Wikipedia:Landsbybrønden/Navne?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg er i tvivl hvordan man skriver navne eks. A. P. Møller eller skal det skrives Arnold Peter Møller. --M 4. apr 2007 kl. 11:23 (CEST)

Som titel på artiklen? - A.P. Møller, hvis den korte form skal bruges, hvilket jo ikke besvarer dit spørgsmål. Google vil uden tvivl sige det samme som den mest indarbejdede og anvendte form. Men praksis ser ud til at være den lange form. Jævnfør fx P.G. Lindhardt som næppe er kendt som Poul Georg Lindhardt. Så det ender jo nok alligevel som Arnold Peter Møller -- Mvh PHansen 4. apr 2007 kl. 11:36 (CEST)

Det vil sige at H. C. Andersen også skal ændres, ligesom andre H. C.er skal ændres. Se blandt andet Assistens Kirkegård. --M 4. apr 2007 kl. 16:20 (CEST)

Er vores standard ikke at man opretter på fulde navn og laver en omdirigering fra den korte form? (Eller omvendt i de tilfælde hvor artiklen er oprettet på den korte form af en der ikke har undersøgt normalen). Jeg er lidt i tvivl, men har set denne løsning mange steder og opretter selv på denne ¨åde uden at have fået klager indtil videre. G®iffen 4. apr 2007 kl. 17:08 (CEST)
Ifølge Wikipedia:Navngivning er normen: "Brug de mest almindelige navne på steder, personer, ting og lignende, men forsøg også at undgå konflikter med andre emner." I det enkelte tilfælde må man jo så foretage en vurdering, men fx er H.C. Andersen og A.P. Møller jo nok de mest almindelige betegnelser for de to herrer, mens Poul Nyrup Rasmussen praktisk taget aldrig vil blive forkortet til P.N. Rasmussen. Omdirigeringer bør selvfølgelig oprettes i passende omfang. --Heelgrasper 5. apr 2007 kl. 02:15 (CEST)