Wikipedia:Landsbybrønden/Modifikation til interface-beskeden MediaWiki:Addsection

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Modifikation til interface-beskeden MediaWiki:Addsection[redigér wikikode]

I toppen af hver diskussionsside (og ikke-diskussionssider indeholdende det reservede ord: __NEWSECTIONLINK__) på dawiki figurerer der per default (via MediaWiki interface) en plusknap (+) med det tilhørende tooltip "Tilføj en kommentar til denne diskussion. [alt-shift-+]", som benyttes til at indsætte en ny kommentar (fortrinsvist i et helt nyt afsnit) nederst på den pågældende side. Denne plusknap virker efter min mening ikke særlig brugervenlig (og måske ligefrem forhindrer kommentering af en artikel) overfor især nybegyndere og udefrakommende uden noget kendskab til wiki markup, eftersom et sådant anonymt plus-symbol jo kan fortolkes meget forskelligt fra person til person. Mit indtryk er endvidere at knappen bruges oftere end "redigér"-knappen (til venstre for plusknappen) til at redigere en hel side og bør derfor ændres til en knap med en tekst-besked for at skabe mere klarhed over dens egentlige formål, nemlig at tilføje et nyt afsnit (med en ny kommentar). Og ud fra hvad jeg lige kan læse mig frem til, er det tilsyneladende ikke alle (gamle) browsere, der supporterer tooltips. At ikke alle brugere vælger at udfylde "Emne/overskrift"-tekstfeltet i formularen, og dermed rent faktisk laver et nyt seperat afsnit med kommentaren, er underordnet i mine øjne. På enwiki, Commons og Wikinews er man gået bort fra default interface-beskeden til funktionaliteten.

Jeg så meget gerne interface-beskeden ændret som angivet ovenfor. Er der nogen nogle indvendinger mod denne "visuelle" modifikation? (skrev Froztbyte (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

For min skyld kan vi godt ændre "+" til "nyt afsnit" eller noget lignende.
Tooltippet er i øvrigt egentlig "Start et nyt afsnit" (det sættes i MediaWiki:tooltip-ca-addsection), men noget besynderligt Javascript i MediaWiki:Monobook.js ændrer det til "Tilføj en kommentar til denne diskussion. [alt-shift-+]". Det bør der ryddes op i. Monobook.js medsamt indhold er forældet og bør slettes. Hvis der er kode som er bevaringsværdigt, bør det flyttes til MediaWiki:common.js. Byrial 31. maj 2009, 00:18 (CEST)
Jeg har slettet den forældede kode i MediaWiki:Monobook.js som satte tooltips og genvejstaster. Disse ting er i lang sat direkte af MediaWikiog og kan alle lokaliseres enkeltvis. Ændringen i JavaScript var skadelig fordi den ikke tog hensyn til brugerens valg af grænsefladesprog. Byrial 1. jun 2009, 11:32 (CEST)
Da ingen er imod efter over en uge, har jeg foretaget ændringen. Byrial 8. jun 2009, 13:45 (CEST)