Wikipedia:Landsbybrønden/Medicin.dk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Medicin.dk[rediger kildetekst]

Hej Wikipedia

Jeg synes altså ind imellem, det er vanskeligt at passe ind i jeres regler. Jeg har skrevet en - i mine øjne - meget neutral artikel om medicin.dk, hvor jeg er ansat. Deri har jeg naturligvis taget nogle klip fra vores site. Nu får jeg at vide at begge dele er forbudt. 1. Jeg er for tæt på medicin.dk 2. Jeg har klippet ting fra sitet. Men altså: Det er min klare overbevisning at da medicin.dk er et opslagsværk, der månedligt har knap 1 mio sidevisninger og bruges overalt i Danmark af fagfolk, har det værdi for Wikipedia at medicin.dk omtales i her.

Men skal jeg forstå det sådan, at jeg bør slette mit indlæg og læne mig tilbage og håbe på, at nogen vil skrive om medicin.dk på Wikipedia? Eller må jeg bede en ven af huset skrive om medicin.dk? Jeg kan jo godt forstå princippet i, at man ikke må reklarmere for sit site, men det må være en vurderingssag af den enkelte artikel om man reklamerer kommercielt eller informerer almennyttigt. Jeg har ikke noget, jeg skal sælge. Vi tjener ikke penge på, at folk besøger sitet (der er ingen reklamer). Så i mine øjne laver jeg oplysning om en troværdig informationskanal til viden om medicin og ikke reklame. Hvis det er i modstrid med Wikipedias regler sletter jeg naturligvis mit indlæg igen. Hvad siger I?

Mange hilsner Videnommedicin

For at tage nummer 2 først. Du må ikke tage klip fra siden af den grund at Dansk Lægemiddel Information A/S har copiright på siden. Informationen fra medicin.dk skal derfor omskrives inden brug på wikipedia. Det var nummer 2, så nummer 1: Er du for tæt på. Det er svært at afgøre ud fra artiklen, men jeg synes artiklen bager præ af at der kun er brugt en kilde til artiklen, nemlig medicin.dk. Dette synes jeg jeg kritisabelt og gør det svært at få artiklen til at være neutral. --Fredelige 3. maj 2011, 19:14 (CEST)[svar]
Videnommedicin: Netop det forhold at du selv er involveret i siden gør, at du ikke er i stand til at vurdere den neutralt, og det gælder både relevans og indhold. Og uanset hvor neutral du alligevel forsøger at være, vil du altid være farvet af dit tilhørsforhold. Dertil kommer det forhold, at det du gerne vil fortælle ikke nødvendigvis er det samme, som det læserne gerne vil vide. De er f.eks. sikkert bedøvende ligeglade med jeres forretningsudvalg men kunne måske til gengæld godt tænke sig at høre, hvad andre mener om siden.
Hvad angår om det er reklame, så gælder ganske simpelt, at alt hvad man skriver om noget, man har en interesse i at promovere må betragtes som reklame. For I vil vel gerne have besøgende på jeres side, ikke? --Dannebrog Spy 5. maj 2011, 21:26 (CEST)[svar]

Jeg har omskrevet. Peter Mulvany 22. maj 2011, 23:36 (CEST)[svar]