Wikipedia:Landsbybrønden/Månedens tema/samarbejde

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Månedens tema/samarbejde[rediger kildetekst]

Begge disse initiativer er tydeligvis gået lidt i stå:

  • Tema har i oktober måned (uden nogen egentlig afstemning eller bare minimum af konsensus) været Design. Af de kun 8 foreslåede sider inden for emnet er 6 af dem stadig ikke-eksisterende. Faktisk pegede linket i bunden af førnævnte skabelon på listen for september - hvilket nok yderligere har medført, at ingen sider er blevet tilføjet til listen undervejs.
  • Månedens Samarbejde har siden 1. september været Danmarks historie. Ikke at der ikke er sket meget med artiklen siden da (den er blevet markant bedre), men det er vel ikke rigtig månedens samarbejde, hvis det har varet nu to måneder og ikke har bare tilnærmelsesvist en diskussion om den kommende måneds samarbejde.

Derudover er de to projekter kraftigt overlappende. Månedens Samarbejde virker primært medtaget ud fra devisen om, at "det har de andre lande også". Temaerne derimod virker mere logiske og tidligere temaer har været ganske anvendte og har virkelig hjulpet inden for et emne. Men lige seneste tema om design har tydeligvis været lidt for diffust eller omfavnende – det har i hvert fald ikke fået den store opbakning.

Noget skal gøres ved dette. Enten skal vi droppe det ene eller begge initiativer, eller også skal vi se, om folk ikke kan samle bare en lille smule opmærksomhed om disse to projekter lige omkring månedsskifte, så det i hvert fald vedligeholdes og virker vedkommende og opdaterede.

Jeg ved godt, at det er lidt en hot potato, og at svaret til hver en tid vil være jo, nogen skal bare gøre noget ved det, og at man næsten melder sig frivilligt, hvis man siger noget om det, men så ville jeg i så fald smide Månedens Samarbejde på porten og administrere tema nogenlunde lige så effektivt, som ugens artikel administreres pt.

--Morten Barklund 31. okt 2005 kl. 20:01 (CET)

