Wikipedia:Landsbybrønden/Lister og nummerering

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Lister og nummerering[rediger kildetekst]

Jeg sidder netop og opdaterer Byer i Rusland, og tænker på, de der tal der står først, de hed tidligere "placering", nu er overskriften bare "#", gør det til en kæmpe opgave at opdatere listen. Kan de tal ikke bare droppes, og så sikre at listen, hver gang artiklen åbnes altid sorteres efter det vigtigste tal, i denne liste selvfølgelig befolkningstallet i 2016. mvh Per (PerV) (diskussion) 4. jan 2017, 13:02 (CET)

Både og. Rent listemæssigt så jo, så kan den kolonne sagtens fjernes - det giver ikke det store til selve informationen. Det den dog gør, er at rangere hvert entry. Dette finder nogle mennesker interessant - altså at se hvad er den 12. største by i Rusland eksempelvis. Så længe kolonnen er der, behøver man ikke sidde at tælle hver enkelt række. Jeg er derfor ikke for at fjerne kolonnen. mvh Tøndemageren (diskussion) 4. jan 2017, 14:20 (CET)
Det er helt ok, men kan vi så ikke programmere os ud af det. Det er en kæmpe opgave at flytte rundt på, her byerne, hver gang vi opdaterer lister. Vi anvender jo hashtag i andre situationer, hvis vi kunne finde ud af at tallet blev sat ind efter den seneste kolonnes numeriske størrelse, ville vi kunne have numrene uden at flytte rundt på hele listen hver gang. mvh Per (PerV) (diskussion) 4. jan 2017, 14:49 (CET)
Det giver jo ingen mening at have en oplysning om at en eller anden by var Ruslands 12. største i 2006. mvh Per (PerV) (diskussion) 4. jan 2017, 14:51 (CET)
Hvis man kan programmere, så kolonnen stadig er der, men der ikke skal flyttes rundt, er det fint med mig :) mvh Tøndemageren (diskussion) 4. jan 2017, 21:35 (CET)
Det burde være muligt at lave en automatisk sortering gennem wikidata? Så behøver man kun at hente dataen fra wikidata. Med venlig hilsen,  Rodejong  💬 ✉️  6. jan 2017, 22:49 (CET)

@Rodejong:/@Tøndemageren:/@Kartebolle:/@InsaneHacker:/@Vrenak:/@Gorbi:/@PHansen:/@EileenSanda:, eller andre der orker at guide mig i brug af wikidata: Jeg har nu manuelt rettet listen Byer i Rusland, så den indeholder 2016-tal og er i rigtig rækkefølge når den åbnes samt at byerne står i korrekt størrelsesrækkefølge i redigeringstilstand ... MEN - det er idiotarbejde. Jeg ville meget hellere have anvendt tiden på at opdatere "population" på wikidata, så kunne oplysningerne sikkert have været anvendt både i byartiklerne, oblastartiklerne og denne artikel. Til den opgave kunne jeg sikkert have fundet én eller anden russer, jeg kunne dele opgaven med. Hvis nogen vil være hjælpsom at guide mig i, hvordan jeg opdaterer wikidata, og indsætter de nødvendige "links" i infoboksene, er jeg MEGET interesseret i at løse denne opgave. Jeg gider simpelthen ikke bruge min tid på at opdatere x-antal hundreder af artikler en gang om året for at rette indbyggertal og evt. borgmester. Det er idiotarbejde. Jeg vil langt hellere anvende tiden på at udbygge artiklerne om bl.a. Rusland! mvh Per (PerV) (diskussion) 9. jan 2017, 15:49 (CET)

Du skulle læse denne diskussion på
Skabelondiskussion:Infoboks person#Man bør ikke linke til det som returneres af #property-kald
og høre deltagerne om noget af det der tales om har betydning for dit projekt.
Der findes ingen Bruger:Kartebolle, derimod nås vedkommede du har i tankerne via Brugerdiskussion:Dipsacus fullonum
-- Mvh PHansen (diskussion) 9. jan 2017, 17:32 (CET)
Hej PerV. Jeg må indrømme at min viden omkring brugen af wikidata so far er meget beskeden. Jeg prøver at forbedre mig området, men der er vist langt endnu. Håber du finder det du søger på PHansens link :) mvh Tøndemageren (diskussion) 9. jan 2017, 18:53 (CET)
Jeg synes at Brugerdiskussion:Dipsacus fullonum skal ændre sin underskrift fra kartebølle til Dipsacus fullonum. Det er meget forvirrende. Men jeg er enige med og står bag PerV. Med venlig hilsen,  Rodejong  💬 ✉️  9. jan 2017, 19:20 (CET)