Wikipedia:Landsbybrønden/Kulturkanonen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Kulturkanonen[rediger kildetekst]

Hei! Jeg lurte på om dere kunne hjelpe med ang. en person som hører til i artikkelen om Kulturkanonen. Det gjelder under populærmusikk; sangen «Danse i måneskin» som er skrevet av Frans Bak og Per Nielsen (ikke Niller Skovgård) (iflg.Kulturministeriets side). Vet noen hvem Per Nielsen er? På siden med flertydige navn Per Nielsen står det: Per Nielsen (musiker) - musiker, komponist og børne-tv-medarbejder

Er dette den Per Nielsen som har skrevet teksten til «Danse i måneskin»? (Beklager at jeg skriver på norsk). Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 8. jan 2011, 20:24 (CET)

Ja, det er jeg ret sikker på det er. (At en "Nielsen" bliver kaldt Niller, er ikke mærkeligt, men hvor Skovgård kommer fra, kan jeg ikke sige). Men lidt internet-søgning frembringer følgende:
  1. Danse i måneskin blev genudgivet af gruppen Souvenirs. På en side om den udgivelse står forfatteren anført som per jr. nielsen
  2. Trine Dyrholm udgav i 1989 Ned fra Ladvognen, hvor det på Gaffa anføres, at "Teksterne er skrevet af den tidligere Bus-Stop sanger og nuværende Børneradio-vært Per Nielsen Jr." Det må være samme tekstforfatter, som tidligere skrev Danse i måneskin.
  3. Per Nielsen jr.'s senere karriere fremgår af ekkofilms side, hvor han er blevet børnefilmkonsulent. Citat: "En af dem var Per Nielsen jr., der med en broget fortid som børneradiojournalist og jazzrock-musiker nu var blevet børnefilmkonsulent." Det ser ud til, at han i 2002 blev filmkonsulent i Sverige, se cinemazone.dk:Svenskere udpeger dansker som filmkonsulent.
Mvh --Sir48 (Thyge) 8. jan 2011, 21:46 (CET)
Tusen takk for hjelpen! Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 8. jan 2011, 22:10 (CET)