Månedens samarbejde kan godt droppes for min skyld. Jeg instillede Musiker til næste samarbejde uden nogen reagerede. Månedens tema synes jeg har virket fint. Design er muligvis alt for bredt, men jeg synes den generelle ide er god. Jeg har været næsten enerådig omkring, hvad der blev månedens tema, så andre må meget gerne tage teten. Rune Magnussen 31. okt 2005 kl. 20:14 (CET)
Ingen af projekterne kører særligt godt. Der har ikke været en eneste redigering for designtemaet. Jeg overvejede at skifte månedens samarbejde for en måned siden til musiker, men da der ikke rigtigt var sket noget, så lod jeg den være. Generelt vil jeg hellere have at månedens samarbejde virkede, da den er designet til at producere en kvalitetsartikel, hvor temaet producerer flere stubartikler. Med mindre der er en, som vil stå for projekterne, så kan vi lige så godt slette dem. --Maitch 31. okt 2005 kl. 20:39 (CET)
Temaet for september har da haft en fremragende effekt. Et dusin artikler er blevet ganske fornuftige og kan rent faktisk bruges som encyklopædiske artikler. Det var faktisk dette emne, som jeg lige umiddelbart tænkte på, da det var et ganske nyligt og succesrigt tema.
Men ja, alt kræver en tovholder, og er der ikke det, så dør initiativerne helt ud. Jeg synes bestemt, at især tema bør overleve, men vi kan sagtens lade begge initiativer overleve. At administrere dem kræver ikke meget mere end en ugentlig nominering og en månedlig opsummering herpå - og nogle stemmer fra forskellige brugere hist og her.
Jeg ved godt, at det er lidt imod principperne, men kunne man for eksempel forsøge at dele projekterne op i deciderede arbejdsopgaver og sætte navne på? Hvis jeg havde en opgave om, at jeg en gang om måneden skulle nominere et emne til et tema og finde 5 artikler under dette emne, som manglede noget, så kunne jeg snildt overkomme det. Men hvis det som nu blot er "nogen kan gøre noget her, hvis de har lyst", så gør ingen noget som helst - og så er der slet ingen, der tør røre ved det.
Jeg tror at ugens artikel overlever og klarer sig så forholdsvist nydeligt (ja, artiklerne pudses ikke så meget til, men en del aktivitet er der dog), da det administreres på en ganske nydelig og praktisk måde, som alle kan forholde sig til.
Jeg siger ikke, at vi skal have dem, eller at jeg personligt vil gøre noget ved det. Men de skal ikke fremstå på projektsiden eller skribentforsiden, hvis de ikke aktivt bruges. Så bliver folk bare skræmt af de alt for mange ting, som de føler, de bør gøre noget ved – mig selv inklusive. :)
--Morten Barklund 31. okt 2005 kl. 20:59 (CET)
Jeg er også mest stemt for at temaet overlever. Men jeg må endnu engang indrømme at jeg nok ikke får gjort det helt vilde ved det for tiden, da det er meget svingende hvor meget tid jeg har til rådighed lige nu. Men jeg tror det er en god ide med et par tovholdere - måske udvalgt efter samme princip som ugens dukse (2 stk) i en skoleklasse (evt. udvidet til månedens dukse), så tovholderne ikke kommer til at føle sig fanget i opgaven over længere tid. På denne måde tror jeg de fleste ville kunne finde tid og energi til at give en hjælpende hånd en gang imellem :-) Mvh Malene Thyssen 31. okt 2005 kl. 21:32 (CET)
Jeg har nu givet både Wikipedia:Tema og Wikipedia:Månedens Samarbejde en udseendemæssig overhaling og strammet lidt op. Det er sådan set ikke noget, der tager synderligt lang tid at administrere – der er jo alle, der rent faktisk skal nominere og rette til i artiklerne, hvilket er den større opgave. Månedens Samarbejde er nu valgt til Musiker og tema stemmes der om pt. Jeg forestiller mig lidt at finde en "vinder" i morgen eftermiddag engang – hvis noget overhovedet gider være med til at vælge :)
Dukse-systemet, som Malene foreslår, virker ganske fornuftigt. Det kunne sikkert godt fungere. Man kunne så dele det op, så man havde følgende opgaver i sin dukse-måned:
  • Månedens starter med at vælge nyt Månedens Samarbejde og arkivere nuværende samarbejde - samt opdatere nomineringssiden.
  • Hver søndag skal en tilsvarende proces gennemføres for Ugens Artikel inklusive opsætning af den lille snippet, der skal på forsiden.
  • Omkring slutningen af måneden vælges nyt Tema ud fra afstemning, nyt tema opsættes, tema-siden opdateres ved at fjerne vinderen og arkivere nuværende
  • På et eller andet tidspunkt i løbet af måneden skal man også lige arkivere gamle indlæg i Landsbybrønden.
Listen administreres ved, at man skriver sig på (nederst) som interesseret på Wikipedia:Dukse og hver måned tages de to øverste fra listen og puttes nederst og disse to er så dukse den pågældende måned. Så tror jeg godt, at vi kan få alle disse tre projekter til at fungere.
--Morten Barklund 3. nov 2005 kl. 13:59 (CET)
En dukseordning er vist en nødvendighed, for at vores projekter skal køre nogenlunde fornuftigt. Derfor har jeg oprettet Wikipedia:Dukse. Jeg håber at så mange som muligt vil tilmelde sig, så den enkeltes arbejdsbyrde ikke bliver for stor. --Maitch 3. nov 2005 kl. 15:35 (CET)
Ugens skandinaviske artikel kunne også godt bruge en hånd fra et par dukse. Mvh Malene Thyssen 3. nov 2005 kl. 17:10 (CET)