono at skrive om korsetter. Selvom der virkeligt var nogen få kvinder, som snørede sig meget ind, så er alle korset-billeder reduseret og korset-tegninger i reklamerne er fortegnet. Mange korsetter var en og anden grad hule snart for at fremhæve barmen snart for at skjule hofterne.

Jeg mener i dag at korsettets historie høre inde under modens historie. Men det må frarådes at skrive modens historie uden at have adgang til de franske patenter.

Haabet

Jeg bringer den uredigeret. Hvis der er nogen der er uenige i at bringe et diskussionsindlæg fra en blokeret bruger, fjerner jeg den gerne igen. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 12. maj 2005 kl. 21:02 (CEST)
Jeg har nu omskrevet og redigeret på hele korsetserien, og kan konkludere, at problemet udelukkende har været Haabets sprog. Sætningerne er indforstået og fyldt med stavefejl. Jeg har kun forsøgt at omskrive de allerede foreliggende tekster til et (forhåbentligt) bedre sprog, så der er ikke sket noget radikalt indholdsskift. Jeg er ikke korsetekspert, så jeg håber en venlig sjæl vil kigge dem igennem, og rette eller underbygge de facts, som er præsenteret. --Maitch 25. maj 2005 kl. 00:42 (CEST)

Vitorianske normer[redigér wikikode]

Er der nogen som kender noget til de Vitorianske normer? Folks vrede imod korsetter skyldtes blandt andet at korsetterne blev brugt til at hjælpe kvinderne til at overholde normerne. Emnet lyder intersant men er kulturfremmed for mig.Haabet 11. aug 2006 kl. 18:34 (CEST)